Jönsson föll igen

Var det någonstans man kunde ana att Emil Jönsson skulle falla så var det i den vansinnigt isiga långbacken, men istället stod han på näsan i en uppförsbacke någon meter innan upploppsrakan! Jönsson blev påkörd av ryssen Alypov som i efterhand blev diskad. Om det var helt rätt eller inte vet jag ej, men jag måste säga att Jönsson åkte lite klantigt där i slutet… Jaja, vi får hoppas på nya tag i morgon, och att han fullföljer hela touren nu, med blodad tand.

Marcus Hellner hade missade att gå vidare från sin kvart vilket var riktigt synd – det var ju så nära! Däremot var det desto roligare att Teodor Peterson åkte så pass bra idag! Dock måste vi komma ihåg att de största sprintkanonerna inte närvarade.

Resultat herrar

Totalresultat efter tre etapper

1. Petter Northug
2. +9.8 Axel Teichmann
3. +20.9 Emil Jönsson
4. +23.3 Eldar Rønning
5. +30.3 Sami Jauhojaervi

11. +56.3 Marcus Hellner
15. +1:10.0 Daniel Rickardsson
42. +2:15.7 Mathias Fredriksson
44. +2:25.9 Teodor Peterson

Ida Ingemarsdotter räckte inte längre än till semin idagens ”långlopp”. Ja för så lång sprint har nog ingen kvinna åkt någonsin tidigare(?). Det måste vara konstigt att träna för en viss distans och sen tävla på en annan… Hanna Brodin borde kunnat åkt bättre men jag antar att det är längden här också som spökar?

Resultat damer

Totalresultat efter tre etapper

1. Justyna Kowalczyk
2. +4.3 Aino Kaisa Saarinen
3. +30.1 Kristin Størmer Steira
4. +34.5 Petra Majdic
5. +39.7 Arianna Follis

17. +2:05.2 Ida Ingemarsdotter
32. +3:16.5 Hanna Brodin
40. +3:40.1 Sara Lindborg

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: