Mellansäsongsnack

Ännu en tävlingssäsong är avslutad och landslagstrupperna för kommande säsong är uttagna (se separat tråd). VM har genomförts i Seefeld, Österrike med blandade framgångar. Damerna hade stolpe in med Stina Nilsson som mot alla odds blev bra efter sin allvarliga skada men inte 100% till VM med dubbla damstafettguld (körningen mot Johaug på sistasträckan!) men känslan är att det blev mer stolpe ut trots allt.

Kunde ha blivit guld + silver i sprinten om det inte varit för ”incidenten” i kurvan på backkrönet. Charlotte Kalla var inte i den gnistrande mästerskapsformen vi är vana vid att se henne (med undantag för stafetten då hon tände till). Ebba Andersson som prenumererat på pallplatser i världscupen blev sjuk och kunde inte göra sig själv rättvisa under VM. Där gick flera medaljer förlorade men nog med det negativa nu..

Däremot fick vi se en ny stjärna tändas med besked i form av Frida Karlsson, det blir oerhört intressant att följa hennes fortsatta karriär. Norska Therese Johaug rådde hon dock inte på som var outstanding i distans under nästan hela säsongen (förlorade inte i distans förrän mot Stina i Kanada efter VM). Värt att nämna är också att Stina blev historisk som första svenska vinnare av sprintvärldscupen totalt, det har aldrig skett tidigare på damsidan. Maja Dahlqvist ska också nämnas, hon tog denna säsong sju pallplatser i världscupen och etablerade sig i absoluta världstoppen i sprint.

Redan nu är nog semestern över för flertalet av de aktiva och uppladdningen har börjat med den tunga men ack så viktiga grundträningen inför kommande säsong som är mästerskapsfri (sker bara vart fjärde år). Årets Tour de Ski blir något att se fram emot, med alla de bästa med!

Stort tack till Ida Ingemarsdotter som bestämt sig för att lägga av med flaggan i topp efter en fin säsong! En fantastiskt lång och fin karriär är till ända. Också ett stort tack till Daniel Rickardsson – den siste av guldhjältarna från stafetten i OS 2010 i Vancouver (och 2014 i Sotji) som slutar i landslaget.

Dagens herrgeneration – kom igen!

Den svenska skidpremiären sker den 22-24 november i Gällivare (turas om med Bruks vad gäller att arrangera den TV-sända svenska premiären)