Norska mästerskapet för kvinnor i Kuusamo?

Ja, man skulle nästan kunna kalla dagens damlopp för norska mästerskapen efter att man sett deras helt sjuka uppvisning idag: 1, 2, 4, 6, 10, 29! Jämför man det med Sveriges insats (9, 13, 31, 57) så vinner Norge med 5-1 typ. Men, det är lätt att bli lack och tycka att svenskorna var dåliga bara för att norskorna var så himla bra, men så är det inte!

Charlotte Kalla, som man ändå måste kalla fristilsspecialist, slog sig in på en nionde plats och det är faktiskt hennes bästa placering någonsin i ett distanslopp i klassisk teknik! Bravo! Betyg 4!

Det var inte bara Kalla som gick bra i den svinkalla snålblåsten i Kuusamo idag. Anna Hansson tog också ”nytt rekord” i sin andra världscup-tävling någonsin. Hon nästan halverade antalet framför sig i resultatlistan! 24:a förra veckan och idag 13:e. Det är ju fantastiskt! Betyg 4! Får vi se en sjundeplats nästa helg, eller?

Maria Rydqvist hamnade precis utanför några världscuppoäng idag, men faktum är att hon bara en enda gång förut lyckats bättre i världscupsammanhang, och det var i Falun och den s.k. skiathlonen i våras. Betyg 3.

Ida Ingemarsdotter fick slita hårt i dag. Hon tappade över fyra minuter till vinnaren Bjørgen och det är väl ändå lite mycket tycker jag på en så kort sträcka. Men Ida är nog mest en sprinter ändå. Sin bästa placering i distanslopp är 49:e från i våras medan det gått mycket bättre när det vankats sprint. Vi får se om hon tar ett kliv framåt nästa helg!

Då får vi även hoppas att sjukstugan hemma i Sverige har stängt igen och att de som varit dåliga har hunnit hämtat sig ordentligt samtidigt som de inte tappat för mycket av viktig träning. Stackars Dahlberg som ena året har nackskada och andra året hälskada. Hela svenska folket bör hålla tummarna för att hälsenan läker tycker jag.

Oj, jag glömde berätta att Sofia Bleckur inte kom till start. Antar att det var för att det var i kallaste laget idag.

Topp tio damer

  1. Marit Bjørgen
  2. Astrid Jacobsen
  3. Justyna Kowalczyk
  4. Vibeke Skofterud
  5. Petra Majdic
  6. Therese Johaug
  7. Evi Sachenbacher Stehle
  8. Seraina Mischol
  9. Charlotte Kalla
  10. Kristin Størmer Steira

Resultat 10 km

Sammandrag svt play

Läs mer: DN, Aftonbladet