01 december 2011, av Oskar

Inför Düsseldorf

Förr om åren, ungefär när jag började bli riktigt storfan av längdåkning igen (efter några år i utlandet med svalt intresse), fanns det en karl som alltid vann i Düsseldorf. Vi brukade kalla honom Kungen av Düsseldorf. Ja, det var nästan som om tävlingen var riggad i förväg. Karln jag pratar om är så klart Peter Larsson, nu mera är expert på TV4 när den kanalen sänder längdskidor, och ingen annan än han kunde komma upp i samma hastighet på den extremt platta banan utmed floden Rehn. Mellan åren 2002 och 2005 var det bara Larsson som kunde vinna! 2006 var han tvungen att tillfälligt (skulle det visa sig) ge ifrån sig kungakronan till Rønning, redan dagen efter tog hem lagsprinten tillsammans med Björn Lind och ordningen var återställd. Åh, jag minns fortfarande det makalösa rycket Larsson gjorde på sista varvet (Blomman: ”ah men nu har han medvind här, det är smart gjort! Vilken underbar taktik!”). Därefter började tyvärr Larsson lida av en hel del hälsoproblem, vilket inte riktigt fick honom tillbaka på banan mer.

Men det är inte bara Larsson som vunnit i Düssan. Även en viss fågel av arten falkar prövade sina vingar här för två år sedan, och då med bravur. Och så har vi så klart Emil Jönsson och hans seger förra året. Tyvärr kommer den gossen inte till start i helgen. På Twitter skriver han:

”Jag kommer inte köra i Duuseldorf. Jag känner mig hel pigg och glad! men har fortfarande inte maxat med benet så då säger experterna nej…”

Jag kan tänka mig att han har det alldeles för mysigt nere i Davos med sin tjej och vill inte åka till Tyskland bara därför… jädra toffel! Närå…

Tur att vi har ett nytt svenskt stjärnskott att lägga hela svenska folkets förväntningar på: Teodor Peterson. Grabben leder ju sprintcupen! Men vänta lite nu… förra året gick han ju inte ens vidare från kvalet! *Gulp*! Fast jag tror nog att han tar sig vidare i år, tillsammans med flera svenskar. Jesper Modin är ju kvalåkaren numero ett. Hoppas han slipper få stavar i bröstkorgen den här gången. För två år sedan fick han sy…

En som förmodlingen lär vara ganska så revanschsugen efter sprintfloppen i Kuusamo är ju Calle Halfvarsson, vår nya kille hela dagen! Tidigare säsonger har han ju varit framförallt sprintåkare, men i år överraskade han sig själv och hela världen (ja, eller åtminstone vinternationerna) med sin fjärdeplats i Sjusjøen. En skeptiker skulle kanske säga att han blivit för seg för sprint nu när han blivit en distansåkare. Då tror jag skeptikern har fel. Läser man Calles blogg från Kuusamo förstår man att det fanns nog mer att ge:

”Jag trodde väl att det skulle vara hur lugnt som helst att gå vidare och körde alldeles för avslappnat.”

Sen så har vi ju alltid vår gamle skojare Robin Bryntesson. Hade han varit norsk hade jag varit fly förbannad på honom eftersom han ofta åker som en väderkvarn och inte alls så värst snällt alla gånger. Det ska bli intressant att se om grabben fortfarande kör sitt rackarspel ute i banan…

Anton Lindblad är också en intressant start. Killen blev femma på SM förra vintern och jag antar att landslagsledningen gått på den meriten när uttagningen gjordes. På sin hemsida skriver han att ”Veckan består nu av lite formtoppande aktiviteter så man kan hänga med någorlunda i helgen.” Spännande! Sen har vi till slut Marcus Ottosson. Han blev tia på SM och mer än så vet jag inte… Jo han tillhör ju utvecklingslandslaget också.

Motståndet är som vanligt störst från Röda armén och den exröda armén från Россия. I det norska gänget är det hela sju namnkunniga gossar som alla kan vara med och slåss i toppen. Det ska bli intressant att se om lillebror Northug har skött träningen lika väl som den äldre tydligen har gjort. Isåfall blir det farligt! Pølsa åker ofta bra här nere och med tanke på det fina resultatet i Kuusamo får vi nog akta oss. Ja, man kan nog rabbla norskar i all evighet känns det som.

I ryska laget har vi ju bland annat den sinnessjukt snabba Алексей Petukhov och förra helgens tvåa Kriukov. Och så vidare! Sen har vi ju även den pyrfärska finska kanonen Anssi Pentsinen. Var han bara en engångsman uppe i mörka Kuusamo, eller får vi nya stordåd kommande helg?

I Düsseldorf brukar nya stjärnor tändas, så ta inte helt för givet att de gamla rävarna kommer hålla undan för gröngölingarna, till helgen blir det skrällar!

På damsidan har vi så klart Hanna Falk. vad kan vi förvänta oss av henne? Förmodligen inte mycket alls med tanke på hennes skador hon dragits med nyligen. Eller så blir det Johan Olsson-effekt och en seger i morgon? Vem vet! Ida Ingemarsdotter väntar vi fortfarande på att hon ska göra stordåd. Snart kommer det tror jag! Kanske inte redan i Düssan, men jag tror på flera steg framåt. Hanna Brodin har i de två senaste fristilssprintar kommit tia. Är det inte dags för en finalplats igen? Jo, det tycker jag. Lina Korsgren som kom åtta i SM har aldrig gjort något toppenresultat i världscupen, fast å andra sidan har hon vara åkt två sprintkval i världscupen. Kanske dags att gå vidare från kvalet? Ja, det tycker jag. Linn Sömskar var med i Düsseldorf förra året och då gick hon vidare från kvalet, men inte mycket mer än så. Är det inte dags för minst semi? Jo, det tycker vi! Till sist har vi Mia Eriksson som var så grym för ett par år sedan. 2008 drämde hon till med en niondeplats här nere vid floden. Sedan dess har det dock inte gått lika bra. Är det inte dags för lite förändring? Jo, det tycker alla!

När det kommer till motståndet så har ju en hel del grymma damer har ju försvunnit sedan förra säsongen. Jag tänker först och främst på Majdic och Follis. När dessa tungviktare lagt av är det inte längre lika lätt att förutspå pallen. Och sen när förra helgens pall (Bjørgen, Kalla, Skofterud) inte dyker upp heller känns tävlingen ännu mer öppen! Norge har ett ungt, men oerhört hungrigt, lag på plats och flera i det gänget kan säkert ta sig till topps. USA har sin glada Kikkan som kommer bli grym tror jag. Sen kan vi få se lite ryskt och möjligtvis lite finskt i toppen. Eller slovenskt! Någon av Fabjan och Visnar lär säkert kliva fram nu när Majdic lagt av. Fast ju mer jag tänker på det desto större chans känns det som våra svenskor har!

Nu ska jag prata lite om banan. Eller nej, jag låter Jesper Modin göra det istället:
”Banan i Düsseldorf är speciell och saknar motstycke i världscupen. Det är extremt platt åkning och egentligen inte en enda uppförsbacke, förutom en liten kulle på två meter. Trots det är banan riktigt jobbig. Åktiden brukar vara en av de längsta i världscupen och det är en bana där man inte får något gratis, utan det gäller verkligen att jobba hela tiden. Düsseldorf är också incidenternas tävling. Det är en merit att ta sig igenom tävlingen utan att råka ut för något. Det vurpas i så gott som varje heat och stavar knäcks likt tändstickor.”

Vädret ser ut att bli klassiskt Düsseldorf-väder: regn och strax under tio grader. Tur att man inte är på plats med andra ord! Dock brukar inte vädret spela så värst stor roll för de aktiva, så länge glidvallan sitter där den ska.

Ni som satt och led med TV4 i dumburken förra helgen kan andas ut nu. Men inte helt, för jag vet att de flesta brukar föredra den trygge Jakob Hård som kommentator. Till helgen är det istället krönikör Karlsson som sköter snacket tillsammans med Blomman. Dock får vi ha överseende om de skulle missa lite detaljer under loppen eftersom man valt att inte flyga ner gossarna till Rehn utan allt kommenteras någonstans i krokarna av en nedsågad TV-ek.

Hålltider

Lördag
10.30 Kval
12.45 Individuella finaler (SVT, Eurosport)
Söndag
11.00 Kval
13.00 Stafett-finaler (SVT, Eurosport)

Startlistor

Lördagens damsprint
Lördagens herrsprint

Glöm inte att tippa under lördagen respektive söndagen!

Uppdatering: Det blir uppvärmning till Vinterstudion

92 kommentarer till ”Inför Düsseldorf”

[…] Startlistorna har inte släppts ännu men kommer här senare. Läs mera om helgen i Inför Düsseldorf-tråden. […]

Inlagd: 2011-12-01, 22:00
Skriven av: » Skidpepptipset – Sprinten i Düsseldorf « Skidpepp

Bra pepp Oskar!

Inlagd: 2011-12-01, 22:04
Skriven av: Gabriel

Oskar: Grymt jobbat!

Inlagd: 2011-12-01, 22:11
Skriven av: Jörgen

Härlig genomgång inför Dussan som vanligt. Man vet att det är dags när den årliga hyllningen till Peter Larsson finns med i inlägget. =)

Inlagd: 2011-12-01, 22:32
Skriven av: Joel Burman

Denna gång hoppas jag mest på en svensk skräll.

Inlagd: 2011-12-01, 23:32
Skriven av: Alexander

Jag tycker det är riktigt av Jönsson att vara väldigt försiktig.

Sedan är det lite synd att Tuggen (smeknamn som mina norska vänner använder på Petter och har inget med engelskans ”thug” att göra) inte deltar i Düsseldorf. Tror han hade gillat spelet som pågår i kurvorna och vi hade säkert fått se ett par imponerande omkörningar i kurvor av honom.

Inlagd: 2011-12-02, 00:45
Skriven av: Alexander

“Banan i Düsseldorf är speciell och saknar motstycke i världscupen. Det är extremt platt åkning och egentligen inte en enda uppförsbacke, förutom en liten kulle på två meter. Trots det är banan riktigt jobbig. Åktiden brukar vara en av de längsta i världscupen och det är en bana där man inte får något gratis, utan det gäller verkligen att jobba hela tiden. Düsseldorf är också incidenternas tävling. Det är en merit att ta sig igenom tävlingen utan att råka ut för något. Det vurpas i så gott som varje heat och stavar knäcks likt tändstickor.”

Det är faktiskt inte sant längre. Den nya banan i Milano veckan efter touren ska, om jag förstått det rätt, vara en light-version av denna. Alltså kortare och plattare.

Inlagd: 2011-12-02, 08:55
Skriven av: JonasE

[…] har inte släppts ännu men kommer här senare. Läs mera om helgen i den eminenta Inför Düsseldorf-tråden. Det finns även en Uttagna till […]

Inlagd: 2011-12-02, 10:39
Skriven av: » Skidpepptipset – Teamsprinten i Düsseldorf « Skidpepp

Bra pepp Oskar!

Inlagd: 2011-12-02, 14:08
Skriven av: SweTor

Går kvalet att se på något sätt?

Inlagd: 2011-12-03, 09:42
Skriven av: Emil

Emil:
Her kan du se kvalet når det begynner:
http://live.fisski.com/livenofis2417.htm

Inlagd: 2011-12-03, 10:08
Skriven av: Neithiri

Med eftermiddagens och morgondagens krashfester, handbollslagets slakt och med tv4 ständiga avbrytande av sin reklam för skidskytte är det nu dags för helgens höjdpunkt. Världens snabbaste skidåkare ska utses i Dusseldorfs kval och det brukar bjuda på högklassig dramatik. Länken finns precis ovan.

Inlagd: 2011-12-03, 10:22
Skriven av: JonasE

Jag är lite förvånad att så många tippar Falla. Har hon visat sig snabb på lätta skatesprintar förut? Det känns som att jag har missat något här…

Inlagd: 2011-12-03, 10:27
Skriven av: Gabriel

Gabriel>> Hon var trea i Dusseldorf som junior och ifjol var hon tvåa i Drammen och trea i Otepää. Brukar också göra bra sprintstafetter i Dusseldorf med Brun-Lie.
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=129312&type=result&category=WC&season=ALL&sort=&discipline=SP&position=&place=&Submit=Search

Inlagd: 2011-12-03, 10:31
Skriven av: JonasE

JonasE, ja det är ju bra resultat. Men ändå lite överraskande att hon är den mest tippade då hon aldrig vunnit en sprint. Det verkar som att många tror på ett genombrott idag.

Inlagd: 2011-12-03, 10:37
Skriven av: Gabriel

Där var Ida ute. Vad håller hon på med den här säsongen?

Inlagd: 2011-12-03, 10:41
Skriven av: Gabriel

Yatskaja för pormeister? Tveksamt

Inlagd: 2011-12-03, 10:43
Skriven av: JonasE

Som om inte livetjänsten var kass som den var…

Fiasko av FIS. 100% FIS-Sandras fel.

Inlagd: 2011-12-03, 10:45
Skriven av: Benke Benbrott

Trolig topp30:
SARASOJA-LILJA
MATVEEVA
MALVALEHTO
VISNAR
KOLB
NIKOLAEVA
KYLLOENEN
VAN DER GRAAFF
BROCARD
RANDALL
BRODIN
CEBASEK
FALLA
ERIKSSON
SOEMSKAR
EIDE
CRAWFORD
BUILLET
OESTBERG
GJEITNES
WENG
VUERICH
FABJAN
KOROSTELEVA
GRUNDVALL
GRUBER
YATSKAYA
OJASTE
FALK
SOBOLEVA

Inlagd: 2011-12-03, 10:50
Skriven av: JonasE

Det står en rar bokstav etter Randalls tid på live-tabellen, aner ikke hva det betyr. Ellers bemerkelsesverdig dårlig til av Hanna Falk, hun røyk jo nesten ut.

Inlagd: 2011-12-03, 10:54
Skriven av: Neithiri

Randall startade först vilket gör att när alla startat får hon ’Next start’ (värdelöst, har varit så i många år). Men hon är 10:a, jag sparade hennes tid (2.44.33) och jämförde när alla gått i mål.

Inlagd: 2011-12-03, 10:59
Skriven av: JonasE

Falk har ju varit skadad och inte tävlat i sprint. Svårt att veta hur bra hon ska vara då.

Inlagd: 2011-12-03, 11:03
Skriven av: Benke Benbrott

Teodor Peterson leder herrkvalet än så länge, före Krukov och Pentisen.

Inlagd: 2011-12-03, 11:03
Skriven av: swestam

Modin och Teo vidare, gränsfall på Calle

Inlagd: 2011-12-03, 11:13
Skriven av: JonasE

Goldberg kliner til :)

Inlagd: 2011-12-03, 11:17
Skriven av: Neithiri

Varför har man två minuters uppehåll mellan var femte åkare på herrsidan?
Har man haft det förut?
På damsidan har man inte det.

Inlagd: 2011-12-03, 11:19
Skriven av: Anders E

Där rök Halfvarsson. Teodor 4:a, Modin 9:a, Bryntesson 22:a just nu.

Inlagd: 2011-12-03, 11:24
Skriven av: swestam

damarna åker bara ett varv kanske därför..

Inlagd: 2011-12-03, 11:24
Skriven av: jossa

Förra veckan var det Anssi och nu är det nån Paal som slår till.

Inlagd: 2011-12-03, 11:26
Skriven av: SweTor

Jossa: Naturligtvis, att jag inte tänkte på det.

Inlagd: 2011-12-03, 11:29
Skriven av: Anders E

Anton ser ut att ta sig vidare!

Inlagd: 2011-12-03, 11:30
Skriven av: SweTor

O Anton Lindblad i final :-) GÖTT för oss patrotiska GBG:are. :-)

Inlagd: 2011-12-03, 11:31
Skriven av: Jensa

Anton Lindblad in på 19:e plats, snyggt.Brynte nu på 28:e plats.

Inlagd: 2011-12-03, 11:31
Skriven av: swestam

SweTor, Pål Golberg har varit en topp-sprinter i flera år.

Inlagd: 2011-12-03, 11:33
Skriven av: Gabriel

Toppsprinter i flera år är väl att ta i. 1 final och 1 semi på 8 VC-starter på sin tredje säsong.

Men helt klart en stortalang som man bör känna till.

Inlagd: 2011-12-03, 11:35
Skriven av: Benke Benbrott

Lyckas man slå sig in i norska sprintlandslaget och få köra världscup, så är man en toppsprinter. :-)

Inlagd: 2011-12-03, 11:37
Skriven av: Gabriel

Hattestad måste vara världsmästare på att kvala 10 eller 11. Vet inte hur många gånger han gjort det.

Inlagd: 2011-12-03, 11:38
Skriven av: JonasE

Första kvarten blir brutal.
Golberg modin hattestad strandvall pölsa och brandsdal

Inlagd: 2011-12-03, 11:40
Skriven av: JonasE

Nja, potential till att bli en toppsprinter kan jag gå med på.

Lite mer konsekvens först, sen håller jag med dig! :)

Inlagd: 2011-12-03, 11:40
Skriven av: Benke Benbrott

Topp 30 herrar
GOLBERG
TAMBORNINO
WENZL
PETUKHOV
PETERSON
KRIUKOV
GLOEERSEN
PENTSINEN
KJOELSTAD
MODIN
HATTESTAD
JAEGER
JYLHAE
NEWELL
KERSHAW
PELLEGRINO
EISENLAUER
DARRAGON
LINDBLAD
STRANDVALL
PETTERSEN
DAHL
KINDSCHI
NORTHUG
BOGDANOV
HEUN
BRYNTESSON
TSCHARNKE
DEVJATIAROV
BRANDSDAL

Inlagd: 2011-12-03, 11:41
Skriven av: JonasE

Norrmän lyckas ofta klara sig när de hänger på gärsgår’n. Hade det varit Halvarson som legat på 30-onde plats hade man kunnat ge sig fan på att det kommit någon ung japan eller spanjor och puttat ner honom till 31:a.

Inlagd: 2011-12-03, 11:44
Skriven av: Gabriel

Halfvarsson och Ottosson är alltså utslagna. Måste kännas lite surt för Halfarsson att åkt till Düsseldorf i helgen istället för att träna. Jag hade nog ändå tagit ut Halfarsson till ett av sprint-stafettlagen för imorgon. Vilken av dem får resten av dagen utvisa.

Inlagd: 2011-12-03, 11:47
Skriven av: Alexander

7 norrmän och 4 svenskar vidare. Hoppas att proportionerna är annorlunda efter kvartarna. Varför har Norge sju förresten? Någon som vunnit skandinavisk cup igen eller?

Inlagd: 2011-12-03, 11:50
Skriven av: Alexander

Alexander: Proportionerna är nog annorlunda efter att Modin vunnit kvarten mot fyra norrmän.

Inlagd: 2011-12-03, 11:51
Skriven av: Benke Benbrott

Alexander,
feil, 8 nordmenn videre skal det være :)

Inlagd: 2011-12-03, 11:54
Skriven av: Neithiri

Benke Benbrott>> :-D

Inlagd: 2011-12-03, 11:58
Skriven av: Jensa

Nethiri>> Nordmenn är det 12 plus finnarna. :-) Norrmän däremot…… :-)

Inlagd: 2011-12-03, 11:59
Skriven av: Jensa

”Lyckas man slå sig in i norska sprintlandslaget”
Än så länge har han väl inte plats i sprintlandslaget utan ingår i rekryteringsgruppen?

Att ha skulle vara snabbast i kvalet hade nog inte någon räknat med. Han toppar ju inte tipset här heller direkt. ;-)

Inlagd: 2011-12-03, 12:00
Skriven av: SweTor

Nordmenn = Norrmän på norska, vad jag vet. Dialektalt förmodligen?

Inlagd: 2011-12-03, 12:05
Skriven av: Benke Benbrott

http://no.wikipedia.org/wiki/Nordmenn

Inlagd: 2011-12-03, 12:18
Skriven av: Neithiri

Lisa Larsen tog hem sprinten i Gällivare. Kommentar från Lisa efter målgång: ”Jag har aldrig känt mig så här snabb”

Inlagd: 2011-12-03, 12:25
Skriven av: Anders

Imponerande lopp av Lisa Larsen i sprinten i Gällivare. Hon utklassade de andra – kanske är hon på väg mot en bättre säsong i år.

Inlagd: 2011-12-03, 12:27
Skriven av: Allan Vallan

Anders: En annan skön kommentar var ”det känns asbra!”

Inlagd: 2011-12-03, 12:28
Skriven av: Allan Vallan

Blandade insats så här långt, bra av Brodin och Eriksson, mindre bra av Sömskar och Falk.

Inlagd: 2011-12-03, 13:02
Skriven av: swestam

Så mye for Modin :)

Inlagd: 2011-12-03, 13:10
Skriven av: Neithiri

Va f*n sänds inte sprinten på SVT play? Tjejen har ockuperat TV:n!!!!

Inlagd: 2011-12-03, 13:19
Skriven av: Joel Burman

Men Joel, hur står det till i familjen?

Theodor!

Inlagd: 2011-12-03, 13:23
Skriven av: Karolina

Berätta gärna hur det går…

Inlagd: 2011-12-03, 13:33
Skriven av: Manne

Randall och Brodin till final från första semifinalen, Eriksson femma.

Inlagd: 2011-12-03, 13:36
Skriven av: swestam

Inga norska till final på damsidan!

Inlagd: 2011-12-03, 13:39
Skriven av: swestam

Nu äntligen, hoppas hetsa igenom semifinalerna och finalerna innan vi ska med en finlandsfärja.

Grymt kört av Brodin!

Inlagd: 2011-12-03, 13:41
Skriven av: Joel Burman

Vilka är i finalen då? Brodin randall och?

Inlagd: 2011-12-03, 13:48
Skriven av: Manne

Manne: dessutom Crawford, Sarasoja, van Der Graaf och Matveeva

Inlagd: 2011-12-03, 13:51
Skriven av: swestam

Teodor till final men minsta hårsmån.

Inlagd: 2011-12-03, 13:51
Skriven av: swestam

Vilken extrem tur! Med den målgången…

Inlagd: 2011-12-03, 13:54
Skriven av: Karolina

Vad hände med Slovenskorna? Tala om damtipset sprack förresten. Hoppas att Brodin piskar hem det före Randall iaf.

Inlagd: 2011-12-03, 13:55
Skriven av: Joel Burman

Inspelningen misslyckades men är på nu – vad har hänt tidigare idag? Vad hände med Maiken Caspersen Falla och slovenskorna??

Inlagd: 2011-12-03, 13:56
Skriven av: Jörgen

Japp där rök den möjligheten.

Inlagd: 2011-12-03, 13:57
Skriven av: Joel Burman

Neej!

Inlagd: 2011-12-03, 13:57
Skriven av: Karolina

Randall vann före Matveeva och van der Graaf. Dålig start av Brodin och hamnade sedan bakom finksan som drattade på ändan.

Jörgen & Joel Burman: slovenskorna verkar inte alls vara i form, samma sak för Falla skulle jag tro.

Inlagd: 2011-12-03, 13:59
Skriven av: swestam

Stör mig på att dem bara tjatar om Brodin. Vore intressant att få höra lite analys om varför femmans växel är det bästa spurtvapnet idag.

Inlagd: 2011-12-03, 14:03
Skriven av: Tomas

Imponerande av Randall att passera på upploppet på 5:e växeln och synd att Brodin fick en så pass dålig start annars hade hon varit på pallen! Sedan måste jag ge en eloge till Lotta som sköter intervjuerna med bravur.

Inlagd: 2011-12-03, 14:04
Skriven av: Loyd

Tuff final…

Inlagd: 2011-12-03, 14:06
Skriven av: Karolina

Verkar ju vara snorhalt på upploppet.

Inlagd: 2011-12-03, 14:09
Skriven av: SweTor

Satan!

Inte oväntad vinst…

Inlagd: 2011-12-03, 14:09
Skriven av: Karolina

YESS! Endelig viser Hattestad skikkelig form!

Inlagd: 2011-12-03, 14:10
Skriven av: Neithiri

Teodors gick av och blev femma, Hattestad vann före Petukhov och Gollberg. Oflyt för svenskarna idag, synd.

Inlagd: 2011-12-03, 14:10
Skriven av: swestam

Velkommen, der du hører hjemme Ola V Hattestad, nemlig på toppen av pallen!

Inlagd: 2011-12-03, 14:13
Skriven av: tolsrav

Känns så trist att både Brodin och Teodor verkade vara i bra slag och så har dom oflyt båda två, revansch imorgon!

Inlagd: 2011-12-03, 14:14
Skriven av: Sanna

Skönt att slippa Yvette idag iaf!

Inlagd: 2011-12-03, 14:14
Skriven av: Karolina

Imponerande av Hattestad. Även om jag hade med han i tipset trodde jag inte på första platsen. Tyckte både Petukhov och Teodor hade problem med tekniken på upploppet.

Förutom Randall var jag helt borta på damerna.

Inlagd: 2011-12-03, 14:15
Skriven av: uttern

tolsrav, när Emil är med igen är det han som hör hemma högst upp :)

Inlagd: 2011-12-03, 14:15
Skriven av: Sanna

Spännande att laguttagningen inför imorgon… Theo och ? Modin som vanligt?

Brodin och?

……

Vad har handboll att göra i Vinterstudion????

Inlagd: 2011-12-03, 14:23
Skriven av: Karolina

Mycket stople ut idag. Dock var det för få svenskar i både semi och kvart och får man då stolpe ut på ett par åkare så blir det ingen svensk på pallen.

Finland börjar träda fram som en stark sprint-nation på allvar. Sverige och Norge slåss om att vara bäst, men Finland och Ryssland är inte många centimeter efter.

Till sist vill jag säga att jag var riktigt glad att ine den dopade ryskan vann. Tragiskt att de kan komma tillbaka. Känns som om man bara sitter och väntar på nästa ryss(ryska inom skdior eller skidskytte som ska stängas av.

Inlagd: 2011-12-03, 14:32
Skriven av: Alexander

Med norske triumfer må jeg vel ha lov til å si det; sprint i Düsseldorf er skikkelig kjedelig. Gi meg heller en sprintbane med litt bakker og bredere trasèer.

Inlagd: 2011-12-03, 15:52
Skriven av: Tor

Tycker det är flott med lite flacka sprintar också, där kampen och farten verkligen får utrymme. Litet mer av det som jag tycker är grundläggande med tanken om sprint.

Men den funkar betydligt bättre för herrarna där det finns bättre utrymme för att gå om löpare. I damloppen hänger det för mycket på starten. Lite bredare banor.

Inlagd: 2011-12-03, 16:53
Skriven av: Benke Benbrott

Jag får inte fram lagen för imorrn. Nån som kan hjälpa?

Inlagd: 2011-12-03, 20:34
Skriven av: Manne

Nån som kan hjälpa till med lagen för imorrn? Nån klippa?

Inlagd: 2011-12-03, 21:25
Skriven av: Manne

Manne,
Ja jeg lurer på det samme, ser ikke noe poeng i å tippe så lenge jeg ikke vet hvem som skal gå sammen.

Inlagd: 2011-12-03, 22:01
Skriven av: Neithiri

Startlistor med laguppställningar:

http://www.fis-ski.com/pdf/2012/CC/2421/2012CC2421SLES.pdf

http://www.fis-ski.com/pdf/2012/CC/2422/2012CC2422SLES.pdf

Inlagd: 2011-12-03, 22:11
Skriven av: swestam

Länkar till startlistorna finns nu i tipsinlägget också. Inga ursäkter för att inte tippa nu :-)

Inlagd: 2011-12-03, 22:30
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values