Grafer från Kuusamo

Jag har bestämt mig för att även ta med alla svenskar i graferna för att visa hur mycket efter dessa är, om de nu är det. Vi börjar med damloppet. (klicka på bilderna för att komma till de interaktiva graferna)

kuusamo_women.png

Här ser man att Jacobsen och Bjørgen var i en klass för sig idag! Sen var det ett litet glapp ner till nästa stora gäng. Dessa var lite för snabba för Charlotte Kalla idag men man ser att Kalla ryckte upp sig i slutet och gick om Steira mfl. Det kan bero på att både Skofterud och Bjørgen kom i kapp Kalla i slutet vilket kanske drog upp henne tempo lite. Anna Hansson låg också bra med men tappade lite lite i slutet.

kuusamo_men.png

En som står ut ordentligt i herrarnas graf är vinnaren Lukas Bauer som ryckte ifrån ungefär i mitten av loppet. Man ser även att Anders Södergren låg jämnt med både Teichmann och Angerer vid tio kilometer men sedan rasade han ihop helt, vad hände? Eller iofs var Teichmann snabbast av alla på sträckan från tio kilometer och mål. Men synd, Södergren! Legkov och Teichmanns kurvor var väldigt lika fast inverterade. Legkov öppnade väldigt starkt men sedan började han tappa. Teichmann gjorde tvärt om. Lugn och fin i början för att sedan öka!