24 november 2011, av Oskar

Inför Kuusamo


Foto: Patrick Forsblom

Så var det äntligen dags igen. Mitt första riktiga ”inför”-inlägg denna säsong. Visst, världscupssäsongen drog igång redan för en vecka sedan, men dels för att jag var bortrest och dels för att tävlingen flyttats till Sjusjøen känns Kuusamo som den riktiga premiären för mig!

Tioårsjubilerande ”Nordic Opening” I Kuusamo har sedan ett år tillbaka blivit en tour i miniformat. Personligen vet jag inte riktigt om jag gillar det eftersom när jag kollar på sprint vill jag att alla de bästa sprintrarna ska vara där och när jag kollar på distans vill jag att de bästa distansåkarna ska vara med. Nu när det är tour blir det varken hackat eller malet. Fast det var ju rätt så roligt förra året när man fick se Emil Jönsson köra sina hopplöst korta skate-skär tillsammans med distanseliten. Det såg ju riktigt komiskt ut.

Anna Haag har gått ut på twitter och frågat sina followers (klicka på vad de anser om att det är en mini-tour istället för individuella tävlingar. Av vad jag snabbt kunde se bland de som svarat så var majoriteten för en tour än om det skulle gå som individuella lopp. Vad tycker ni?

Är ni osäkra på hur alla bonussekunder osv funkar kan ni läsa mer om det på reglersidan! Där finns allt ni behöver veta.

Tillbaka till platsen Kuusamo, vad är det? Jo det är en liten skitort nära ryska gränsen sjukt långt bort från allting annat. Mathias Fredriksson brukar ju gnälla om att det är ett mörkt helvete och förra året skrev Jesper Modin på sin hemsida så här om Kuusamo: ”byn där solen aldrig går upp, där konstsnödimman gör att sikten aldrig är mer än 50 meter och där temperaturen sällan stiger över 15 minusgrader.” Nu är det ju inte så himla kallt där i år, man räknar med temperaturer runt nollan, men lite natursnö har man i alla fall fått så det kommer inte vara lika mörkt som om det hade varit helt snöfritt.

Dock är det inte natursnö i banorna utan de är rakt igenom konstsnö som man tydligen fått till riktigt bra. Anders Södergren har varit ute och provat banorna och gillar dom:
”Det ser ut att kunna bli riktigt fina förhållanden. Idag var det mitt favoritföre med blötsnö och klister under skidorna. Att jag desutom hittade ett par nya skidor som gick som spjut och med bergbett gjorde det inte precis sämre. Frågan är om ens det kan hjälpa mig att gå vidare i morgondagens sprintkval. Det kan bli tufft, men större under har skett förr.”

Som alltid när Södergren lyckas ta sig vidare från kvalet (händer inte ofta) så är det fantastiskt kul att se honom där i manman-situationen. Dock lär han nog få det rätt så tufft i morgon också och jag skulle bli riktigt förvånad om han tog sig vidare.

Sprintbanan (som ni ser ovan) är den klassiska banan som först går nedför en bra bit, följt utav några krökar och backar, för att sedan avslutas med en lång och rak diagonalbacke där loppen vanligtvis brukar avgöras. Den som har mest krut i den backen brukar oftast ta hem det, lite som hur det är i slottsprinten här i Stockholm.


Foto: Patrick Forsblom

En av våra stora hopp inför morgondagen är Jesper Modin (på väg att stupa i bilden ovan). Han har än så länge inte lyckats hålla sig från att sätta sig på ändan i Kuusamo, men denna gång ska det tydligen bli ändring på det. Han säger på Twitter: ”Tänkte försöka stå på benen i morgondagens sprint. Något jag inte lyckats med dom senaste två åren.”

Vi hoppas det. I Expressen berättar sprinttränare Monsen att Modin tidigare åkt som om han var 1.70 lång och inte två meter som han är. Men i år har han förbättrat sig! ”Han har nu en teknik som om han vore 190 centimeter. Men det finns tio centimeter kvar”, säger Monsen. Jesper Modin känner av förbättringarna:

”Det tar alltid ett tag att anpassa sig och lära om sig på nytt. Ingen tv-tittare ser det kanske, men det är ändå en stor skillnad för mig. Det är inga stora detaljer, men det är sånt som gör skillnad.”

Nu låter det lite i artikeln som om de pratar om fristilsåkning, men jag hoppas grabben även slipat på sin klassiska teknik så kanske vi får se lite fina svenska framgångar i Emil Jönssons frånvaro. Hur resten av svenska sprintlaget ligger till vet vi ju inte mycket om eftersom det aldrig blev någon tävling i Bruks som det var tänkt. Dock har vi ju sett att Calle Halfvarsson verkar vara i storform! Hoppas det även gäller hans spintegenskaper. Senast han körde klassisk sprint (runt slottet) kom han tolva, det borde han väl kunna förbättra i morgon?

Faktum är att om Calle åker bra på sprinten kanske han kan vara med och kriga högt upp i totalen? Det vore fasligt coolt. Daniel Richardsson var han som var bäste svensk förra året då han tog en tredjeplats till slut. Han är ju helt ok sprinter så det ska bli spännande att se vad han kan hitta på. Får Marcus Hellner igång sin kropp kan nog även han gå bra. Och Johan Olsson också! Kommer han kunna åka bra klassiskt?

De stora konkurrenterna till totalen blir som vanligt de klassiska namnen: Petter, Dario och Ryssarna med Legkov i spetsen.

Mats Larsson berättar för Vinterbloggen på Expressen.se att han ”tror stenhårt på Teodor Peterson den här säsongen! Han har haft en bra träningssäsong, där han verkat stark och på en bana med skejt och mycket treans växel får de övriga bita i om de vill vara med”.

Nu är det iofs inte skate utan klassiskt. På frågan vem som vinner är det ett ganska väntat svar:
”Vinnare till helgen blir Ola Vigen Hattestad. Grym på att staka med mjölksyra och med helgens bana, med en rejäl backe som övergår i en skejtspurt, så tror jag att han vinner!”

Även där snackar han om skejt. Jag förstår ingenting.

En konkurrent mindre blir det imorgon eftersom Matti Heikkinen valde att klättra på reklamskyltar idag och då ramla ner och pajade ögonlocket vilket betyder att han inte kommer kunna komma till start i morgon. Stackars klant!

På damsidan känns det som om segern redan är avklarad och att allt handlar om vilka som ska komma tvåa och trea. Förra året kom Charlotte Kalla trea efter just segrande Bjørgen och Kowalczyk. Kalla kan mycket väl plocka den platsen i år igen. Många stora namn på damsidan har slutat och jag vet inte vilka som skulle kunna konkurrera med Kalla bortsett från alla norskor på plats. En himla tur att de inte får ta med sig hela sitt garde, det skulle bli kaooos! Hanna Brodin skulle kunna vara ett av de namnen som kommer klättra rejält i listorna nu när damtoppen blivit lite svagare, hoppas! Ida Ingemarsdotter borde ju komma ur sin seghet snart och då kan det bli åka av. Hon är ju faktiskt bäst som sprinter!!

Det är för övrigt sjukt kul att vi har hela 18 pers på plats! På så sätt älskar jag denna minitour. Fast norskarna är ju alltid snäppet värre med 20 pers eftersom de har friplats från Skandinaviska cupen.


Ovan har ni distansbanan. Jag har inte så mycket att säga om den men jag hoppas det blir rättvisa förhållanden och inte bingoföre.

Tider (svensk tid)

Fredag
09:45 Sprintkval
11.30 Finaler (kvart, semi, final)

Lördag
11:00 5 km fri stil damer
12:30 10 km fri stil herrar

Söndag
11:00 10 km jaktstart klassiskt damer
12:00 15 km jaktstart klassiskt herrar

Startlistor kval, damer

Startlistor kval, herrar

 
Som de flesta av er märkt har inte SVT rättigheterna till helgens tävlingar vilket jag tycker är helt vansinnigt dumt. Men men, vi får försöka göra det bästa vi kan av situationen. Här följer en lista på andra sätt att ta del av helgen:

Vill man se på tävlingar på dumburken är det TV11 (på fredag) och TV4 sport (på lördag och söndag) eller Eurosport som gäller. Tyvärr finns inga av kanalerna i åtminstone mitt basutbud. NRK sänder också, om man skulle råka ha den kanalen.

Har man ingen TV eller ovan nämna kanalar kan man ju alltid ge sig ut på nätet istället. Orkar man betala en slant kan man antingen se loppen på TV4 play premium för 99 kr månaden. Sen finns även Eurosport player som endast kostar 49 kr månaden. Har man en norsk proxy eller liknande kan man se NRK:s webbsändningar. Kan även tänka mig att det går att hitta Eurosport gratis någonstans också, men då måste man leta en del och lär få kommentatorer på engelska.

Till sist så hoppas vi att bäste svensk och svenska vinner va!

332 kommentarer till ”Inför Kuusamo”

Stämmer verkligen allt som står på:

http://www.skidpepp.se/tavlingsregler/3-dagars/#comment-46381

?

Har för mig att intervallstarten ska gå i fri stil och jaktstarten i klassisk, eller?

Sen kan jag avslöja att jag hittade till Skidpepp för rätt precis ett år sedan då jag letade efter sätt att kunna se på tävlingarna i Kuusamo gratis via nätet. Faktum är att det finns en gammal länk i någon kommentar någonstans som fortfarande fungerade förra året. Eftersom länken var rätt gammal så kan jag tänka mig att det fungerar bra fortfarande, om det är någon som är sugen…

Inlagd: 2011-11-24, 22:13
Skriven av: toriv

For norsk proxy: http://www.anonine.com

35 kr pr mnd. Fungerer perfekt

Inlagd: 2011-11-24, 22:17
Skriven av: Gif

toriv: du har rätt jaktstart i klassiskt, intervallstraten i fritt. Tror det står kvar från förra året då det var tvärtom.

Inlagd: 2011-11-24, 22:19
Skriven av: Markus

OJ!! Nej det är jag som ändrat och skrivit fel igen. Fixar

Inlagd: 2011-11-24, 22:24
Skriven av: Oskar

Det är TV4 Sport och inte TV11 som tävlingarna går i!

http://www.tv.nu/kanal/tv4sport/lordag

Inlagd: 2011-11-24, 22:35
Skriven av: anders persson

Grymt!! Då har man ändrat sig i sista sekund ändå!

Inlagd: 2011-11-24, 22:38
Skriven av: Oskar

Dock sänds morgondagens sprint bara i TV11…

Inlagd: 2011-11-24, 22:39
Skriven av: anders persson

Eller nej, sprinten verkar gå i TV11 men helgens sändningar i TV4 sport…

Inlagd: 2011-11-24, 22:39
Skriven av: Oskar

Inte bara jag som är förvirrad om när det går i fritt eller klassiskt. Även Olsson och Hellner??

http://www.sweski.com/-har-tar-jag-dig-johan.4988934-184999.html

Inlagd: 2011-11-24, 22:44
Skriven av: Oskar

Nu hittade jag tråden som fick mig att bli skidpeppad:

http://www.skidpepp.se/2007/12/02/hur-man-kollar-varldscupen-i-kuusamo-live-pa-natet/

Det som fungerade förra året för mig var att gå via:

http://www.sportlemon.tv/

Inlagd: 2011-11-24, 22:45
Skriven av: toriv

Oskar, det är nog KEK som inte har koll. Hellner och Olsson vet nog vad de ska åka, får man hoppas!

Inlagd: 2011-11-24, 22:52
Skriven av: Gabriel

Herlig innlegg Oskar, det var disse innleggene som gjorde at jeg begynte å følge med på skidpepp. Og selvom jeg synes det er ganske gøy både med tips og lange Northug-krangler så liker jeg best å lese en ordentlig god analyse.

Inlagd: 2011-11-24, 23:39
Skriven av: Hanne

För att vara en som lever längdskidor 24/7 verkar Kjell-Erik Kristiansen vara en synnerligen förvirrad man. Rätt kass faktiskt.

Inlagd: 2011-11-25, 01:16
Skriven av: Benke Benbrott

NRK:s ljud från sändningen bör också går att höra:

mms://lyd.nrk.no/nrk_radio_sport_wma_m

Inlagd: 2011-11-25, 04:41
Skriven av: Kurt

Oskar – dessa inlägg är grymma. Ska bli kul att få se riktig snö!

Inlagd: 2011-11-25, 06:43
Skriven av: Martin V

Kanon, härlig läsning till morgonkaffet.

Inlagd: 2011-11-25, 07:30
Skriven av: KE

Håller med föregående talare. Mycket bra inlägg!

Inlagd: 2011-11-25, 08:08
Skriven av: Gabriel

Men herregud, är det åkarna el programmet som har fel? Är väl inget vidare problem för åkarna, men det skulle kunna ställa till problem för oss som inte kan se loppen på plats, 10 km fritt och 15 klassiskt tar olika lång tid liksom… Som om det inte var problem nog att få se loppen överhuvudtaget!

Inlagd: 2011-11-25, 09:19
Skriven av: Aliide

Okej, nu blev jag så förbannad på TV4 att jag ringde sporten, det verkade till slut som att han fattade att jag inte tänkte betala extra för att se loppen, han skulle försöka fixa det så att vi skulle kunna följa dem gratis på nätet, skulle ringa tillbaka om en stund (får väl se om han gör det också). Anledningen att de sänder bandy istället för längdskidor är att de i avtalet med bandyförbundet var att de skulle sända i vanliga TV4. Suck.

Inlagd: 2011-11-25, 09:49
Skriven av: Aliide

Jacoben, trea ifjol, utslagen

Inlagd: 2011-11-25, 09:50
Skriven av: JonasE

Följ tävlingen via;
http://live.fisski.com/live2307.htm

Inlagd: 2011-11-25, 09:51
Skriven av: Elin

Skofterud leder med 7 sekunder efter halva ”seedade” fältet.

Inlagd: 2011-11-25, 09:52
Skriven av: JonasE

Då var sprintkvalet igång, mycket stora tidsavstånd redan bland de första damerna, skumt.

Inlagd: 2011-11-25, 09:53
Skriven av: swestam

Haha, Skofterud tar Bjørgen med over 3 sekunder. Hun er tydeligvis ikke sååå dårlig i sprint

Inlagd: 2011-11-25, 09:55
Skriven av: Hanne

Nehej, det gick inte att lägga ut dem på nätet. Inte för att jag överhuvudtaget hade några planer och lust att se på TV4 med all reklam, men ändå. Blev ju liksom lite rejält förbannad, eftersom de gått över gränsen en gång för mycket, då man i sista stund ändrat kanal!

Inlagd: 2011-11-25, 09:56
Skriven av: Aliide

Haag ligger på håret nu som 30e i kvalet.

Inlagd: 2011-11-25, 10:03
Skriven av: Adrian

Och där blev hon nerpetad.

Inlagd: 2011-11-25, 10:03
Skriven av: Adrian

Hanne: Haha, bara för att jag snackade ner hennes sprintförmåga…

Inlagd: 2011-11-25, 10:04
Skriven av: Benke Benbrott

Konstig kval, topp10 just nu:
SKOFTERUD
VISNAR
DOTSENKO
BJOERGEN
KOWALCZYK
MALVALEHTO
KOROSTELEVA
MEDVEDEVA
CRAWFORD
KYLLOENEN

Inlagd: 2011-11-25, 10:05
Skriven av: JonasE

3 ryskor oväntat? topp 10

Inlagd: 2011-11-25, 10:05
Skriven av: Adrian

Öberg, Korsgren, Rydqvist och Haag nu ute. Ida, Brodin och Kalla bäst av svenskorna.

Inlagd: 2011-11-25, 10:05
Skriven av: swestam

Aliide, vad sa dom då till slut?

Inlagd: 2011-11-25, 10:06
Skriven av: Oskar

13 Ida
16 Brodin
20 Kalla

resten av svenskorna borta, katastrof.

Inlagd: 2011-11-25, 10:06
Skriven av: JonasE

Dopningshäxan Matveeva in som trea

Inlagd: 2011-11-25, 10:07
Skriven av: JonasE

Om detta står sig får Kalla första heatet mot Skofterud Crawfoord och Kyllönen, bra lottning.

Inlagd: 2011-11-25, 10:09
Skriven av: JonasE

Topp 30 klart:
SKOFTERUD
VISNAR
MATVEEVA
DOTSENKO
BJOERGEN
KOWALCZYK
MALVALEHTO
KOROSTELEVA
MEDVEDEVA
CRAWFORD
KYLLOENEN
GAIAZOVA
FALLA
INGEMARSDOTTER
RANDALL
SAARINEN
BRODIN
PROCHAZKOVA
ZELLER
FESSEL
KALLA
LAHTEENMAKI
IVANOVA
HERRMANN
FABJAN
NISKANEN
SMUTNA
BRUN-LIE
JOHAUG
OJASTE
BOEHLER

Inlagd: 2011-11-25, 10:11
Skriven av: JonasE

Det gick inte som tidigare nämnts! Idioter, han medgav att de sagt att de skulle satsa på Längdskidor och att sportcentralen startar 3/12, då jag påpekade att de där skulle sända skidskyttet hade han inget svar att tillgå vad det gällde längdskidor…

Inlagd: 2011-11-25, 10:13
Skriven av: Aliide

Kan ju va att ryskorna hittat riktigt bra skidor. Väldigt blandade resultat hos svenskorna, men också många som är väldigt långt efter Skofterud för att vara en sprint.

Inlagd: 2011-11-25, 10:13
Skriven av: Adrian

Benke, jeg synes å huske at det var flere som skrev ganske så nedsettende om hennes sprintkvaliteter, men klarer ikke å finne det igjen så kanskje jeg leste det et annet sted?

Uansett veldig morsomt at det gikk så bra. Lurer på hva som skjedde med Astrid hun ble nr 74, 19 sekunder bak, noe må jo ha gått galt.

Inlagd: 2011-11-25, 10:17
Skriven av: Hanne

Haag åker ändå OK då hon inte är någon sprinter, däremot är både Öberg och Korsgren besvikelser, av dessa hade jag förväntat mig mer.

Inlagd: 2011-11-25, 10:18
Skriven av: swestam

Hanne: För min del var jag nog inte nedsättande. Gick bara efter hennes tidigare dåliga sprintresultat (med några undantag) och trodde inte att en storform skulle kunna kompensera så här mycket.

Och jag fortsätter att inbilla mig att det finns utrymme för sprintspecialister i samma utsträckning som på herrsidan.

Astrid Jacobsen förresten 20 sekunder efter. Ganska rejält det.

Inlagd: 2011-11-25, 10:19
Skriven av: Benke Benbrott

Det stemmer ikke JonasE, Johaug ble slått ut.

Inlagd: 2011-11-25, 10:20
Skriven av: Tor

Tor>> Näe undrens tid är inte förbi, Johaug blev 29 (Jag råkade posta topp31 så Böhler är utslagen)

Inlagd: 2011-11-25, 10:23
Skriven av: JonasE

Olsson snabbare än Hellner. Vet inte om det är bra eller dåligt…

Inlagd: 2011-11-25, 10:23
Skriven av: Benke Benbrott

Ja ser det nå Jonas. Jeg fulgte prologen på en norsk nettavis, og i følge dem ble hun nr. 31. Men ser på den offisielle siden at hun klarte det. Herlig.

Inlagd: 2011-11-25, 10:25
Skriven av: Tor

Northug endast 0.9 före Olsson. Inte för att Petter än någon prologfantom men detta lär vara första gången Johan tar sig vidare från ett sprintkval.

Inlagd: 2011-11-25, 10:25
Skriven av: Benke Benbrott

Benke, det var nog jäkligt bra, mindre än 1 sekund bakom Northug. Otrolig prolog av Johan.

Inlagd: 2011-11-25, 10:25
Skriven av: Gabriel

Vad kul att jag tippade Astrid Jacobsen som trea… Hade alltså varit bättre att tex tippa Johaug som åtminstone gick vidare.

Inlagd: 2011-11-25, 10:26
Skriven av: Sanna

Eventuelt meget dårlig av Northug, nesten 3 sek bak Cologna. Ikke helt sikker på om dette holder, det kommer flere god rene sprintere bak.

Inlagd: 2011-11-25, 10:27
Skriven av: Hanne

Hoppas inte Olsson kötta sin axel nu bara.

Inlagd: 2011-11-25, 10:27
Skriven av: Adrian

Hellner just nu 5.76 efter. Är det inte runt dessa tider som ”cutten” brukar dras? Känner mig orolig.

Inlagd: 2011-11-25, 10:27
Skriven av: Benke Benbrott

Og der plasserte Legkov seg foran Northug, dette ser ikke bra ut.

Inlagd: 2011-11-25, 10:28
Skriven av: Hanne

Vet ni om att Petter är obesegread i Kuusamo? Ett lopp, en seger.

Inlagd: 2011-11-25, 10:28
Skriven av: JonasE

Jadå, Calle! Formen håller i sig.

Hanne: Jag tror absolut detta räcker. Mer orolig för Hellner

Inlagd: 2011-11-25, 10:28
Skriven av: Benke Benbrott

Modin före Petuchkov, nu kommer riktiga seedade fältet

Inlagd: 2011-11-25, 10:29
Skriven av: JonasE

Modin!

Inlagd: 2011-11-25, 10:29
Skriven av: Adrian

Jag ska inte säga för mycket. Är ett par vassa killar kvar…

Inlagd: 2011-11-25, 10:30
Skriven av: Benke Benbrott

Modin snabbast just nu, före Petukhov och Cologna. Där ser man!

Inlagd: 2011-11-25, 10:30
Skriven av: swestam

Hellner kommer ryka.

Inlagd: 2011-11-25, 10:32
Skriven av: Gabriel

Hellner kommer aldrig att hålla

Inlagd: 2011-11-25, 10:32
Skriven av: Adrian

Live-länk för herrarna? Hittar inte

Inlagd: 2011-11-25, 10:33
Skriven av: Aliide

Och Dahl och Poltaranin också.

Inlagd: 2011-11-25, 10:34
Skriven av: Benke Benbrott

Åh jag skulle bli så glad om Olsson klarade kvalet!!

Inlagd: 2011-11-25, 10:35
Skriven av: Oskar

Riktigt jämt hos herrarna jämfört med damerna.

Inlagd: 2011-11-25, 10:35
Skriven av: Adrian

http://live.fisski.com/live2309.htm

Inlagd: 2011-11-25, 10:35
Skriven av: Oskar

http://live.fisski.com/livenofis2309.htm

Inlagd: 2011-11-25, 10:35
Skriven av: SweTor

Penttisen leder med 4 sekunder!!!

Inlagd: 2011-11-25, 10:36
Skriven av: JonasE

Herregud Annsi…

Inlagd: 2011-11-25, 10:36
Skriven av: Adrian

Northug är 24 ska ha ryka?

Inlagd: 2011-11-25, 10:36
Skriven av: JonasE

Där röl olsson

Inlagd: 2011-11-25, 10:37
Skriven av: Adrian

Alla ryker ju!

Inlagd: 2011-11-25, 10:37
Skriven av: Gabriel

Anssi Pentsinen?

Inlagd: 2011-11-25, 10:37
Skriven av: SweTor

Hellner ute, och snart ryker nog Rickardsson och Halfvarsson också.

Inlagd: 2011-11-25, 10:38
Skriven av: swestam

Noe er seriøst rart med denne sprinten, er det vanskelig føre eller noe. Nå har Teichman plassert seg foran Northug, det skal ikke være mulig.

Inlagd: 2011-11-25, 10:40
Skriven av: Hanne

Ussh…de bästa är om Northug åker nu. Men sånt oflyt har väl inte han??

Inlagd: 2011-11-25, 10:40
Skriven av: Adrian

Eller så kan man konstatera att vissa slöar i kvalet istället för att få för fullt och tror att de kommer räcka.

Inlagd: 2011-11-25, 10:41
Skriven av: Adrian

Northug kommer klara sig precis. Sen vinner han! Mästare på att hushålla med krafterna på rätt ställen.

Inlagd: 2011-11-25, 10:41
Skriven av: Oskar

Mycket märkligt sprintkval både på dam- och herrsidan. Vad är det som händer?

Inlagd: 2011-11-25, 10:42
Skriven av: swestam

Ryker Petter ut har jo Cologna vunnet allerede, det er vel ikke det beste for spenningen?

Inlagd: 2011-11-25, 10:42
Skriven av: Hanne

Katastrofkval.

Inlagd: 2011-11-25, 10:43
Skriven av: Gabriel

Northug 28 de 30 sista (och sämsta) kvar. Klarar sig nog trots allt.

Inlagd: 2011-11-25, 10:43
Skriven av: JonasE

Är det inte komiskt att världsmästaren i sprint visserligen i skate men ändå inte går vidare från kvalet.

Inlagd: 2011-11-25, 10:45
Skriven av: Adrian

Det finns igent mer spännande i dagens skidåkning än att följa kampen om 30:e plats i ett sprintkval!

Inlagd: 2011-11-25, 10:46
Skriven av: JonasE

Enig i det JonasE, det er jo en katastrofe at de ikke sneder dette på tv.

Inlagd: 2011-11-25, 10:48
Skriven av: Hanne

Astrid Jacobsen åkte tydligen omkull (”endte på rumpa”) enligt vad hon själv skriver på twitter.

Inlagd: 2011-11-25, 10:49
Skriven av: swestam

Några av de utslagna jag tror/trode på för totalen:
POLTORANIN
HALFVARSSON
KROGH
HELLNER
VYLEGZHANIN
HOFER
GAILLARD
CLARA
BAUER

Inlagd: 2011-11-25, 10:53
Skriven av: JonasE

Petter klarar alltså kvalgränsen med 0,3 sekunder och och Calle missar den med 0,3. Små marginaler…

Inlagd: 2011-11-25, 10:53
Skriven av: SweTor

Besviken på Dahl, tyckte att han såg jäkligt bra ut i Bruks.

Inlagd: 2011-11-25, 10:53
Skriven av: Gabriel

Detta forum behöver en ”gilla” funktion till kommentarerna :)

Inlagd: 2011-11-25, 10:53
Skriven av: Adrian

Jaja.. Hellner klarade ju av att komma fyra förra året trots att han missade sprinten, dock känns det som att han hade bättre form då men jag har gärna fel.

Inlagd: 2011-11-25, 10:54
Skriven av: Sanna

Herrar klart top30

PENTSINEN
MODIN
KRIUKOV
VALJAS
BRANDSDAL
PETUKHOV
KUMMEL
ROENNING
EINASTE
ONDA
PAAKKONEN
COLOGNA
CHERNOUSOV
LEGKOV
CHEBOTKO
PETTERSEN
STRANDVALL
JAUHOJAERVI
NEWELL
SIMONLATSER
HATTESTAD
GAFAROV
TEICHMANN
PETERSON
BELOV
PASINI
MIRANDA
NORTHUG
HARVEY
GOERING

Inlagd: 2011-11-25, 10:54
Skriven av: JonasE

Adrian:
”Detta forum behöver en “gilla” funktion till kommentarerna”

I så fall hade jag klickat på ditt inlägg.

Inlagd: 2011-11-25, 10:55
Skriven av: SweTor

Sanna, men då var pursuiten i fristil. I klassiskt åker inte Hellner ikapp någon. Har han en bra dag kan han hänga med en klunga, men inte ta in en massa sekunder.

Inlagd: 2011-11-25, 10:57
Skriven av: Gabriel

Utrolig lettet nå, både Harvey og Northug klarte seg heldigvis.

Jeg tviler strekt på at alle de norske har hatt optimale ski, jeg går bare ikke med på at Legkov, Belov og Teichmann skal gå fortere enn Northug++ i en sprintkvalikk med like ski. Og hvem f¤#” er denne Anssi Pentsinen, over 4 sekunder for alle andre er helt uhørt!!

Inlagd: 2011-11-25, 10:59
Skriven av: Hanne

Kan inte någon berätta för mig om Anssi Pentssinen?

Inlagd: 2011-11-25, 10:59
Skriven av: Gabriel

Eldar Rønning har tydelig funnet formen. Men,svak kval av Nolltug..

Inlagd: 2011-11-25, 11:01
Skriven av: tolsrav

Gabriel, jaha jag hade ingen koll på att det var fristil förra året. Tråkigt att de svenska herrarna som klarade sig vidare i huvudsak är sprintåkare som inte bör klara sig speciellt bra resten av helgen. Men hoppas att dom idag klarar av att sätta käppar i hjulen för några favoriter.

Inlagd: 2011-11-25, 11:01
Skriven av: Sanna

Northug alltså, den killen har ju marginalerna på sin sida så ofta att man inte längre kan prata om tur.

Inlagd: 2011-11-25, 11:02
Skriven av: mattias

Golfspilleren Gary Player hadde jo et udødelig sitat når han ble spurt hvorfor han veldig ofte hadde marginene på sin side:

”The more I practice, the luckier I get”

Inlagd: 2011-11-25, 11:12
Skriven av: Tor

Hanne..Finnen Pentsinen må ha gått på flybensin…

Inlagd: 2011-11-25, 11:13
Skriven av: tolsrav

Len Valjas kan bli skummel (härligt ord) i framtiden.

Inlagd: 2011-11-25, 11:17
Skriven av: Benke Benbrott

Synd för Haag å Halfvarsson.. båda var rätt nära..sedan fanns de några man hoppas mer på men i de stora hela dom väntade vidare..men ingen som överaskade ..

Inlagd: 2011-11-25, 11:19
Skriven av: jossa

Men vem är han? Märkligt kval förövrigt.

Kan inte hjälpa det, men jag blir misstänksam när det dyker upp rätt okända finnar som slår sig in med 4,3 sek till näste man… Vet att det är dumt men ändå.

Inlagd: 2011-11-25, 11:24
Skriven av: Aliide

Är det någon som hittat någon bra streaming-sida? Jag hitt bara en polsk eller något sånt

Hade varit trevligt med åtminstone engelska?

Inlagd: 2011-11-25, 11:30
Skriven av: Oskar

Och nu visar Eurosport hopp… Hur går det i första kvarten?

Inlagd: 2011-11-25, 11:34
Skriven av: Aliide

Oskar, siden eurosport sender kombinert tror jeg det kan være vanskelig å finne noen. Sjekket mine vanlige sider og jeg fant ingen.

Inlagd: 2011-11-25, 11:35
Skriven av: Hanne

Kalla och skofterud vidare. Kalla vann enkelt..

Inlagd: 2011-11-25, 11:35
Skriven av: Sanna

Kalla og Skofterud videre

Inlagd: 2011-11-25, 11:35
Skriven av: tolsrav

der var de tydligvis over på sprinten.

her er stream

http://www8.livetv.ru/webplayer2.php?t=liveflash&c=kuykuyku&lang=en&eid=96237&lid=14707&ci=396&si=18

Inlagd: 2011-11-25, 11:36
Skriven av: Hanne

på engelsk

Inlagd: 2011-11-25, 11:37
Skriven av: Hanne

Kalla såg läskigt stark ut.

Inlagd: 2011-11-25, 11:37
Skriven av: Gabriel

Tjusigt! Har allvarliga problem att hitta live-länkarna på FIS…

Inlagd: 2011-11-25, 11:38
Skriven av: Aliide

Brodin vidare, Ingemarsdotter tyvärr ute som 3a men för dålig tid.

Inlagd: 2011-11-25, 11:38
Skriven av: Sanna

aliide

http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/live-timing/live-cross-country.html

Inlagd: 2011-11-25, 11:39
Skriven av: Hanne

Nu så, på TV äntligen!

Inlagd: 2011-11-25, 11:39
Skriven av: Aliide

Brodin vidare som tvåa, Ida utslagen. Ida behöver nog jobba en del med formen.

Inlagd: 2011-11-25, 11:39
Skriven av: swestam

Lysande av Kalla. Imponerande, snyggt lopp. Men varför brände Brodin så mycket krut på slutet? Obegripligt.

Inlagd: 2011-11-25, 11:40
Skriven av: Per

Sjukt tufft startfält men ändå klarar Björgen av att leka hem det trots dålig start!

Inlagd: 2011-11-25, 11:44
Skriven av: Sanna

Kowalczyk borte

Inlagd: 2011-11-25, 11:45
Skriven av: tolsrav

Vilken kvart: Bjørgen, Saarinen, Kowalscyk, Randall.

Inlagd: 2011-11-25, 11:45
Skriven av: Alexander

Randall slog nog ut Kowa. Hon är stark Kikkan. Marit tog en lätt seger. Men Kallas tid var grym.

Inlagd: 2011-11-25, 11:45
Skriven av: nisse

De var en grym kvart..konstigt att tiden inte blev bättre.. blir spåren långsamare?

Inlagd: 2011-11-25, 11:46
Skriven av: jossa

Björgen imponerar rejält och bra att Randall slog ut Kowalczyk.

Inlagd: 2011-11-25, 11:46
Skriven av: swestam

Varför bra?

Inlagd: 2011-11-25, 11:46
Skriven av: Oskar

Därför att jag har Randall på tipset och jag gillar inte Kowalczyk (fa hennes skitsnack mot Björgen).

Inlagd: 2011-11-25, 11:48
Skriven av: swestam

Lite väl många skejtskär av Johaug?

Inlagd: 2011-11-25, 11:48
Skriven av: Oskar

Johaug!!!

Inlagd: 2011-11-25, 11:49
Skriven av: Helmer

Johaug..;)

Inlagd: 2011-11-25, 11:49
Skriven av: tolsrav

Oskar, tänkte också på det men kanske bara såg ut som så för att hon åker så spretigt.

Inlagd: 2011-11-25, 11:50
Skriven av: Sanna

Väldigt bra av Johaug!

Inlagd: 2011-11-25, 11:50
Skriven av: nisse

Jag älskar Roberto Vacchi.

Inlagd: 2011-11-25, 11:55
Skriven av: Gabriel

Jag hoppas verkligen Kalla håller denna tävling spännande, då kan hon hänga på Björgen och Johaug.

Petter kan ju har avgjort denna minitour redan på herrarnas.

Inlagd: 2011-11-25, 11:56
Skriven av: Adrian

Fredriksson har iaf rätt om ljuset i Kuusamo. Det blir aldrig riktigt ljust denna tiden på året.

Inlagd: 2011-11-25, 11:56
Skriven av: Alexander

Skiene til Anssi, ser såpass bra ut at det kanskje ikke var så mystisk med den store prologseieren

Inlagd: 2011-11-25, 11:59
Skriven av: Hanne

Hattestad. Där rök tippet för många av oss.

Inlagd: 2011-11-25, 11:59
Skriven av: Alexander

Två norska fall har förstört mitt tips, härligt :) bara Björgen man kan lita på alltså.

Inlagd: 2011-11-25, 11:59
Skriven av: Sanna

Finnarna har superskidor. Borde man ju förstått, det var ju samma förra året.

Inlagd: 2011-11-25, 12:00
Skriven av: Gabriel

Tur att jag tippade fel och missade Hattestad, tråkigt för honom med positivt för mitt tips.

Inlagd: 2011-11-25, 12:01
Skriven av: Steve

Tyckte inte Hattestad såg riktigt vass ut ens före fallet. Starkt av Onda.

Inlagd: 2011-11-25, 12:01
Skriven av: Per

Kom igjen nå Legkov!!!

Inlagd: 2011-11-25, 12:02
Skriven av: Hanne

Men vem är Pentsinen???

Inlagd: 2011-11-25, 12:02
Skriven av: Aliide

Per, ja Hattestad falt helt tydelig fordi han var kjempestiv.

Inlagd: 2011-11-25, 12:03
Skriven av: Hanne

Håll Teo!!!

Inlagd: 2011-11-25, 12:04
Skriven av: Aliide

Go Teddy Go!

Inlagd: 2011-11-25, 12:05
Skriven av: Alexander

En fråga till er som kollar på TV4/TV11: Hur är kommentatorer och stör reklamavbrotten mycket?

Inlagd: 2011-11-25, 12:05
Skriven av: Niklas

Yes!

Inlagd: 2011-11-25, 12:06
Skriven av: Aliide

Pentsinen är inget namn jag har lagt på minnet tidigare.

Inlagd: 2011-11-25, 12:06
Skriven av: Alexander

Det verkar som Legkov lagt ner teknikträningen. Han har väl insett att han aldrig kommer kunna åka snyggt. Han åker fulare än någonsin! Teodor ser bra ut, hoppas han orkar!

Inlagd: 2011-11-25, 12:06
Skriven av: Gabriel

Theodor vinner sin kvartsfinal, han väldigt stort och snyggt, nästan som det såg ut att han tog der för lungt.

Vad har hänt med Onda från första kvartsfinalen, srår som RAL (diskning)?

Inlagd: 2011-11-25, 12:06
Skriven av: swestam

Riktigt snygg sprintåkning av Peterson. Lite Jönsson-åkning över det i sista kurvan.

Inlagd: 2011-11-25, 12:07
Skriven av: Per

Japp, Onda diskad.

Inlagd: 2011-11-25, 12:07
Skriven av: Gabriel

Håper at Northug velger ski med litt feste, redd for at han ikke er i god nok form til å gå den bakken bare på armene.

Inlagd: 2011-11-25, 12:13
Skriven av: Hanne

Kämap Colonga förstör inte mitt tips.

Inlagd: 2011-11-25, 12:14
Skriven av: Steve

neeei, Harvey ute.

Inlagd: 2011-11-25, 12:14
Skriven av: Hanne

Cologna ser ut som en dvärg bredvid Modin.

Inlagd: 2011-11-25, 12:15
Skriven av: Gabriel

Säkert åkt av Modin.

Inlagd: 2011-11-25, 12:15
Skriven av: swestam

Snyggt av Modin. Hoppas han orkar hela vägen. Det var kul att se han springa på skidor uppför backen.

Inlagd: 2011-11-25, 12:15
Skriven av: Alexander

Och nu är Johaug nedpetad till femte plats i sin kvartsfinal, för många fristilsskär?

Inlagd: 2011-11-25, 12:16
Skriven av: swestam

Ska bli intressant att se vad Rönning kan göra.

Inlagd: 2011-11-25, 12:16
Skriven av: Sanna

TV11 Peter Larsson tycker jag är bra som komentator..

Inlagd: 2011-11-25, 12:18
Skriven av: jossa

Och där var Northug ute.

Inlagd: 2011-11-25, 12:19
Skriven av: Gabriel

Se på russerne da!

Inlagd: 2011-11-25, 12:20
Skriven av: Benke Benbrott

Northug utslagen, uj uj uj.

Inlagd: 2011-11-25, 12:20
Skriven av: swestam

Svårtippat idag!

Inlagd: 2011-11-25, 12:20
Skriven av: Gabriel

Bedrövligt herrtips av mig 0 rätt.. samma som förra året inte många rätt på sprinttipsen.

Inlagd: 2011-11-25, 12:20
Skriven av: jossa

Underligt kört av Northug. Han hade ju krafter kvar på slutet.

Inlagd: 2011-11-25, 12:20
Skriven av: Per

Ryssarna går bra, tippade Pethukov men känns som att han kanske inte är den vassaste av ryssarna längre.

Inlagd: 2011-11-25, 12:21
Skriven av: Sanna

….han börjar bli gammal och musklerna mer Anders Södergren likna ;)

Inlagd: 2011-11-25, 12:21
Skriven av: Gunnar

katastrofalt dårlig av Northug, arrogant og idotisk gått. Der vant Cologna touren med mindre han faller og blir sist i semien

Inlagd: 2011-11-25, 12:21
Skriven av: Hanne

Kalla är ju grym idag!

Inlagd: 2011-11-25, 12:25
Skriven av: swestam

Just det, det är det som gör mig misstänksam. Får väl se på A-provet el nåt…

Bra Kalla!!! Synd på Brodin.

Inlagd: 2011-11-25, 12:25
Skriven av: Aliide

Kalla stakar grymt!

Inlagd: 2011-11-25, 12:25
Skriven av: mattias

Hoppas Kalla fortsätter såhär, kan räcka långt!

Inlagd: 2011-11-25, 12:26
Skriven av: Sanna

Kalla såg helt oberörd ut, grymt.

Inlagd: 2011-11-25, 12:26
Skriven av: Gabriel

Kalla ser ruskigt stark ut. Ska bli kul att se henne åka fristil imorgon.

Brodin var lite otaktisk och hade en del oflyt.

Inlagd: 2011-11-25, 12:27
Skriven av: Alexander

Bra av Johaug att komma så långt men hon hade verkligen inte en chans i semin.

Inlagd: 2011-11-25, 12:29
Skriven av: Sanna

Riktigt mycket stolpe ut i tipset idag. Grymt kört av Kalla hitills iaf. På herrsdan ser det ju vidöppet ut just nu.

Inlagd: 2011-11-25, 12:31
Skriven av: Fiaskotipparen Burman

Haha Teodor åker grymt snyggt, tror han hade det under hyffsad kontroll.

Inlagd: 2011-11-25, 12:35
Skriven av: Sanna

Go Teddy,

Mats Larrson, Expressen, hade rätt om Theodor.

Inlagd: 2011-11-25, 12:35
Skriven av: Alexander

Blir spännande att se maxpoängen i herrtipset denna omgång

Inlagd: 2011-11-25, 12:35
Skriven av: Jon

Det snöar riktig snö, ovanlig syn denna ”vinter”. Kämpa Modin!!!

Inlagd: 2011-11-25, 12:39
Skriven av: Aliide

Känns som denna sprintbana hade passat Emil Jönsson perfekt. Synd att han inte är med.

Inlagd: 2011-11-25, 12:39
Skriven av: Steve

Mooooodiiiiin!

Inlagd: 2011-11-25, 12:40
Skriven av: Fiaskotipparen Burman

der røk heldigvis Cologna ut, satser på litt snø på søndag så kan det bli spennende alikevel.

Pølsa ser god ut, står det mellom ham og Pettersson?

Inlagd: 2011-11-25, 12:41
Skriven av: Hanne

Inte lika smart kört av Modin. Borde ha varit i final idag.

Inlagd: 2011-11-25, 12:42
Skriven av: Per

Hanne: fast det väl ändå en rätt trist anledning till spänning=)

Inlagd: 2011-11-25, 12:43
Skriven av: mattias

nei, alt er bedre enn sisteetapper ala Northug og Bjørgen i Falun…

Inlagd: 2011-11-25, 12:44
Skriven av: Hanne

Modin kroknade som förra säsongen, hade nästan hoppats att han utvecklats en bit sedan förra säsongen.

Fasiken att jag jobbar 12 timmar i morgon, får väl se loppen i repris vid 22-tiden jag kommer hem. Hålla mig borta från alla rapporter och kommentarer! :-(

Inlagd: 2011-11-25, 12:44
Skriven av: Aliide

Modin kör som vanligt, bränner ut sig i kvarten och orkar inte semin.

Inlagd: 2011-11-25, 12:44
Skriven av: Gabriel

Kan konstatera att mina nerver inte klarar av att jag tittar på sprint, blir alltid överdrivet nervös.

Inlagd: 2011-11-25, 12:44
Skriven av: Sanna

Visst är det 5/10km klassiskt imorgon? Eller har jag fattat fel?

Inlagd: 2011-11-25, 12:46
Skriven av: Cigge

Björgen el Kalla..?

Inlagd: 2011-11-25, 12:46
Skriven av: Aliide

föredrar det sportsliga värdet framför spänning.

Inlagd: 2011-11-25, 12:46
Skriven av: mattias

Var det fler än jag som var nervös när Kalla åkte nedför första backen.

Inlagd: 2011-11-25, 12:47
Skriven av: Alexander

fan att inte Randell fick bli 3a hade räddat mitt tipps mkt..

Inlagd: 2011-11-25, 12:49
Skriven av: jossa

Roligt med en helnordisk prispall. :)

Inlagd: 2011-11-25, 12:49
Skriven av: Steve

Jada Vibeke, hva sa jeg, hun blir superfarlig!

Inlagd: 2011-11-25, 12:49
Skriven av: Neithiri

jossa, samma här.. Är imponerad av Kalla, och Skofterud. Björgen gör vad som förväntas av henne.

Inlagd: 2011-11-25, 12:49
Skriven av: Sanna

Härligt kört av Kalla! Känns som att det är andraplatsen man får rikta in sig på i år också.

Inlagd: 2011-11-25, 12:50
Skriven av: SweTor

Jaja, Norge, Sverige, Norge: har vi sett det förut?

Inlagd: 2011-11-25, 12:50
Skriven av: Aliide

fan vad man saknar majdic en sådan här dag. vi behöver någon som utmanar på damsidan

Inlagd: 2011-11-25, 12:50
Skriven av: mattias

Mkt bra sprint av Kalla..

Inlagd: 2011-11-25, 12:51
Skriven av: jossa

Cigge, nej det är skate imorrn.

Inlagd: 2011-11-25, 12:52
Skriven av: Gabriel

mathias, jeg merker at jeg prioriterer min personlige spenning langt foran det sportslige, det er tross alt underholdning dette. Men det virker jo å bli en voldsom kamp om de neste plassene på pallen og det var jo ganske morsomt å se på i Falun i år.

Inlagd: 2011-11-25, 12:52
Skriven av: Hanne

Hur tänkte Kalla när hon valde eget spår i uppförsbacken? Det hade varit perfekt för henne att ligga i rygg på Björgen, särskilt som det snöade, och kanske kunna utmana på upploppet.
Inte första gången hon gör konstiga val i sprint. Hon måste förbättra sitt taktiska tänk, så är det bara.

Inlagd: 2011-11-25, 12:53
Skriven av: Fredrik

Tycker det ändå är positivt att den enda som varit självklar som höll är Björgen. I herrfinalen känns det som att vad som helst kan hända.

Inlagd: 2011-11-25, 12:56
Skriven av: Sanna

Till skillnad mot Steve tycker inte jag inte att det är så skoj med helnordisk prispall! Må det bli någon ändring nästkommande säsong, om inte intresset för längdskidor på damsidan ska dö ut totalt i mellaneuropa

Inlagd: 2011-11-25, 12:56
Skriven av: Aliide

Fredrik: håller med. Enda loppet jag tyckt hon åkt riktigt taktiskt drivet är i sprintstafetten i VM senast.

Hanne: Hehe, jag kanske sätter mig på lite väl höga principiella hästar när jag säger så där. Tyckte också att finalen i Falun var riktigt trist (om vi bortser från Krogh då). Fast det kanske illustrerar hur svårt det är att konstruera sådana här tourer på ett bra sätt.

Inlagd: 2011-11-25, 12:57
Skriven av: mattias

De svenska skidorna verkar ju i alla fall ok, trots vädret.

Inlagd: 2011-11-25, 12:59
Skriven av: toriv

Det blir alltid en lang luke til nordmennene i de første nedoverbakkene, ikke vanlig norsk glid i dag. Kanskje rettferdig?

Inlagd: 2011-11-25, 12:59
Skriven av: Hanne

Jaaa!

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: Aliide

Imponerande seger kul :)

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: jossa

Yes!!!!!

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: SweTor

Härligt Teo!!! Endast två svenskar vidare från kval men ändå svensk seger!

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: Sanna

JAAAAAAAA!!!!!!!!

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: Gabriel

Theodor!!!!

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: swestam

Grymt!

Inlagd: 2011-11-25, 13:00
Skriven av: Adrian

Teodor vilken kille!!!!

Inlagd: 2011-11-25, 13:01
Skriven av: nisse

Morsomt med Pettersson da, men føler at Jönsson hadde vunnet ”hur lett som helst” hvis han hadde stilt opp.

Inlagd: 2011-11-25, 13:01
Skriven av: Hanne

Typiskt att ryssen skulle förstöra det hela.

Inlagd: 2011-11-25, 13:01
Skriven av: Klas

Oj, vad bra kört igen. Så klokt och väldisponerat. Imponerande!

Inlagd: 2011-11-25, 13:01
Skriven av: Per

Radiosportens websändning dog efter halva finalen och FIS livrapportering slutade fungera efter damsemin

Inlagd: 2011-11-25, 13:01
Skriven av: Jon

Ja, se det snöar! Så himla mycket jag längtar efter snö!!!Och seger!

Inlagd: 2011-11-25, 13:02
Skriven av: Aliide

Yes!!! Go Teddy Go

Inlagd: 2011-11-25, 13:03
Skriven av: Alexander

Det är roligt nästan jämt vad det gäller media den här helgen…

Inlagd: 2011-11-25, 13:04
Skriven av: Aliide

Grymt kört av Theodor! Fan vad nice!!! Där har Modin en del att lära…

Inlagd: 2011-11-25, 13:04
Skriven av: Joel Burman

FIS Sandra dominerar som vanligt. Utförligare intervjuer får man leta efter.

Inlagd: 2011-11-25, 13:05
Skriven av: Joel Burman

Måste man alltid hitta nå negativt.. när en lycka,,kul att förbundskaptenerna satsat på Theoder många när som gnällt när han blivit utttagen..men dom visste väl att de finns högkapacitet

Inlagd: 2011-11-25, 13:07
Skriven av: jossa

FIS resultat tavla funkar ju också riktigt bra. Visade Kalla som trea och Teo som tvåa..

Inlagd: 2011-11-25, 13:07
Skriven av: Sanna

Vilken kontroll han hade!

Sen måste man ge rejält med beröm till vallateamet också.

Inlagd: 2011-11-25, 13:10
Skriven av: mattias

Sanna :-) Ja, vad ska man säga?

Inlagd: 2011-11-25, 13:10
Skriven av: Aliide

Håller med, att FIS Sandra inte är speciellt bra på att intervjua. Det borde inte vara speciellt svårt för FIS att hitta någon som kan prata Engelska utan någon brytning samt ställa relevanta frågor. Men samtidigt är det inte mycket som FIS gör rätt, så man får inte ha för stora förhoppningar.

Inlagd: 2011-11-25, 13:10
Skriven av: Klas

Sanna… Kan va sammanlagda som FIS visar.

Inlagd: 2011-11-25, 13:10
Skriven av: Manne

Pentsinen kjørte på vanlig bensin i finalen….

Inlagd: 2011-11-25, 13:11
Skriven av: tolsrav

Sanna, det stämmer. Man får bonus för prologen också. Så i totalen ligger Theodor 2:a och Kalla 3:a.

Inlagd: 2011-11-25, 13:13
Skriven av: Gabriel

Jaha, inte mycket jag har koll på. Trodde inte att den räknades in(kul att tv11 hjälper en på traven att förstå sdant..)

Inlagd: 2011-11-25, 13:14
Skriven av: Sanna

tillägg. Förstår nu att det såklart räknas in eftersom att placeringarna räknas för dem som inte klarade kvalet också.

Inlagd: 2011-11-25, 13:16
Skriven av: Sanna

FIS-Sandra är till och med sämre än Yvette. Och det säger inte lite…

Inlagd: 2011-11-25, 13:18
Skriven av: Benke Benbrott

Hur klarade sig TV11? Eurosport-kommentatorn var ju något förbryllad och blandade ihop åkare några gånger för mycket…

Inlagd: 2011-11-25, 13:20
Skriven av: Aliide

Peter Larsson bra den andra kommentatron hade dålig koll..men inte så lätt för en nykomling nästan

Inlagd: 2011-11-25, 13:21
Skriven av: jossa

Vill ha SVT! Med eller utan Yvette, ja helst utan då. Peta in Lotta (även om hon kanske hellre vill göra strålande reportage..)

Inlagd: 2011-11-25, 13:24
Skriven av: Aliide

Gabriel: Bonus för prologen! Snart går det överhuvudtaget inte att ens skatta ställningen efter en touretapp. Gäller det plats 1-3 eller fler? Hur många bonussekunder är det?

Inlagd: 2011-11-25, 13:24
Skriven av: Per

Hur kom Sandra till FIS. Är det nån som vet. Kompis med Cupolen kanske?

Inlagd: 2011-11-25, 13:24
Skriven av: KnutG

Förstår inte hur Hattestad och Hellner kan åka så dåligt, mina tips sprack där.

Inlagd: 2011-11-25, 13:25
Skriven av: KnutG

Gabriel

Tack för svaret. Kollade själv upp det nu och vilken miss av mig. Jag räknade iskallt med att det var klassiskt imorgon och fritt på söndag. Då kommer jag få äta upp att jag tog med Kowalczyk på pallen istället för Kalla.

Kalla har ett riktigt bra utgångsläge för att sluta tvåa i touren nu. Är väl bara Johaug emot, då Kowalczyk verkar vara ur form. Tror inte på Skodterud i längden.

Inlagd: 2011-11-25, 13:25
Skriven av: Cigge

FIS-Sandra anställdes eftersom de centraleuropeiska tittarna inte förstår/känner igen sig i längdskidåkning om det är en person som pratar riktig engelska som intervjuar segrarna. Man måste alltid tänka på de centraleuropeiska tittarna, glöm aldrig det!

Inlagd: 2011-11-25, 13:26
Skriven av: Jon

Enig i all kritikken av Sandra, helt uforståelig at hun har fått en sånn jobb, det er ihvertfall ikke fordi hun er så flink.

Spesielt dårlig blir det når hun intervjuer utøvere som er litt dårlige i engelsk selv. De forstår ikke henne, og hun forstår ikke dem.

Inlagd: 2011-11-25, 13:27
Skriven av: Hanne

Cigge, kolla programmet nästa gång ;-)

Inlagd: 2011-11-25, 13:28
Skriven av: Aliide

Hur ser förresten totalställningen ut (samtliga åkare och tidsavstånd)? Någn som har en länk?

Inlagd: 2011-11-25, 13:28
Skriven av: Per

Haha, inte många rätt senaste dagarna. Är dubbeljakt på söndag alltså? Då är det trots allt fördel Johaug kontra Kalla.

Inlagd: 2011-11-25, 13:30
Skriven av: Cigge

Cigge, Ja! Det verkar väl också rimligt att touren avslutas med jaktstart om man nu ska ha jaktstart överhuvudtaget. Vilket inte jag, men FIS vill..

Inlagd: 2011-11-25, 13:33
Skriven av: Aliide

Vi ve vad kalla kan på 5km skate men det ska bli intressant att se Kallas första klassiska lopp för säsongen på söndag, det bådar ju än så länge väldigt gott…Tror pallen blir Björgen, Kalla, samt Skofterud eller Johaug på tredje.

Herrarna är väl mer svårtippat, men tror Northug före Cologna även efter dagens race. Krävs ett riktigt super skatelopp av Hellner och Olsson för att ha nån chans att va med och slåss.

Inlagd: 2011-11-25, 13:36
Skriven av: Adrian

Men, är det masstart i morgon? Blä

Inlagd: 2011-11-25, 13:36
Skriven av: Aliide

Olsson och skejt har väl hittills vara en bra kombination! Fasiken att jag jobbar :(

Inlagd: 2011-11-25, 13:39
Skriven av: Aliide

TV11: Reklamen störde inte och komentarerna var väll OK (men inte mer). Vinterstudion i ettan o tvåan är fortfarande bäst.
En kul svenskdag.
Får Charlotte till det i morgon, så blir det spännande på söndag. Men det krävs att hon är före Björgen och Juhaug.

Inlagd: 2011-11-25, 13:42
Skriven av: Sten

Men om det är masstart så blir det väl Northug. Uppdateras leaderboard efter helgens samtliga lopp, alltså slutställningen?

Inlagd: 2011-11-25, 13:42
Skriven av: Aliide

Nei Aliide,
det er da 5 og 10 km intervallstart.

Inlagd: 2011-11-25, 13:43
Skriven av: Hanne

Nej det är 5 och 10 skate intervall imorron!

Som avslutas med 10 och 15km jaktstart i klassiskt på Söndag, start efter poängräkning.

Inlagd: 2011-11-25, 13:44
Skriven av: Adrian

Bra! Inga masstarter överhuvudtaget alltså? Vad har hänt?

Inlagd: 2011-11-25, 13:44
Skriven av: Aliide

Verkar vara totalt kaos bland kommentarerna om hur resten av helgen ser ut.

Jag tycker att allt framgår tydligt här:
http://www.skidpepp.se/tavlingsregler/3-dagars/

Inlagd: 2011-11-25, 13:45
Skriven av: SweTor

Hvis det skal bli spennende på søndag så må vel Kalla slå Bjørgen i morgen med rundt 40 sekunder og det er vel ikke spesielt sannsynlig. Hvis det er en distanse Kalla skal slå Bjørgen på så tror jeg det er i morgen. Kalla har tidligere vist at hun i stafetter går veldig fort når det er 5km.

Inlagd: 2011-11-25, 13:49
Skriven av: Sven

Damernas andra semi:
1. Matveeva
2. Visnar
3. Björgen
4. Kyllönen
5. Johaug
6. Falla
Man måste älska FIS-LIVE!

Teo, TEo, TEO!!!

Inlagd: 2011-11-25, 13:49
Skriven av: JonasE

Mass-starterna kommer va så säker…

Tror inte Kalla slår Björgen som det ser ut just nu, hon ser fruktansvärt stark ut och är i en klass för sig. Möjligtvis ett fall, stavbrott eller plötslig kräksjuka kan orsaka spänning om förstaplatsen i morgondagens lopp. Väldigt tråkigt att inte Anna Haag lyckas bättre, hoppas det vänder snart.

Inlagd: 2011-11-25, 13:56
Skriven av: Adrian

Men nu har de i alla fall uppdaterat!

http://www.fiscrosscountry.com/leader-board.html?discipline=ALL&count=ALL

Inlagd: 2011-11-25, 13:56
Skriven av: Aliide

Fast Ailide, vad har totala världscupen med saken att göra? (Förutom att Sverige leder totale, distans- och sprintvärldscupen på herrsidan förstås, kal aldrig ha hänt)

Inlagd: 2011-11-25, 14:02
Skriven av: JonasE

Två skrällar måste väl vara Johaug och Taichman.
Kan det vara så att Axel är på gång? Att Johaug blir bra i vinter är ju däremot väntat.

Inlagd: 2011-11-25, 14:06
Skriven av: nisse

Stiilingen i minitouren så langt, for jentene;

http://www.fis-ski.com/pdf/2012/CC/2308/2012CC2308STC.pdf

og guttene;

http://www.fis-ski.com/pdf/2012/CC/2310/2012CC2310STC.pdf

Inlagd: 2011-11-25, 14:10
Skriven av: Hanne

Haha, Johaug uppför springbacken idag var bland de roligaste jag sett! Vilken frenesi.

Inlagd: 2011-11-25, 14:11
Skriven av: Gabriel

SweTor: Av sammanställningen att döma utdelas bonussekunderna som vanligt vid sprint i toursammanhang. Inget konstigt alltså.

Inlagd: 2011-11-25, 14:12
Skriven av: Per

Mer än att det är Världscup…

Inlagd: 2011-11-25, 14:12
Skriven av: Aliide

Har Kowa tagit till flaskan?http://bloggar.expressen.se/vinterbloggen/2011/11/kowalczyk-laddar-med-rodvin/

Inlagd: 2011-11-25, 14:14
Skriven av: nisse

Någon som kan klargöra hur många bonussekunder man fick för att vinna sprintkvalet respektive själva sprinttävlingen? Även fördelninge på de andra platserna vore intressant.

Inlagd: 2011-11-25, 14:15
Skriven av: toriv

Tiderna i prologen räknas alltid i tour-totalen i sprintlopp, dessutom får man dra av bonussekunder beroende på vilket placering man får, upp till 60 sekunder. Så om Penttisen vinner prologen 4,3 sekunder före Modin, och tar två extra bonussekunder i finalomgångarna ligger han 6,3 sekunder före Modin totalt.

Inlagd: 2011-11-25, 14:18
Skriven av: JonasE

Jag hänger inte med på bonussekunderna…

Anssi var snabbast i kvalet och blev 6:a i finalen. Han har 42 bonussekunder, varför?

Inlagd: 2011-11-25, 14:30
Skriven av: SweTor

Toriv: Här kan du läsa om bl.a bonussekunderna (under Tävlingsregler här på Skidpepp):

http://www.skidpepp.se/tavlingsregler/3-dagars/

Inlagd: 2011-11-25, 14:30
Skriven av: Jörgen

Resultatet i prologen är den officiella tiden för loppet för alla löpare. Sedan dras 60 56 52 etc. bonussekunder för 1:an 2:an 3:an etc. Det är som vanligt vad jag kan se.

Inlagd: 2011-11-25, 14:36
Skriven av: Per

Det är fantastiskt spännande att Kalla visar den här styrkan efter att ha ökat träningsmängden rejält i sommar. Det är ett skönt kvitto för framtiden att veta att hennes kropp svarar så bra. Jag hoppas och tror att hon kan ta sig till den position Björgen har idag.

Inlagd: 2011-11-25, 14:41
Skriven av: Gabriel

Jag såg tävlingarna idag med en sportintresserad polare, som inte är längdnörd som jag. När Bacci berättade att tvåan Kalla egentligen ligger trea i touren, blev han full i skratt. För det är ju nåt inbyggt logiskt glapp, när den som kom på andraplats ligger trea, trots att det bara gått en etapp.

FIS snackade en gång i tiden om att förenkla sporten. Men hur har det gått? Det känns lite som den där Monty Pyton sketchen – Maraton för inkontinenta: Man tror att en person leder, men snart visar att ledaren i själva verket är en annan, som nyss var i diket och pissade. Knasigt!

Inlagd: 2011-11-25, 14:54
Skriven av: Manne

Man påstod ju att man införde fler masstarter för att det skulle vara enklare att se vem som vinner jämfört med intervallstart. Samma sak verkar inte gälla i övrigt eftersom bonussekunder hit och dit gör det omöjligt att se vem som leder. Tour de Ski tar ju det hela till en helt ny nivå när inte åkarna själva vet när dom får bonussekunder.

Inlagd: 2011-11-25, 14:58
Skriven av: SweTor

Gillar hur media basunerar hur en ny världsstjärna är född efter Pettersson seger. Kom ihåg Hanna Falk som vann 2 tävlingar men sen inte presterat i närheten av det sen dess. En skräll är en skräll sen får vi se.

Inlagd: 2011-11-25, 15:03
Skriven av: Adrian

Ett speciellt tack till Marit och Teo för att vi idag i huvudsak diskuterar själva tävlingen istället för vilken målgest segraren hade. ;-)

Inlagd: 2011-11-25, 15:09
Skriven av: SweTor

Hade fått för mig att det även delades ut bounussekunder för själva prologen och att det hade missats på

http://www.skidpepp.se/tavlingsregler/3-dagars/

men så är det alltså inte. Innebär att Skofterud slog Kalla med 8 sekunder i sprintkvalen, vilket ju är väldigt mycket!

Inlagd: 2011-11-25, 15:10
Skriven av: toriv

SweTor… Haha, det vore ju faktiskt en rätt kul idé – att spurtpriserna är dolda. Det är bara tevetittarna som vet var på banan spurtpriserna är, vilket gör att åkarna inte kan ligga långt bak i klungan och slöa. Då skulle det nog på allvar bli fart på loppen eftersom man har större chans att få spurtpriser ju längre tid man ligger först.

Inlagd: 2011-11-25, 15:16
Skriven av: Manne

Det där var ju det bästa som hänt masstarten sen den uppfanns – hemliga bonussekunder!!! Det måste vi diskutera vidare om i en ny tråd!

Inlagd: 2011-11-25, 15:27
Skriven av: Oskar

Uff det ser surt ut i Kuusamo nå, de var heldige med været langrennsløperne.

Inlagd: 2011-11-25, 15:28
Skriven av: Hanne

Rengner med at Hellner går seg kraftig opp fra sin 53 plass, i morgen…..Har sprintverdensmesteren blant de 5 beste på totalen på tipset! Så dette fikser grabben lett…

Inlagd: 2011-11-25, 15:30
Skriven av: tolsrav

Hemliga bonussekunder kanske vore nåt för FIS.

Så man slipper se det som hände i TDS förra året när Northug gick upp i täten tre gånger precis före spurtpriserna och fjärde gången gick Södergren stenhårt och så visa det sig att det inte var några bonussekunder på det var varvet.

Inlagd: 2011-11-25, 15:32
Skriven av: SweTor

[…] Manne fick snilleblixten (tack vare SweTor:s inlägg om att det är så krångligt med bonussekunder att knappt åkarna vet […]

Inlagd: 2011-11-25, 15:34
Skriven av: » Hemliga bonussekunder! « Skidpepp

Men nu vet ju inte ens TV-tittarna, vilket ju gör det hela än mer förvirrande… Jag förstår din polare Maanne. Det hela är mer än förvillande! Dags att ta fram miniräknaren inför loppen och särskilt i sprint!

Okej, Kalla trea och Teo tvåa??? Suck

Inlagd: 2011-11-25, 15:41
Skriven av: Aliide

Men är det inte lite väl stört att semin ger sekunder och därmed placering. Man slutar aldrig att förvånas över FIS… De hade gjort några bra förändringar inför denna säsong, men nu har de väl överträffat dem själva… Eftersom jag är en ganska ny skidnörd, var det såhär förra gången i Kuusamo förra säsongen också?

Inlagd: 2011-11-25, 15:55
Skriven av: Aliide

Apropos Northug, merker over jeg er litt skuffet Northugs holdning til disse løpene, synes han virker alt for fornøyd med å ikke komme videre fra semien. Også forrige helg synes jeg han var hakket for fornøyd med å bli knust med halvminuttet av Olsson. Greit nok at det er TDS som er høydepunktet, men man kan jo bry seg litt om disse løpene også.

Og ja, jeg sutrer altså nå over at Northug ikke sutrer når han har tapt…

Inlagd: 2011-11-25, 20:51
Skriven av: Hanne

til semien skal det stå

Inlagd: 2011-11-25, 20:51
Skriven av: Hanne

Intressant att Chernousov som fick en fin 85:e plats i 7sjön blev 10:a idag och är bäst bland de som kan komma hgt upp i totalen. Och Dahl som vann ifjol och körde så bra i Bruks har helt tappat.

Inlagd: 2011-11-25, 20:56
Skriven av: JonasE

Hanne… Men tror du verkligen att han inte bryr sig? Givetvis laddar han inte på lika hårt nu, som till säsongens mål, tour de ski. Men det gäller ju dom flesta.

Att han tar det lite som en klackspark, ingår väl både i hans eget pep-talk och hans image?

Inlagd: 2011-11-25, 21:07
Skriven av: Manne

Aliide: Det var samma förra året fast då var det tvärtom vad gäller stilar dvs fristil – klassiskt – fristil under de tre dagarna i Kuusamo.

En Kuitunen i gammal god form hade lätt varit en storfavorit i år i Kuusamo men hon har ju slutat för att bilda familj med sin miljonär. Saarinen underpresterar, är nedtränad? ”Den unga finskan” (Haags ord) Krista Lähteenmäki är inte komplett än.

Inlagd: 2011-11-25, 21:08
Skriven av: Jörgen

JonasE… Fast grejen med Dahl är ju att han kan va svag i kvalet. Ifjol var han 27a när han vann. Fast det är klart, idag var han ju inte ens nära.

Inlagd: 2011-11-25, 21:10
Skriven av: Manne

Manne, jeg vet ikke om jeg tror at Northug klarer å skjule sine ekte følelser, det pleier jo ikke være hans sterkeste side;)

At han virker så likegyldig og nesten fornøyd med dagens løp tar jeg som et sikkert tegn på at han ikke bryr seg så mye som jeg syns han burde.

Inlagd: 2011-11-25, 21:22
Skriven av: Hanne

Tycker som Hanne att Northug ansträngde sig alldeles för lite för att ta sig vidare från sin kvart (men det var säkert en synvilla). Såg ut som om han öppnade spjällen först på upploppet men då var det för sent.

Inlagd: 2011-11-25, 21:30
Skriven av: Per

Och det får ju rätt stora konsekvenser för hans chanser att vinna minitouren. 20 sekunder på Cologna tar han inte in i en handvändning även om upplägget på söndag gynnar de jagande.

Inlagd: 2011-11-25, 21:32
Skriven av: Per

Hanne… Du kanske har rätt. Jag tycker dock han ofta är sån… i inledningen av tour de ski förra året t.ex. Då snackade han om att det bara gäller att hänga med o.s.v.

Inlagd: 2011-11-25, 21:32
Skriven av: Manne

Hanne: Tror du på allvar att inte Petter bryr sig. Det är 100% typiskt för ett barns(=vuxna barn) försvarsmekanism när dom inte räcker till.

Inlagd: 2011-11-25, 21:40
Skriven av: Göran

Joda Manne, men da synes jeg ofte at jeg kan se på han at han ikke helt mener det. Litt som da han latet som om han var veldig fornøyd med sprintsølvet i VM, men i all hemmelighet sparket i reklameskiltet og var fly forbanna. Nå virker han oppriktig fornøyd.

Hans mangel på motivasjon i forhold til de vanlige løpene skremmer meg litt, det virker som det er det første skrittet på vei mot å legge opp, vinner han TDS er det på en måte ingenting igjen å bry seg om. Håper på at han bare har blitt bedre på å skjule sine følelser.

Inlagd: 2011-11-25, 21:40
Skriven av: Hanne

Imorgon ska de bli intressat att se vad dom yngretjejerna kan prestera Korsgren Larsen Öberg..hoppas någon av dom kan ta WC poäng Larsen har väl störst chans sedan Korsgren Öberg tror jag inte så mkt på man är rätt dåligt på att tippa förtillfälet..

Inlagd: 2011-11-25, 21:48
Skriven av: jossa

Hanne… Fast tror du inte att han allvarligt talat är rätt nöjd med att komma tvåa i intervallstart när han inte är formtoppad?

Inlagd: 2011-11-25, 21:53
Skriven av: Manne

Hanne…Han var fly forbannet i dag også, ikke noe nytt der i gården.
”Han skal ha vært betydelig mer skuffet før han fikk den nødvendige tiden til å roe seg ned etter nedturen.”

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/Northug-ber-om-tid-6707167.html

Inlagd: 2011-11-25, 22:00
Skriven av: Neithiri

Manne, forrige helg trodde jeg det, det er jo hans beste plassering i 15 km skøyting så han bør jo være fornøyd, nå er jeg litt mer skeptisk. Men så er jeg pessimist også da.

Inlagd: 2011-11-25, 22:02
Skriven av: Hanne

Godt å høre Neithiri, da er jeg fornøyd ;)

Inlagd: 2011-11-25, 22:03
Skriven av: Hanne

Han är i alla fall grymt kul att se på när han trycker på med stakningen. Idag hade han dock lite väl långt fram när upploppet började.

Inlagd: 2011-11-25, 23:02
Skriven av: Manne

Rydqvist startade inte idag, inte särsklit överaskande med hennes sjukdom. Blogg inlägget hon skrev igår lät ju inte så positivt.

Inlagd: 2011-11-26, 11:20
Skriven av: Markus

katastrof med reklam missa ju massa intressanta målgånger nu.. ser ut att vara ett rätt bra lopp av Larsen..

Inlagd: 2011-11-26, 11:22
Skriven av: jossa

Herregud med reklamen alltså…nu fick man känna på den på riktigt…
Detta kan verkligen döda en tävling.

Inlagd: 2011-11-26, 11:26
Skriven av: Adrian

hoppas de inte blir mera reklam nu..

Inlagd: 2011-11-26, 11:27
Skriven av: jossa

Ett reklamavbrott under hela loppet får man leva med om det är gratis.

Går pckså att se Eurosport på nätet här:
http://www.sportlemon.tv/c-11.html

Inlagd: 2011-11-26, 11:28
Skriven av: SweTor

gratis TV sändning plus lyssna på svensk webradio
http://www.usagoals.com/live/36435-cross-country-skiing-world-cup-in-kuusamo/watch/stream/online/free/feed/p2p/en/vivo/tv/gratis/

Inlagd: 2011-11-26, 11:29
Skriven av: Peter

Larsen hade har inte jätte tur med sekunderna framåt..otur med åkaren som störde henne i backen där räk säkert någon sek

Inlagd: 2011-11-26, 11:36
Skriven av: jossa

Haha alltså Björgen startade som att hon åkte en sprint. Lite skillnad mot Kalla som brukar gå ut lite lugnare och sedan öka, får väl se hur hon gör idag på en kortare distans.

Inlagd: 2011-11-26, 11:47
Skriven av: Sanna

Åter igen ett jätteras av Hanna Brodin sista 2 km..kul att Larsen tog WC poäng bra lopp av Kalla å Haag.synd att Korsgren å Öberg inte tog chansen..Ida å Sara rätt väntade resultat..

Inlagd: 2011-11-26, 12:01
Skriven av: jossa

Hahaha, samme pallen igjen :)

Inlagd: 2011-11-26, 12:01
Skriven av: Neithiri

Larsen 29:a, två WC-poäng bra.

Inlagd: 2011-11-26, 12:02
Skriven av: JonasE

Vågar man någonsin tippa något annat nu? men vad hände med brodin? ramlade hon möjligtvis? :O

Inlagd: 2011-11-26, 12:03
Skriven av: Markus

Björgen är grym! Kalla tappade lite fart mot slutet, såg plågad ut. Jacobssen gör ett riktigt bra lopp, kul!

Inlagd: 2011-11-26, 12:04
Skriven av: Anders

Ramlade Brodin? Från 11:e plats till 61:a plats mellan 3,1 och mål

Inlagd: 2011-11-26, 12:05
Skriven av: Emil

Lisa Larsen har väl ändå tagit ett kliv fram denna säsong jämfört med förra. om än det inte är ett jättestort kliv.

Inlagd: 2011-11-26, 12:05
Skriven av: swestam

Tilnærmet norsk mesterskap i dag igjen blant ”veitjan”..;)

Inlagd: 2011-11-26, 12:09
Skriven av: tolsrav

SweTor: Gratis? Sist jag kollade på min TV-räkning så betalade jag för alla mina kanaler…

Inlagd: 2011-11-26, 12:10
Skriven av: Benke Benbrott

Hyfsat godkänt av Haag, men hon måste ta ett snäpp till för iaf slåss med dem bästa norskorna. Man vill så gärna se henne ännu längre fram!

Inlagd: 2011-11-26, 12:11
Skriven av: Adrian

Sarasojas 7:e plats är riktigt bra. Och så är Korosteleva kanske tillbaka, bästa icke-nordisk-armerikansk-polska på 15:e.

Inlagd: 2011-11-26, 12:12
Skriven av: JonasE

Fruktansvärt tråkig pall, men ändå väntad. Jag väntar bara på att Skofterud, som är bättre än någonsin, ska falla tillbaka i resultatlistan. Björgen är i det närmaste oslagbar, om det inte är en bana som den i Holmenkollen. Skofterud lär ha tappat formen lagom till Tds, medan Johaug och Kowalczyk bara kommer bli bättre och bättre. Ska bli intressant och se Kalla åka klassiskt imorgon.

Inlagd: 2011-11-26, 12:16
Skriven av: Cigge

Håller med om att det börjar bli tråkigt.

Jag satte Kalla som nummer 1 i tippset. Jag trodde att Kalla skulle återhämta sig lite snabbare än Bjørgen (Bjørgens enda svaghet).

Vi borde kanske ha en specialtävling på skidpepp: När kommer Bjørgen för första gång förlora ett lopp denna vinter?

Inlagd: 2011-11-26, 12:30
Skriven av: Alexander

Det såg ut som Skofterud hadde vært ute på en liten ”lett” treningstur, hun såg jo helt uberørt ut etter løpet. Hun må være i sin livs form…..

Inlagd: 2011-11-26, 12:36
Skriven av: tolsrav

Tror Kalla skal få slite mer enn hun selv ønsker med å holde på den pallplassen i morgen.

Inlagd: 2011-11-26, 12:42
Skriven av: Neithiri

Benke Benbrott:
”Gratis? Sist jag kollade på min TV-räkning så betalade jag för alla mina kanaler”

Här kan du se Eurosport utan att betala ett öre. Fast man måste ju ha en dator och internet.

http://www.sportlemon.tv/v-2/12/136/v-333611.html

Inlagd: 2011-11-26, 12:59
Skriven av: SweTor

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values