Inför sprinten – OS 2022

Ny tävlingsdag imorgon och dags för nya tag. Såg skidskyttet idag och det såg nästan lika illa ut idag igen för de svenska skidåkarna. Det här gör ju att man sitter och är vettskrämd att det är någon variabel som de svenska vallarna inte löst ännu. Är det så imorgon då kan vi nog glömma segrar och pallplatser.

Såg att Helena Ekholm menade på att eftersom Elvira åkte halvbra idag så kan det inte vara fel på skidorna utan formen. Elvira åkte väl något sämre idag ändå än vad hon borde så jag lutar ändå åt att skidorna strular fortfarande. Lägg till Mona och Hanna som också underpresterar i spåren mot hur det såg ut för nån vecka sedan. Tycker indicierna mot dåliga skidor är tunga. Eller är det som är ute och cyklar.

Men men vi hoppas på det bästa. Har vi bra grejer då ska det bli två medaljer. Allt annat vore märkligt. Det som ska bli kul att se är hur de hårda banorna och förhållandena påverkar sprintarna. Jonna känns lite mer uthållig än Maja, blir det x-faktorn imorgon?

Annars varnar jag för Diggins. Hon såg riktigt vass ut under skatedelen senast. Blir det tufft så blir ju hon ännu tuffare. Morgondagens outsider i min bok.

Emma och Anna kan säkert göra det helt ok. Semi på bägge, Emma kanske till final. Men medalj blir det nog inte i ett formtoppat OS.

Sällan kommer man väl ha varit så nervös som man lär va under prologen. Både Maja och Jonna är ju bra prologåkare. Bra prolog = okej skidor…väl.

Gissar att Myhlback är nervig.

Svårt att hitta nån bra vädertjänst. Fattar jag rätt verkar det väl bli lite humanare väder än sist även om tävlingarna avgörs senare. Fyll gärna på med väderinfo.

Nu håller vi tummarna för morgondagen. Vänder det inte då så blir det nog ett ända långt sorgearbete.