Kowalczyk och Poltoranin starka i Muonio

I helgen tävlas det i Muonio, Finland. Dit har tyskarna, Kowalczyk, Poltoranin och så klart finnarna själva tagit sig för att mäta sig efter ett halvår utan tävlingar på snö.

Kowalczyk och Poltoranin verkar bli farliga även denna säsong eftersom de tog hem både sprinten i fredags och 5 respektive 10 km klassiskt igår. Lukas Bauer kom tvåa 10-kilometersloppet vilket kanske tyder på att han kan få en fin säsong? Well, ja något vaga påståenden här, men det vore roligt.

Här hittar ni alla resultat

För att få veta hur svenskar och norskar ligger till måste vi dock vänta en vecka till eftersom våra säsongsupptakter (tävlingarna i Bruksvallarna samt Beitostølen) inte äger rum förrän då. SVT sänder från Bruks och NRK lär sända från Beito – härligt!

Anmälda till Bruks

Till sist kan jag meddela att ryssarna blivit med vallabuss.

Uppdatering: I söndagens fristilslopp vann Sedov före Heikkinen och i damernas lopp vann Khazova följd utav Tchekaleva.