20 januari 2012, av Jörgen

Skidpepptipset: Ska JVM inkluderas eller inte?

Nu kör vi en liten enkät här då det råder delade åsikter ifall JVM ska ingå i Skidpepptipset eller inte. Röstningen är avslutad. Frågan var:

Ska vi inkludera JVM i Skidpepptipset eller inte?

Rösta och skriv gärna motivering nedan i form av en kommentar. Endast ett val är möjligt i pollen nedan. JVM kommer att genomföras den 19-26 februari. Finns en annan tråd om mästerskapet här.

Ska JVM inkluderas i Skidpepptipset eller inte?

  • Ja (30%, 15 Röster)
  • Nej (66%, 33 Röster)
  • Vet inte eller tar inte ställning (4%, 2 Röster)

Antal som röstat: 50

Loading ... Loading ...

Det finns en diskussion om frågan i kommentarstråden nedan.

17 kommentarer till ”Skidpepptipset: Ska JVM inkluderas eller inte?”

Nej tycker inte vi ska ha med JVM.. så jag röstar nej.

Inlagd: 2012-01-20, 23:10
Skriven av: Jossa

Jag röstade ja för jag tycker att det är intressant hur det går för våra juniorer och de är ju sportens framtid.

Inlagd: 2012-01-20, 23:16
Skriven av: Jörgen

Personligen är jag emot ett allt för starkt fokus på resultat inom barn- ungdoms- och junioridrott. Och jag tycker det skulle vara tråkigt att behöva bidra extra till detta resultatfokus genom tipset.

Sen får jag säga att jag förutsatte att tipset skulle gälla senioridrott. Så jag är lite tveksam till att ha en omröstningen nu. Är lite halvtråkigt om man har tippat 23 omgångar i onödan (även om det givetvis varit väldigt kul). Ändra hellre till nästa år då, eller ha ett separat juniortips som inte ingår i det stora tipset.

Inlagd: 2012-01-20, 23:17
Skriven av: Manne

Manne: Vi får variera oss lite. SM kommer att ingå. Kanske Vasaloppet också då intresset där är större nu iom Petter.

UOS hade nog ingått om det inte varit så idiotiska regler där att vi bara fått ställa upp med en tjej resp kille. Skandinavinsk cup och Marcialonga kan eventuellt också komma på fråga om det annars är en tävlingsfri helg.

Det jag vill komma fram till är att Skidpepptipset kan gälla mycket och är inte bunden till något. men kommer förstås inte att gälla en distriktstävling på Gotland eller Tärnabys 10-årsklubbmästerskap utan det som tippas måste ha en tyngd. Myndiga (eller närapå myndiga) juniorer borde tåla att man tippar på dem här på Skidpepp. Ska vi curla framför dem får de det svårare senare när rikspressen uppmärksammar dem?

I första hand är det förstås OS, VM och världscupen samt seniortävlingar som gäller. Sen utöver det är det öppet. Här har jag valt att lyssna på er iom omröstningen.

Sen kan vi alltid ha halverade poäng i JVM och SM, jag kan tänka mig det då dessa inte är lika ”tunga” som exempelvis världscupslopp.

Inlagd: 2012-01-20, 23:27
Skriven av: Jörgen

Jörgen… Jag förstår hur du tänker… Men en rolig sak med tipset tycker jag är att så många deltar. Och då bör det va tävlingar som är enkla för många att hänga med i. Om junior-vm ingår är risken att färre kommer att tippa, vilket jag tycker skulle vara väldigt tråkigt.

Inlagd: 2012-01-20, 23:35
Skriven av: Manne

Om det blir mellan 45-55 % i omröstningen kommer JVM att tas med fast med halverade poäng. Om under 45 % = tas inte med alls. Om över 55 % = vanlig poängberäkning. Upp till er att avgöra det nu, jag slipper fatta det tunga beslutet..

Sen Manne: Förstår också hur du tänker men detta är en renodlad längdsajt. Du är mycket kunnig och ligger i topp i tipset. Du borde också känna till juniorerna, vår framtid, om jag får peta lite på dig? Även Marcialanga och Vasaloppet då långlopporna ställs mot Petter den Store blir intressant.

Inlagd: 2012-01-20, 23:57
Skriven av: Jörgen

Som extra info kan man väl nämna att JVM består av 14 (!) lopp!

Inlagd: 2012-01-21, 00:00
Skriven av: Manne

Just nu är det 3 för Ja och 7 för Nej dvs 30-70 %

Inlagd: 2012-01-21, 00:06
Skriven av: Jörgen

Jörgen… Det är principiellt jag helst inte vill tippa junior- och ungdomsidrott. Min uppfattning är att prestationsångest är ett problem som medför att många ungdomar slutar med idrott i förtid. Att fokusera på junior- och ungdomsresultat tror jag bidrar till detta. Relaterad artikel:

http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2007650/nya-skidstjarnan-jag-hade-prestationsangest

Långloppsvärldscupen har jag inget emot att tippa. Men jag tror det kan medföra att vi blir färre som tippar.

Jaja, jag ska inte tjata mer. Nu har jag framfört min åsikt, så får alla tycka som dom vill.

Inlagd: 2012-01-21, 00:17
Skriven av: Manne

Manne: Den artikeln om Pajala som du länkade till var inte ett bra exempel – Magdalena satte press på sig själv dvs det kom inte utifrån.

Men förstod din poäng. Vi här ska inte utsätta färskingar och 12-åringar för press men de måste tåla det förr eller senare, vi kan inte curla framför dem tills de är färdigutvecklade som 22-åringar.

Riktigt bra åkare hamnar i lokalpressen och sedan i riksmedia. Det går inte att göra något åt. Den som ger sig in i leken får tåla det.

Inlagd: 2012-01-21, 00:30
Skriven av: Jörgen

Står bakom Jörgen i denna sidorfråga, men röstade ändå nej. Tycker inte det hör hemma i ”stora tipset”. Hellre då som ett separat tips för oss som tänkte följa det lite närmare. Men det är ju upp till ansvarig (Jörgen).

Inlagd: 2012-01-21, 01:03
Skriven av: Benke Benbrott

Inte JVM, det är åkare som är alldeles för okända för de flesta av oss. Tipsen kommer nästan uteslutande baseras på FIS-punkter och inte vad vi vet om dem.

Möjligen U23-VM om det finns startlistor i tid för dessa, likaså SM och NM, tre bra norrmän i varje gren kan vi svenskar lätt räkna upp, likaså kan norrmännen nämna tre bra åkare i SM. Däremot inte evetuella stafetter, för det kräver större kunskap om de mindre kända åkarna som inte många har om de på fel sida gränsen.

Inlagd: 2012-01-21, 07:43
Skriven av: JonasE

när man tippar juniorer är de svårt å få fram info fakta om alla vad dom presterat.på FIS hemsida finna inte alla resultat dom presterat i år..inte heller finskacupens resultat från förra helgen finns på den sidan vad jag kan hitta..

Inlagd: 2012-01-21, 08:12
Skriven av: Jossa

Jag röstade nej för jag vill att skidpeppstipset ska vara ett folkligt och stort tips. Det är inte så lätt att hänga med vad som händer med juniorerna om man inte är insatt genom att själv jobba relaterat till detta, är eller varit aktiv. För mig som är superintresserad av skidor och följer det mesta som media rapporterar om längd så är juniorerna ett fragmentariskt pussel. Jag skulle få sätta mig med resultatlistor och plocka ut de namn jag känner igen. Det skulle förstöra charmen med tipset och förberedelserna.

Inlagd: 2012-01-21, 10:25
Skriven av: Anna

Jag förstår hur ni tänker. Det lutar åt ett starkt nej, nästan 70% vill inte ta med JVM i tipset!

Inlagd: 2012-01-21, 10:32
Skriven av: Jörgen

Jeg stemte ja, jeg måtte jo nesten det da det var mitt forslag. Jeg ser ikke helt de etiske prolemstillingene, men jeg har ikke noe lyst til at dette skal føre til at Manne eller noen andre velger å avstå fra tipset så da er det kanskje like greit at de fleste ser ut til å stemme nei.

Inlagd: 2012-01-21, 14:20
Skriven av: Hanne

Stänger omröstningen nu i förtid då 50 har röstat och 66% röstat nej.

Vi tar inte med JVM i tipset.

Inlagd: 2012-01-21, 17:47
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values