20 oktober 2010, av Oskar

Jänkarna inte helt främmande för utförsåkning

Fasterskier.com kan man idag läsa en intressant artikel om den nya idén om utförsåkning inom längdskidåkningen. De utövare man pratat med (amerikanare och kanadensare) verkar vara positiva till idén men förstår att folk lackar med tanke på hur många förändringar som görs inom sporten varje år.

Ivan Babikov, en av de som brukar vara snabbast upp för Final climb, säger att så länge det är antingen uppför eller nedför är han nöjd. Platten är inget för honom. Jag köper det argumentet – det ska vara jobbigt med skidåkning! Däremot vet jag inte om han verkligen vill åka utför i fem kilometer? Jag ser hellre ett antal kilometer extra vanlig åkning istället för att alla loppen bara blir kortare och kortare..

I artikeln tar man även upp relationen mellan de aktiva och FIS. Man har ju numera två aktiva med i FIS-kommittén (Kikkan Randall och Sami Jauhojärvi) just för att kunna föra en dialog med de som faktiskt är viktigast i sporten, skidåkarna själva. Randall berättar att det har varit svårt att komma in i systemet men börjar få grepp om hur saker och ting fungerar. Hon verkar rätt så nöjd och tror att det kommer bli bättre. Devon Kershaw däremot ger inte mycket för det nya samarbetet:

”Is it working? I don’t know – it is yet to be seen. But I’m glad that there is a voice.”

Hur mycket inflytande tror ni dessa två aktiva har? En annan fråga är hur mycket för de fram sina egna åsikter framför alla aktivas röst? Who knows!

En kommentar till ”Jänkarna inte helt främmande för utförsåkning”

De borde rimligtvis röstas fram av övriga tävlande inte handplockas av FIS.
Det är inte bra om åkarrepresenterna har för lite att säga till om det borde snarare vara tvärtom eftersom så stora delar av tv-publiken verkar hålla med en majoritet av åkarna att alla nya påfund bara gör cirkus av allt.

Hur bryter vi spiralen? Åkarbojkott? Åskådar/tittarbojkott?

Inlagd: 2010-10-21, 00:40
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values