Grattis Ponsiluoma!

Kul med en framgång i spåren. Stort grattis till Martin Ponsiluoma som gjorde ett fantastiskt sprintlopp i VM idag. Snabb i spåret och lika snabb och säker på vallen. Ja då blir det ju guld.

Häftigt att vi fått fram en skidskytt som dessutom kan åka riktigt fort!

Vi skidpeppare älskar ju längd men då och då kan man ju kosta på sig att även hylla en skidskytt. Framförallt när det finns så fina kopplingar till vår sport. Martins pappa är ju Jyrki. Kommer ni ihåg honom? För egen del minns jag Jyrki av anledningen att han en gång i tiden tävlade för min moderklubb Arlanda Märsta Skidklubb. Eller egentligen minns jag det inte alls men jag tror det var så. Nån koppling dit hade han varje fall. Sen blev det Åsarna. Och där gick det ju rätt bra. Jag minns att jag stod och hejade på honom i SM-stafetten i Sollefteå 1994 i Hallstaområdet. Vi hade en stuga 1 mil därifrån på den tiden. Vann gjorde han också. Stafetten allstå. Åsarna hade ett hyfsat lag då. Janne Ottosson på förstasträckan, känns som att han aldrig åkte nåt annat än förstasträckor? OS-rutinerade Jyrki på andra och stafetträven Mogren på sista. SM-guld för Jyrki då och VM-guld för Martin idag. En liten cirkel som sluts hos mig varje fall!