Arild Monsen slog axeln ur led

Sprinttränaren Arild Monsen var ute och åkte slalom med Hellner och Brynte när han ramlade och slog axeln ur led. Landslagsläkaren Magnus Dyborn:

”Arild har ådragit sig en ledkapselskada som gör att leden blir ostabil och axeln lätt hoppar ur led. Det är en mindre fraktur. Han kommer att opereras i Oslo där tjänstgörande ortoped får ge besked om hur allvarlig skadan är och vilken läkningstid och rehabilitering som krävs.”

Jocke Abrahamsson:

”Det administrativa arbetet och de dagliga åkarkontakterna släpper han inte för det här. Vi kommer givetvis att sakna Arild i Rogla till helgen och i Tour de Ski första veckan i januari, men vi tror och hoppas att han är tillbaka med sin glöd och energi till Otepää-tävlingarna i Estland 16-17 januari.”

Läs hela pressmeddelandet

Etiketter: