Totalt mörker i Otepää

Nä det här var ingen rolig dag om man inte heter Super-Dario Cologna. Svenskarna hade varken rätta skidorna eller rätta taktiken för att kunna göra något bra på den lättåkta banan i Estland. Dagens leda förlängdes ytterligare genom att behöva genomlida en tävling där åkarna inte ens behöver fästvalla. Snälla FIS gör något åt det längdåkningen handlar om mer än stakning.

Charlotte Kalla såg bra ut i början men en rad felaktiga beslut gjorde att det blev pannkaka för henne. Tyvärr trasslade Linn Sömskar till det och föll annars verkar hon vara på hugget – kan bli bra framöver! Stekheta Ida Ingemarsdotter gjorde inte heller någon vidare vidare tävling och slutade fyra i semin och blev därmed bästa svensk. I damfinalen var det som vanligt polskan och Marit Björgen som gjorde upp om segern – där polskan idag drog det längsta stået

På herrsidan var det inte roligare. Teodor Peterson fick inte till det och vad har hänt med Jesper Modin? Förra årets Modin som var i final titt som tätt känns betydligt kallare i år. Usch, fick en flashback till mitten av 90-talet då allt gick snett för Sverige varje gång. Men som tur är ska det åkas imorgon också och då blir det till att fästvalla för alla, kanske har vi bättre lycka då!

Den enda behållningen var annars att titta på Dario Cologna. Galet vad bra han åkte idag. Frågan är om någon kan hota honom imorgon eller om det blir dubbelseger. Karln åkte ifrån motståndarna som hade vallat i uppförsbacken, imponerande! En enkel seger för världscupledaren.

De svenska åkarna placerade sig så här:

Herrar: 16) Jens Eriksson, 18) Jesper Modin, 23) Calle Halfvarsson, 26) Teodor Peterson, 29) Johan Edin, 34) Robin Bryntesson.

Damer:8) Ida Ingemarsdotter, 14) Hanna Brodin, 18) Charlotte Kalla, 28) Linn Sömskar, 31) Magdalena Pajala, 44) Mia Eriksson.

Nä nu glömmer vi den här dan och ser fram emot lite riktig skidåkning i morgon.

Läs mer: Aftonbladet, SVD, VG