Skidpepp tittar i kristallkulan del 2

Skidpepp fortsätter att sia om den kommande skidsäsongen. Vi har tidigare tittat på damernas A-lag och nu är det herrarnas tur.

Landslaget: Hur länge sedan var det Sverige hade ett lika starkt herrlag på distanssidan? Förra säsongen visade de att vi kan ta pallplatser på alla distanser och både på klassikt och i fritt. Johan Olsson ska enligt Marcus Hellner vara i grym form. Hellner själv har varit och nosat på Per Elofssons gamla rekord i Pichlbacken och Anders Södergren har fått genomföra en försäsong utan både cancerknölar och ryggskott. Som det inte räckte finns både kapital i Daniel Rickardsson och eventuellt en reinkarnerad Mats Larsson. Ett friskt svenskt stafettlag är bäst i världen, dock är återväxten är inte lika bra som på damsidan.

Säsongens utropstecken nr 1: Daniel Rickardsson. Rickardsson visade förra säsongen med en förstaplats i touren och en habil förstasträcka i OS-stafetten att han är på väg mot något riktigt stort. En starkare Rickardsson som bland annat sparrats med Hellner kommer etablera sig i topp 10-15 skiktet på de klassiska distanserna. Enda frågetecknet är om fristilsåkningen har utvecklats?

Säsongens utropstecken nr 2: Jens Eriksson. Jens är det senaste tillskottet i längdtruppen och avslutade förra säsongen med ett par fina insatser både i Falun och i stafetten i Lahti. Han skriver själv på sin hemsida att testerna visar att han gått framåt sen förra säsongen. Jens kommer att ta ytterligare ett steg i år och etablera sig i landslaget.

Säsongens frågetecken: Mats Larsson. Larsson har genom att lägga om kosten fått ordning på kroppen och har för första gången kunnat genomföra en bra försäsong. Men hur långt kommer det räcka? Mats är 30 år och förhoppningsvis kan den eviga talangen blomma ut för snart är det för sent. Mats siktar på 15 km klassiskt i VM men lyckas han ta en plats på den distansen – konkurrensen är hård?

Noterbart: Tveksamt om vi får se Mathias Fredriksson i något mer världscuplopp. Hade varit roligare om hade fått göra samma sorti som Anna Olsson i Falun. Södergrens har redan en och Olssons väntar på en. Vi talar såklart om småbarn vilket ofta brukar betyda förkylningar och andra sjukdomar. Vi hoppas att immunsystemet är lika stark som syreupptagningsförmågan.

Hur tror du att det går?

Etiketter: