Medaljprognos Oberstdorf 2021

Nu är det dags att höja tempen lite. Jag måste erkänna att luften gick ur mig en del när Nove Mesto ställdes in och Norge ställde in och det började gå upp för en att man kanske sett Jakob och Anders för sista gången kommenterandes ett världscuplopp. Men mer om det lite senare. Trots all skit den här säsongen så verkar det ju som att vi får uppleva ett VM varje fall. Vi smyger igång försnacket med en klassisk medaljprognos.

VM i Sefeeld för två år sedan slutade med fem medaljer. Två stafettguld, två silver och ett brons. Alla medaljer bärgades av våra damer. Vad kan vi tänka oss för utdelning i år då.

Vi kan väl börja med att slå fast att det lär vara damerna som tar medaljerna i år också. Oskar Svensson är väl den enda herren som har en individuell medaljchans i sprinten och kanske kanske kan vi vara med och nosa på en medalj i sprintstafett. Men då ska alla stjärnor stå rätt och någon annan stjärna ska helst ramla eller bryta staven också.

På damsidan då.
Sprinten: Här känns det ju givet med medalj. Allt annat skulle vara en katastrof. Två medaljer är väl rimligt att tro på. Jag säger guld och brons. Svahn kommer tillbaka från axelskadan och tar guldet medan Dahlqvist skidar in ett brons.

Skiathlon: Johaug vinner den här sträckan. Men sen då. Karlsson kommer få ett tufft VM tror jag men får Ebba bara vara frisk kommer hon hugga på medalj i flera lopp. Här blir det ett brons efter Diggins som hängt med på den klassiska delen.

Sprintstafett: Ja det ska ju bli guld här egentligen. Men den fria stilen brukar ju kunna innebära krasher och ikrokningar och fan och hans moster. Jag leker Saida här och ser framför mig två sjukt besvikna svenskor som krokat i en tjeckisk stav och ramlat på näst sista rundan.

10 km fristil: Samma visa här tror jag. Ebba tar en bronsmedalj.

Damstafetten: Sverige får pisk av omöjliga Norge som avgjort innan sistasträckan. Silver till Sweden!

3-milen: Kan man hoppas på att ju längre VM pågått så har Frida blivit bättre och nu slår hon till. Silver efter Johaug. Och brons till Ebba!!

Herrarna då?
Jag tror på vår ökenvandring fortsätter. Oskar tar sig till final men räcker inte riktigt till när alla är formtoppade. I sprintstafetten har vi inte ett tillräckligt bra andranamn och vi sluta femma. Noll medaljer på herrsidan.

Jaha…vad får vi ihop då. 6 medaljer. 1 guld, 1 silver och 4 brons. Ungefär som i Seefeld då.

Vad tror ni?