03 januari 2010, av Oskar

Northug är (åter) hopplös!

Efter en lång dag på skridskor har jag äntligen sett andra etappen av touren och det var helt ok spänning för att vara masstart. Svenskarna gjorde väldigt bra insatser tycker jag, speciellt Emil Jönsson. Han håller på att köra hem en stafett-sträcka! Shit, tänk att se honom mot Northug på upploppet på OS. Eller vänta nu, det är nog Marcus Hellner som borde åka den. Han var ju också grym idag! Måste varit hans bästa prestation klassiskt någonsin. Vi får hoppas att det här var en icebreaker för honom!

Just det, jag måste bara berätta en sjukt kul sak de brittiska eursport-reportranrna berättade idag (såg nedladdat) om presskonferensen igår efter prologen. Tydligen hade man frågat Teichmann om hans plan för dagens klassiska lopp och då hade han svarat att han tänkte ligga bakom Northug som skulle ligga först och dra hela loppet och sen spurta om norrmannen i mål! Han har humor, bockskägget!

På damsidan skötte sig de blågula också bra. Det märks dock att våra två bästa inte är med, vilket är synd. Ida Ingemarsdotter åkte riktigt bra! Hon plockade hela 18 placeingar! Hanna Brodin åkte också bra, tappade bara lite i slutet. Tyvärr blev det mycket större tidsdifferenser mot täten på damsidan än hos herrarna.

Imorgon är det sprint och då blir det förhoppningsvis andra bullar. Trist det som markus nämnde vad Hellner skrev på sin hemsida om morgondagens spår: Att det kommer vara otroligt lösa spår pga att man kör en fristilstävling i nordisk kombination tidigare på dagen… Problem! Och riktigt klantigt av arrangörerna.

Läs mer: DN 1 2, Aftonbladet

4 kommentarer till ”Northug är (åter) hopplös!”

1627 meter för både damer och herrar, bland annat uppför den tyngsta backen, är det verkligen sprint för damerna? Eller för herrarna heller för den delen. Tror mer på Lindborg än Pajala, men mest på Ing’dotter(final) och Brodin(semi). Norgren vet jag inte vad jag ska tro om…
Hoppas Jönsson tar 100 och Hellner 80 bonussekunder på två dagar nu så kan de samarbeta på onsdag. Kanske sista chansen för Peterson att OS-kvala idag/imorgon också. Kanske kan Rickardsson ta en kvartsfinal också. Fredriksson och Larsén får ladda om till Italienloppen.

Inlagd: 2010-01-03, 08:00
Skriven av: Jonas

TV-sportens Jonas Karlsson hade en rätt kul twitter om Northug på http://www.twitter.com/SVTKarlsson

Inlagd: 2010-01-03, 08:05
Skriven av: Labbe

Northug är för skön, ”snart hittar jag formen”. De blir lösa spår för alla i så fall så de spelar la ingen roll. Typiskt svenskt att klaga på förutsättningarna.

Inlagd: 2010-01-03, 09:24
Skriven av: Andreas

haha tänkte det samma, var kallar han det han är i nu då? förform? :D

Inlagd: 2010-01-03, 12:49
Skriven av: Sanna

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values