Lucky Luke!

Det var en lycklig Lukas Bauer som tog hem dagens 15 km klassiskt. Kylan (-16°) gjorde att flera åkare valde att inte gå till start men Bauer gjorde det och utklassade allt motstånd! I början såg det ut att bli mycket ryskt i topp men som vanligt tappade de på slutet då resten av eliten kom tillbaka.

Vi blev dock lite misstänksamma (Mühlegg-varning) när han gav en tränare ut med spåret en high five(?) 500 meter innan mål. Vad jag menar med Mühlegg-varning är att ni minns väl under Salt Lake-OS då han åkte och vinkade till publiken hela tiden, eftersom han visste att han var sjukt mycket starkare än någon annan löpare.

Väl i mål kändes Bauer så blyg och gullig att det nog inte var något konstigt med den där klappen ut med spåret ändå?

bauer1.jpg
bauer2.jpg

Tvåa blev gårdagens slagskämpe Eldar Rønning och alltid starke Teichmann kom trea.

Svenskarnas insats var väl lite sådär. Anders Södergren hade jag verkligen hoppats på men istället blev det en halv-lagom lopp med en sjuttonde plats, en hel minut efter segraren Bauer. Betyg 3.

Johan Olsson blev näst bäste svensk med en 23:e plats. Betyg 2.

Mats Larsson kom 29:a, betyg 3 (med tanke på säsongen och gårdagens slit).

Mathias Fredriksson hamnade på en 40:e plats. Vi kanske inte kunde förvänta oss så mycket mer eftersom han legat däckad i feber fram till bara en vecka innan dagens tävlingar. Betyg 2.

Sist av svenskarna blev Martin Larsson som kom 46:a, hela två minuter efter segrartiden. Det går trögt för Martin verkar det som. Jag hoppas att han tar sig ur svackan snart! Gärna till stafetten nästa helg. Fast om Mats är i bättre form än Martin och om Mathias får hämta sig ordentligt blir det nog tufft för Martin att få gå i förstalaget. Betyg 2 idag.

Uppdatering [2 dec]: Martin Larsson skriver på sin hemsida att han fick problem med ansträningsastma i kylan och kunde inte ligga i så hårt han önskade. Jag har själv samma typ av astma och utan min medicin har jag inte en suck faktiskt.

Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet