Inte bara jag som har ett förvirrat hjärta

heartrate

I drygt tio år har jag levt med återkommande förmaksflimmer i hjärtat. När jag är stressad, förkyld eller på annat sätt påverkar hjärtat negativt (dock ej träning) kan hjärtat börja slå i otakt. Behandlingen för att få hjärtat att slå normalt igen var till en början s.k. elkonvertering. Jag sövdes ner och sen körde dom elchocker över hjärtat. Läskigt. Jag läser att det är samma metod man kan använda för s.k. Takykardi (som mer låter som en japansk maträtt) som Johan Olsson tydligen blev diagnosticerad under sommaren 2012.

Olssons puls rusar och ligger alldeles för högt men till skillnad från mig verkar den åtminstone gå i takt.

Hur som helst, när man får problem med hjärtat känns allt annat rätt oviktigt. Det är en sjukt konstig och jobbig känsla av hjälplöshet. Så det är fan sjukt stort att gossen lyckades ta ett OS-guld efter detta! Till råga på allt har han också hållit allt hemligt. Phew!

Allt avslöjades nu i boken Våga välja eget spår som Johan och fru Anna skrivit. Expressen har ett utdrag ur boken.