Härlige Hellner!

Det här var precis vad Marcus Hellner behövde! Dels för självförtroendet men också de där 10 extra bonussekunder han fick kommer bli väldigt viktiga eftersom en av hans svagaste kort är morgondagens jaktstart som går i klassisk stil. Northug som går ut fem sekunder före Marcus i morgon lär ju vänta in svensken och resten av fältet för han är ju inte direkt känd för att dra i ett jakt/masstartslopp. Men det vore skönt med en liten mindre tätklunga fast det är nog helt otänkbart eftersom det är 23 pers inom 10 sekunder efter Cologna som kom fyra idag. Och 50 pers inom 20 sekunder.

Men, det var inte bara Hellner som åkte bra idag utav svenskarna, Jesper Modin visade toppklass genom sin niondeplats! Att även Emil Jönsson körde in bland de 30 bästa måste ju betyda att vi får en till in i kvot-listan. Underbart! Ska bli kul att se vad de gossarna kan uträtta imorgon. Jag tror att åtminstone Modin kommer köra på ordentligt för att hänga med. Fast samtidigt kan det vara bra att spara sig lite till sprinttävlingarna dagarna efter.

Daniel Rickardsson blev 46:a vilket placeringsmässigt inte är så himla bra men han är inte så vansinnigt långt efter i tid. Jag tror att han kommer hänga med i storklungan imorgon. Samma sak gäller nog för Mathias Fredriksson, 56:a idag, tre sekunder efter Rickardsson. Däremot blir det nog tuffare för Teodor Petersson som nog inte har så mycket med morgondagen att göra. För honom blir det nog bara ett träningspass inför sprinttävlingarna.

Vad gäller det internationella motståndet hamnade de väntade namnen högt uppe i resultatlistan.

Resultat herrar

 

På damsidan var det samma sak. Majdic, Kowalzcyk osv i toppen. Men det härligaste för våra ögon var Hanna Brodin och hennes tiondeplats! Det betyder att i morgon går hon ut tillsammans med hotshots som Roponen, Steira, Savialova, Nystad mfl. Mäktigt! Och inställningen är det inget fel på:

”Jag försökte bara ha kul, göra mitt bästa. Sedan passade banan med många uppförsbackar mig ganska bra. Det var kul.”

Britta Johansson Norgren blev näst bästa svenska på plats 33. Kanske inte så dunderbra men vi hoppas på bättring framöver. Ida Ingemarsdotter 37, Lisa Larsen 41. Helt klart godkänt dessa två. Däremot åkte Magdalena Pajala och Sara Lindborg lite väl sakta idag. Kommer bli tufft framöver då de redan är över 30 sekunder efter täten.

Resultat damer

Läs mer: DN, Aftonbladet, Expressen

Etiketter: