Inför sprinten i Rogla

Ojoj, här går tiden fort. Kändes som om det var måndag igår. Kanske beror på att jag låg däckad i post-vaccin-spruta-feber under veckan.

Imorgon är det alltså dags för sprint igen. Åter igen på väldigt hög höjd. Banan verkar vara tuff och utslagsgivande, alltså är inget läge att staka sig igenom. Anna Haag säger så här om banan:

”Direkt ut från stadion (efter ett kort glidpartie) börjar den första rejäla stigningen, som dock är den enda som är riktigt åkvänlig. De två övriga är lite brantare, och där lär man springa lite mer. I morgon är det fäste som gäller, annars kan man nog strunta i att starta! För så tuff är den.”

YR.no spår -16° och snö vilket också bli riktigt utslagsgivande. Många skidåkare har ju problem med luftrören och speciellt under riktigt kalla förhållanden.

Ni som kollar live får gärna spela in och skicka mig en länk till var man kan ladda ner hela paketet sedan. Okej det kanske var pirat-uppmaning, glöm det jag sa. Eller ja.. ni fattar. Själv ska jag ut på årets första skidtur här i Stockholm där det har vräkt ner snö under de senaste dagarna. Man måste ju passa på, trots världscup och allt.

Kvalet startar kl 10.30 och det kan ni följa live här.
12.15 börjar finalerna och fem minuter innan börjar SVT sända!

Låt bäste (svensk) vinna!