Herrarnas Skiathlon – OS Peking

Blev en tuff dag idag. Fiaskot i längd- och skyttespåren var rätt jobbigt att smälta. Ett jobbigt nederlag kan man ju hantera men dessa vallabommar är tuffare. Fridas totala mörker vid mikrofonen var inte heller särskilt trevligt att uppleva. Fy fan.

Med lite distans så var väl det enda lite roliga att det var väldigt många nationer bland de tio främsta. Stafetten känns öppnare än på länge. Är väl faktiskt fem lag som har en rätt hyfsad chans att vinna. När hände det senast.

Men imorgon bitti är det ju nya tag. Jag har verkligen bara en förhoppning imorgon. Det är inte en pallplats eller att Calle tar sig i mål eller att Burmans rygg ska hålla. Det enda jag önskar det är att skidorna ser bättre ut än de gjorde idag. Om inte…ja då blir det att sälja tv:n och åka på ett silent retreat i två veckor.

Men det ska bli kul att se om Kläbo pallar de här tuffa banorna. Blir jobbigt för solskensåkare. De där vindarna och föret i det där månlandskapet dom åker runt i ser riktigt tufft ut.

Ska ändå bli kul att se de här fyra svenskarna imorgon. Man gillar ju alla fyra på lite olika sätt och även om de inte kommer slåss om medaljer så finns det ju annat att mätas mot.

Har förresten läckt en video från svenska vallaboden inför Skiathlonloppet. Se den här nedan: