Stökigt i Düsseldorf

Vad ska man säga om dagens sprintstafett. Vurpor, brutna stavar, konstiga växlingar, bråk och ett svenskt herrlag som likt Steven Bradbury i shorttrack under OS 2006 kryssade sig fram till en andraplats, efter Norges andralag, som man i ärlighetens namn inte riktigt förtjänade. Damlaget gjorde tvärtom och ramlade bort en eventuell pallplats vid den näst sista växlingen. Vann, på damsidan, gjorde den italienska firman Follis/Genuin som var nära att bli diskade för överväxling.

De enda som kan ha varit nöjda efter dagens tävling är väl FIS som säkert mös i någon värmestuga ikapp med alla incidenter. Själv var jag nära att byta kanal då jag bara blir upprörd av sådan här skidåkning. Spintstafett är i sig, enligt mig, inte särskilt intressant. När den dessutom ska genomföras på en bana som Düsseldorfs blir det dessutom bara löjligt, som en firmafest för skidåkare.

Jag har svårt att se att den här tävlingsformen har särskilt lång livstid kvar, vad tror ni? Själv skulle jag helle se att man körde ett till vanligt sprintlopp fast i den andra disciplinen.

Resultatet då? Svårt att dra några växlar av det efter alla vurpor och incidenter. De som stack ut var väl det tyska herrlaget men de krockade ju med Dahl i sista svängen och så var deras dag förstörd.

Känns som att man helst vill glömma den här dagen och se framåt mot Davos nästa helg där vi kanske får se lite riktig snö och riktig skidåkning.

Svenska placeringarna:
Herrar:
2. Sverige I (Jönsson-Larsson)
13. Sverige II (Modin- Bryntesson)

Damer:
9. Sverige I (Falk-Brodin)
11. Sverige II (Andersson-Pajala)