Vurpor och blågula framgångar i Düsseldorf

Dagens sprintlopp bjöd på en blandning av vurpor, en bra svensk laginsats och en glad Ariana Follis som graciöst korsade mållinjen först i damloppet.

Totalt räknade jag idag till 11 vurpor vilket är alldeles för mycket. Ska man använda sådana här tighta banor bör man nog köra dem i klassisk stil istället för i fristil. En som fick erfara detta var Marukus Ottosson som åkte sitt första lopp i Düsseldorf. Han gjorde det riktigt bra och tog sig till en kvartsfinal. Väl där låg han i ett bra läge tills han krokade ihop med Robin Bryntesson som lite för ofta ligger väldigt nära gränsen enligt mig.

Det blev trots Ottossons fall en riktigt bra svenskdag. De flesta imponerade utifrån sina förutsättningar. Den enda som inte levde upp till förväntningarna var väl Teodor Petersson som inte klarade kvalet. Mest glädjande var naturligtvis Emil Jönssons vinst. Även Mats Larsson, och Jesper Modin får stora plus i min bok.

På damsidan såg det också bra ut. Hanna Falk visade att hon är på gång. Hanna Brodin gjorde ett fantastiskt race och visade att JVM-guldet inte var någon slump. Även Lina Andersson och Magdalena Pajala tog ett steg framåt idag. Ännu mer glädjande var kanske Linn Sömskär som debuterade med en 20:e plats. Alla svenska damer bland de 20 bästa är imponerand!

Imorgon vankas det sprintstafett. Tål Brodin och Falk ett sådant lopp eller tror ni man kompletterar någon av dem med Lina Andersson. Och på herrsidan lutar det väl åt att Mats Larsson och Emil Jönsson får förtroendet. Eller vad tror ni?

De svenska placeringarna:

1. Emil Jönsson
5. Mats Larsson
6. Jesper Modin
9. Robin Bryntesson
26 Markus Ottosson
40. Teodor Pettersson
58. Gustav Eriksson

5. Hanna Falk
6. Hanna Brodin
13. Magdalena Pajala
16. Lina Andersson
19. Ida Ingemarsdotter
20. Linn Sömskär

Läs mer: Aftonbladet Aftonbladet DN DN