Inför Tour de Ski

Nio dagar och sju deletapper har vi att se fram emot. Årets skidgodis inleds med en sprint lagom till nyårslunchen och sen blir det kebabpizza och en snabb jaktstart på nyårsdagen. Har för mig att jag läste en notis att en av jaktstarterna var inställd pågrund av dålig tillgång till snö men det kan jag ha fantiserat ihop också.

Det är ju ett rätt stukat lag Sverige får ihop. Så här ställer vi upp:

DAMER

Ida Dahl, IFK Mora SK
Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK
Anna Dyvik, IFK Mora SK
Moa Ilar, Falun Borlänge SK
Lisa Ingesson, Piteå Elit
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF
Märta Rosenberg, Trillevallens SK

HERRAR

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Johan Häggström, Piteå Elit
Leo Johansson, Falun Borlänge SK
Anton Persson, Falun Borlänge SK
William Poromaa, Åsarna IK
Eric Rosjö, IFK Mora SK
Oskar Svensson, Falun Borlänge SK

Fyra världsstjärnor på damsidan saknas alltså. Sjukdomar och skador har verkligen decimerar truppen i år. Nu hade väl alla dom inte åkt ändå men det är en annan tråkig historia. Kul att Maja ändrat sig och kör. Hon blir såklart giftig i sprintarna. Annars är det ju Frida vi får hoppas på. Vette tusan om ett så tight program passar henne så väl att hon vinner i år. Vem är favorit på damsidan? Diggins eller är det för mycket klassiskt?

Ser fram emot att se Dahl åka klassiskt mot de bästa. Hon gjorde det ju bra sist. Får se om hon kan toppa det.

På herrsidan är det väl Calle vi får hoppas på. Borde ju passa honom kanon. Men det var ju den där sista backen. Förstår att det är jobbigt att baxa den där stora kroppen upp för sista backen. På herrsidan blir det ju norskt såklart på de flesta platser.

Måste säga att Touren är en av få saker längden har lanserat de sista åren som varit riktigt bra. Är ju dock ett stort problem att det saknas vassa åkare varje år det är mästerskap. Men det blir nog kul ändå.

Så här ser programmet ut (med reservation för att en jaktstart är omvandlad, hittar ingen info när jag googlar).

31/12, Val Müstair: sprint, fristil.

1/1, Val Müstair: 10 kilometer jaktstart, klassisk stil.

3/1, Oberstdorf: 10 kilometer individuell start, klassisk stil.

4/1, Oberstdorf: 20 kilometer jaktstart, fristil.

6/1, Val di Fiemme: sprint, klassisk stil.

7/1, Val di Fiemme: 15 kilometer masstart, klassisk stil.

8/1, Val di Fiemme: Masstart, finalklättringen, fristil.

Smält julmaten nu så ses vi på nyårsafton!