Jaktstarten tillbaka…

Alltså vilken cirkus det är i FIS. Först stryks jaktstarten pågrund av att man inte fått ihop till en 3,3 km bana. Där jag är just nu i en mellansvensk skitstad lyckas man fixa 2,5 km konstsnö redan innan vintern så hur man inte kan lyckas ordna 1 km till i schweiziska alperna är fan ett mysterium. Istället var planen en masstart där åkarna skulle valsa runt 2,5 km ett par varv och slåss med varandra.

Nu har tydligen åkarna protesterat så jakten är tillbaka. Bra så men vad är det för jeppar som driver den här organisationen. Finaste tävlingen i världscupen för året och så håller man på så här. Har svårt att se att det här amatörmässiga kludderiet skulle hända i nån annan liknade sport. Tänk er om man skulle flyttat VM-finalen på grund av dåligt gräs.

Skärpning på alla plan. Ska man organisera en tour de ski-tävling får man får köpa in några snökanoner på blocket några veckor innan eller ringa nån från Vasaloppet och fråga hur de skulle ha gjort. Lösa det på något sätt borde man varje fall klarat av.