Tour de Ski – Etapp 3

Nu är det inte många timmar kvar till första sprinten i Tour de Ski. Många renodlade sprinters är inte med idag (speciellt de norska) men vi har en svensk som är riktigt sugen på att åka bra, och det är så klart Emil Jönsson. Sen tror jag även att Hanna Brodin vill och kommer åka bra idag och som alltid även Ida Ingemarsdotter. Eftersom banan går i klassisk stil kanske det blir tufft för Marcus Hellner, men man vet inte. Igår lyfte han sig många snäpp i klassiskt så varför inte!

I linje med FIS söndermjölkning av grenen sprint är så klart dagens bana extremt lång, speciellt för damerna eftersom de kör exakt samma bana som herrarna, alltså 1.6 km(!!). Man har ju hävdat att man förlängt sprinten just på grund av att man vill få in fler distansåkare i den grenen och i Touren är det ju mest distansåkare så jag kan förstå argumentet men vafan, sprint är ju sprint! Inte medeldistans.

Det är alltså 86 herrar och 73 damer som slåss om de 30 platserna i finalerna. Jag tror att ungefär hälften av svenskarna går vidare.

Damkvalet börjar 14:15 och herrarna kvalar 14:45. Allt går att följa på FIS hemsida.

Sändningarna i SVT drar igång 15:35. Eurosport startar fem minuter tidigare.

Till sist, det vore oerhört skönt om vi fick se Jönsson spurta ner Northug idag.

Etiketter: