02 december 2007, av Oskar

Hur man kollar världscupen i Kuusamo live på nätet

Som många kanske upptäckt så sänder inte SVT skidloppen från Kuusamo. Istället har dom valt att fokusera på skidskytte. Buuuu!

Men vi ska inte hänga läpp för det! Fram tills nyligen hade man alltid valet att zappa över till Eurosport, men sedan TV4 sport, eller Sport-Expressen snodde platsen i basutbudet från Eurosport har inte alla denna kanalen längre. Inte jag heller.

Däremot har jag ett jävligt bra bredband och har man det, ja då behöver man inte vara orolig längre, för både norska NRK och Eurosport sänder live över nätet! NRK:s ström är lite större och i widescreen medan Eurosports är mindre och således inte lika bandbreddskrävande. Ni kanske läste langd.se:s intervju med Eurosports kommentator Jesper Johnsson. Där berättar han att han kommer få sällskap av en hemlig gäst i morgon i kommentatorhytten. Vem det blir vet jag dock inte än. Vet ni?

Adressen till Eursports sändningar är www.eurosport.se/mclivevideo.shtml. Här får man klicka på det man vill följa, förslagsvis Herrarnas 15 km klassiskt. Det som krävs är windows media player för PC och har man Mac som jag kan man använda VLC eller Flip4Mac pluginen till Quicktime.

För att kolla på NRK:s sädningar krävs det också Windows media player. Har man Mac blir det lite krångligare då jag märkt att det blir lite struligt med Flip4Mac-pluginen. Det man får göra då är att kolla i html-koden och se vad adressen till själva video-strömmen är och sen kopiera den och klistra in den i VLC. Då brukar det fungera jättebra! Du hittar NRK:s sändningar på www1.nrk.no/nett-tv/sport/.

Uppdatering [2 dec]: Signaturen Assar tipsar om hemsidan myp2p.eu där man kan se olika kanaler live på nätet om man har Windows Media Player. Tyvärr fungerar det inte för mig men ni andra kanske har bättre tur!

Kom gärna med tips om ni vet andra alternativ!

5 kommentarer till ”Hur man kollar världscupen i Kuusamo live på nätet”

och för er som inte kan se på NRK via deras hemsida, tex. som jag som befinner mig på Island så finns sidan http://www.myp2p.eu/channel.php klick på sport i menyn till vänster och välj NRK. det ända du behöver är windows media player på datorn. Har sett VC både från Beito och sprinten igår och de sänder i 600kbs vilket funkar hyfsat i fullscreen och på projektor, dock inte tv kvallé…800kbs hade varit önskvärt.

Inlagd: 2007-12-02, 04:07
Skriven av: Assar

Tack för tipset, Assar!

Inlagd: 2007-12-02, 13:07
Skriven av: Oskar

Jag kan inte titta på någon av dessa. Eurosport funkar inte över huvud taget, det står bara att sidan in är tillgänglig. Norsk tv får jag inte kolla på. Den enda där jag får bild är den Assar tipsade om, men där är det stillbild och inga skidor…

Inlagd: 2009-11-28, 13:48
Skriven av: Jocke

TVU/Sports/79038 Eurosport Romania

Inlagd: 2009-11-29, 11:40
Skriven av: Karin

Jocke, bara så att du vet är den här artikeln ett år gammal!

Nuförtiden finns det flera streamingsidor ute. Testa Fromsport.

Inlagd: 2009-11-29, 12:44
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values