Petter…

..en mindre sympatisk skidåkare får man leta efter!


Här förklarar sig Petter

Så, nu har jag fått gnälla lite. Om ni undrar vad jag reagerade på så var det hans långnäsa till resten av löparna när baggen passerade mållinjen. Det var sådär. Fast that’s life. Så länge Northug kan leka med resten av världseliten så kommer det vara så här.

Men, otroligt roligt att detta specialkomponerade svenska lag gjorde så bra ifrån sig ändå! Marcus Hellner åkte ju grymt fint på sin förstasträcka och Daniel Rickardsson skötte sig bra. Kul att vi inte är låsta vid att ha exakt samma kombination varje gång!

Känns också oerhört härligt att vi har en till avslutare i form av Calle Halfvarsson. Nu fick vi ju inte få se hur ett lopp i full fart skulle sluta med Calle, men positioneringsarbetet skötte han ju galant. Visst, inte lika bra som Northug, men det kan man ju inte förvänta sig. Från att vara bland de sista i klungan tog han ju sig hela vägen fram till tredjeplatsen.

Det var ju förståeligt att Halfvarsson inte var framme och höll uppe tempot på sistasträckan, men vad gjorde alla andra i klungan? Fisåkning funkar ju inte om Northug är med i leken.

Hur som helst, klart godkänt lopp av svenskarna, kul att vi har Calle nu när Södergren & Co inte är i glimrande form. Dock väldigt synd att man inte skickar ut två lag i spåret! Det hade väl räckt med två personer till på plats så hade det blivit gött!

På damsidan var den norska dominansen rätt så väntad. Och jag håller med Bjørgen, det är inte bra för längdsporten att norskorna är så brutalt bra just nu! Men visst, norskorna är riktigt bra, men samtidigt får vi komma ihåg att mängder av toppåkare från mellaneuropa slutade inför denna säsong och därför är inte motståndet så himla fint som man kan önska sig.

Nu får vi verkligen hoppas att tyskorna mfl hittar lite unga förmågor som levererar, annars finns det risk att sporten kommer krympa rejält! Tänk er om man förlorade hela Tysklands tv-tittare, då blir det kris i sponsorintäkter.

Oj, nu måste jag kliva på tåget.

Läs mer: Aftonbladet Verdens Gang DN

Etiketter: