Hansson dagens glädjeämne!

annahansson.png

Det var ju faktiskt på skoj när jag efter förra veckans lopp föreslog att Anna Hansson skulle komma in på en sjundeplats idag eftersom hon halverade sin placering i Kuusamo (13:e) jämfört med Beito (24:e). Istället bräcker hon det med två placeringar och spurtar in som femma(!!), 1.6 sekunder från pallen!!! Helt vansinnigt bra. Vågar jag säga 3:a nästa lopp??? Det kan ju bara inte hända! Betyg 5!

Vann gjorde Virpi Kuitunen, tvåa blev Vibeke Skofterud och på delad tredjeplats hamnade Aino Kaisa Saarinen och Kristin Størmer Steira.

Charlotte Kalla blev näst bästa svenska på en tionde plats och det måste känts konstigt att inte vara bästa svenska idag – jag hoppas detta sporrar Kalla till att göra ännu bättre ifrån sig! Betyg 4.

Sen får vi bläddra lite bland resultaten för att hitta nästa svenska, Maria Rydqvist som hamnade utanför världscuppoäng igen med sin 33:e plats. Helt ok lopp dock. Betyg 3.

Värdscupdebutanten Jenny Hansson klarade inte att hänga med världseliten när det gäller lite kortare lopp. Hon kom ju tvåa i långloppscupen förra året men det är ju en annan sak. En 39:e plats blev det dock, inte fy skam för en debut! Betyg 3.

Ingen annan av svenskorna kom till start. Har vi tur kanske någon av de som tidigare varit sjuka kör i stafetten i morgon.

Topp tio, damer

 • 1. Virpi Kuitunen
 • 2. Vibeke Skofterud
 • 3. Aino Kaisa Saarinen
 • 3. Kristin Størmer Steira
 • 5. Anna Hansson (!)
 • 6. Petra Majdic
 • 7. Claudia Künzel-Nystad
 • 8. Evi Sachenbacher Stehle
 • 9. Larisa Kurkina
 • 10. Charlotte Kalla

Resultat, damer

Rörigt sammandrag, svt play
Intervju med Anna Hansson

Herrar

Ack du Anders Södergren hur är det med formen? I onsdags kväll krossade du Johan Olsson och Mathias Fredriksson i ett masstartslopp(!) i Östersund, idag har du inte en chans mot dessa två, och så även inte heller världseliten! Vadan denna svajiga form! Vi får hoppas att det var fel på vallan, hehe. Betyg 2.

Bäste svensk blev istället Johan Olsson som efter halva loppet låg riktigt bra till och var nästan framme och nosade på pallen, men när det bar uppför på sista varvet gick musten ur och han tappade lite placeringar och gled in till slut som elva. Snart Olsson, snart! Betyg 4.

Mathias Fredriksson tog ett stort kliv framåt från sjukbädden med dagens 14:e plats. Förra veckan kom han 40:a så ska vi köra Anna Hansson-metoden på hans resultat borde han komma fyra, femma nästa gång! Betyg 3.

Mats Larsson kom 29:a och fick väl ett par världscuppoäng han med. Tor det får bli betyg 2 idag.

Sist av svenskarna var inte heller så oväntat Emil Jönsson på en 65:e plats över fyra minuter efter segrande Teichmann. Han skriver i sin dagbok att höghöjden slog till vilket gjorde att mjölksyran slog till utan att han egentligen blev så värst trött. Betyg 1. Jag tror faktiskt att Martin Larsson hade presterat bättre. Vad tror ni, borde Jönsson hålla sig till sprint? En chans till, tycker jag!

Som sagt, tysken Axel Teichmann vann igen idag före Odd Bjørn Hjelmeset som blev tvåa. Lite oväntad trea blev finnen Sami Jauhojaervi som tog sin första pallplats någonsin. Förhandsfavoriten Lukas Bauer lyckades inte med pallen idag men slutade som god fyra. Mycket norskt blev det bland de tio bästa, 2, 5, 6, 8, 9. Bådar jävligt gott inför morgondagens stafett. Huah! Förresten, vart tog Northug vägen? Skulle inte han köra idag? Man kanske sparar honom inför sistasträckan i morgon?

Det är roligt med Teichmann när han går i mål och typ vet att han kommer vinna, ändå visar han inte ens ett litet leende. Han kör bara vidare med sitt stoneface som om han kommit sist av alla. Konstigt alltså.

Topp tio, herrar

 1. Axel Teichmann
 2. Odd-Bjørn Hjelmeset
 3. Sami Jauhojaervi
 4. Lukas Bauer
 5. Eldar Rønning
 6. Tor Arne Hetland
 7. Tobias Angerer
 8. Simen Østensen
 9. Jens Arne Svartedal
 10. Jean Marc Gaillard

Resultat, herrar

 
Läs mer: langd.se, SvD, DN, Aftonbladet, Expressen, AnnaHansson.com, EmilJonsson.se