Den vita armén

Den vita armén är född (Tack Gabriel för det namnet!). Dags att svenska damlaget startar en hemsida likt sprintguttas röda armé, där kan de berätta för omvärlden att de är det mäktigaste sprintgänget som finns. Ännu större än sprintgutta! Jag skulle kunna göra den!!

Huh, jag skulle inte vara den som tar ut damernas sprintlag till OS. Det finns för mycket! Anna Haag, som har sagt att hon inte ens vill åka sprinten i OS åkte bäst av alla svenskorna idag! Jag tycker hon borde tänka om med tanke på hur fint hon åkte idag! Lina Andersson hade säkert också kört bättre om hon fått vila lite efter semin, men det var bara att glömma eftersom b-finalerna är nedlagda. Eller så var hon bara trött. Sjukt kul att Hanna Brodin visade upp fin form på hennes första vc-lopp för säsongen! Och Ida Ingemarsdotter också så klart. Ja det känns som om det aldrig tar slut på namn!!

Och nu när även Kristina Strandberg lyckades ta sig till kvarten har vi fått 9 olika damer bland de 30 bästa i sprint hittills denna säsong vilket blir sex startande i VC nästa år:

Anna Olsson
Hanna Falk
Hanna Brodin
Lina Andersson
Kristina Strandberg
Ida Ingemarsdotter
Britta Norgren
Anna Haag
Charlotte Kalla

Resultat damer

 

På herrsidan är det inte lika ljust, men vi har ett ljus som är lite längre än alla andra och ser ut som ett klassiskt vitt adventsljus, Jesper Modin. Han gick ju grymt bra idag, fösta pallplatsen någonsin! Yay! Grabben spöade kanoner som Kriukov, Newell och Cologna. Jag tror att dessa nya långsprintlopp passar Modin bra, han har visat att han åker bra på distansloppen också.

Synd att Björn Lind fick andnöd efter sin semi och inte ställde upp i finalen. Stolpe ut. Igen.

Och när vi ändå är på ämnet astma, jag såg att ni diskuterat Bjørgens astmamedicin och jag kan bara säga att som astmatiker som jag är, gör medicinen underverk vad gäller andningen. Och om det nu är så att vissa får använda den typen av medicin och andra inte börjar det lukta illa. Jag anser att man borde ha en officiell astmadoktor inom FIS som kan avgöra om en skidåkare behöver astma-medicin eller inte. Själv skulle jag inte kunna varken springa eller skida hårt utan min medicin, det slår lock direkt annars (och det är sjukt obehagligt ska jag säga!!).

Tillbaka till Rogla. Jag vette katten om jag gillar dessa långsprintlopp så värst mycket. Det är för bara för långt. Ibland får jag lust att härma Homer Simpson och skrika booooring men jag brukar kunna hålla mig för det mesta.

Och anledningen till att denna text skrivs så sent beror på att jag såg tävlingarna först kl nio tidigare ikväll. Eurosports brittiska sändningar inspelade så jag har inte en aning om hur Karlsson/Öhrstig skötte sig. Hur skötte de sig?

Resultat herrar

Läs mer: DN, Aftonbladet