Dampallen gjuten i sten?

Det verkar som om Bjørgen, Kalla och Skofterud har köpt platserna på pallen denna säsong. På tre tävlingar av tre möjliga har ingen annan lyckats slå sig in bland dessa tre, och då pratar vi både klassisk sprint och distans i fritt. Vad tror ni, blir det samma pall i morgon också? Allt talar för det…

Men om vi ska diskutera resten av skidåkarna lite också så kan vi konstatera att det blev tre svenskor bland de trettio bästa. Det är väl OK, men inte bra. Anna Haag tog väl ett steg framåt och grymt kul att Lisa Larsen lyckades ta wc-poäng igen!

Ida Ingemarsdotter 36:a, Sara Lindborg 39:a. Nja lite bättre kan ni väl! Och Hanna Brodin, ja hon spände bågen som Blomman skulle sagt (nu fick vi tyvärr inte höra det idag då SVT inte sände, mer om det sen) och låg hyfsat bra till vid första mellantiden. Sen sjönk hon som en sten genom fältet och kom i mål som 61:a. Korsgren och Öberg 78 och 79.

Hmm, är det verkligen bra att skicka ut svenskor på världscupen när glider in på så extremt mediokra placeringar? Visst borde man låta de yngre gardet vara med i hetluften, men då borde de ju åtminstone vara bland de 50 bästa?? Speciellt nu när så himla många gamla drakar slutat inför denna säsong.

Men tillbaka till det positiva: Kalla verkar ha skött försäsongsträningen riktigt bra i år! Än så länge har ingen (bortsett från Mega-Bjørgen) lyckats klå henne oavsett distans och disciplin. Detta bådar gott inför den riktiga touren!

Hur var det då att kolla på sändningarna på annan media än SVT? Förjävligt. Varför? Jo, dels för att min TV är på 14″ och ser man på den så är det omöjligt att se tidtagningen i sändningarna, man har alltså ingen aning om tiderna förrän kommentatorerna nämner dessa. Och nja, jag vet inte om jag tycker TV4 sports kommentatorer är så värst bra. Visst kan det vara så att jag är invand med Hård och Blomman, men alltså det var inte lika kul!

Samtidigt försökte jag få in Eurosport player på nätet för att istället kunna lyssna på Vacchi, som håller lite bättre klass, och för att få bättre bild eftersom jag har 26″ datorskärm. Tyvärr gick inte det alls. Bara en massa interna serverfel – PENGARNA TILLBAKA Euroskitsport säger jag bara. Till råga på allt fick jag precis ett reklammail från Eurosport:

Hej Oskar,
Här ser du vad som sänds på Eurosport Player just nu. Njut av de spännande evenemangen och missa inte de klassiska sportögonblicken.

Dra åt fanders!!

Bla bla.. nu kollar vi på herrloppet istället!

Läs mer: Aftonbladet, Expressen

Uppdatering: Ställningarna inför sista etappen

Etiketter: