Hemliga bonussekunder!

Många är vi som tycker det är rätt så träigt med masstart. Det insåg FIS och började med bonussekunder i vissa masstartslopp, speciellt i tourer, för att krydda till det hela. Det enda som hände var att allt gick i lustempo tills det var hundra meter kvar till en bonusstation, då åkte Northug fram och spurtade till sig bonusen, saktade ner, och så vidare.

Signaturen Manne fick snilleblixten (tack vare SweTor:s inlägg om att det är så krångligt med bonussekunder att knappt åkarna vet om hur det funkar) att man istället bör införa dolda bonussekunder! På ett visst antal platser utmed loppet delas dessa bonusar ut och det är bara tv-tittarna som vet om (eller behövs äns de veta?). På så sätt bör skidåkarna åka steinhårt hela tiden och vi får en innehållsrik masstart?

Kanske inte genomförbart i praktiken, men eller hur vore det underbart?

Etiketter: