WC-cirkusen fortsätter: Otepää

Imorgon sparkar tävlingarna igång igen hos Östersjögrannen Estland. Orten är Otepää och tävlingarna som ska genomföras är en sprint och ett 15 kilometerslopp för herrarna och ett 10 kilometerslopp för damerna, allt i klassisk stil. Oskar befinner sig i fiendeland denna helg vilket innebär att ni får dras med B-laget under de kommande dagarna.

Ett par av favoriterna saknas till helgens batalj. Både Petter Northug och den klassiske specialisten tillika förra årets vinnare Eldar Rönning står över helgen. Tyvärr kommer inte heller vårt svenske hopp Emil Jönsson till start på grund av hans tidigare förkylning.

Det svenska lördagshoppet står istället till säsongens utropstecken, mannen som tävlar för Guldbyn (AKA Åsarna) – Teodor Peterson. Peterson ligger för närvarande tvåa i sprintcupen efter ryssen som alla uttalar på olika sätt – Alexei Pethukov.

Till söndagens klassiska 15 kilometerslopp gör både Johan Olsson och Anders Södergren comeback. Ska bli spännande att se vad bägge herrarna kan göra. Olsson har redan vunnit ett lopp den här säsongen medans löken fortfarande letar efter formen. Även Hellner som visade prima form under Tour de Ski satsar allt på söndagens lopp.

Så här säger Södergen om söndagens lopp:

Tävlingssuget har varit ganska stort sista veckan och det ska bli skönt att dra ner lite på träningen och förhoppningsvis ska det lossna formmässigt
En topp tio placering i helgen skulle betyda mycket för självförtroendet.

På damsidan gör Ida Ingemarsdotter en superintressant start. Hon är för närvarande stekhet efter säsongen tveksamma inledning. Även Charlotte Kalla har visat en rätt bra klassisk åkning i år och kan säkert vara med och slåss om en topp 5-placering i den tuffa terrängen. Förhoppningsvis har de inte dragit på sig något skit efter det senaste besöket i Stockholm.

De som är uttagna för Sverige den här helgen är följande:

Sprint klassiskt herrar 21 jan:
Teodor Peterson, Jesper Modin, Robin Bryntesson, Johan Edin, Jens Eriksson,Calle Halfvarsson

Sprint klassiskt damer 21 jan:
Hanna Brodin, Ida Ingemarsdotter, Linn Sömskar, Magdalena Pajala, Mia Eriksson, Charlotte Kalla,

15 km (k) herrar 22 jan:
Marcus Hellner, Daniel Richardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Calle Halfvarsson

10 km (k) damer 22 jan:
Charlotte Kalla, Emma Wikén, Maria Rydqvist, Sara Lindborg, Sofia Bleckur, Hanna Brodin

Vädret verkar inte bli något problem, twitterflödet vittnar om ett snörikt Estland och Larry Porroma kan nog andas ut och rikta in sig på att leta fram en gammal hederlig blå extra.

De uttagna lagen kan ni se här och länk till banprofil hittar ni här. Diskussioner om loppet kör vi i den här tråden. Har ni inte tippat än i Skidpepptipset gör ni det här och här.