27 februari 2009, av Oskar

Det som inte fick hända…

I år var det dags. Efter 20 års väntan skulle vi äntligen sätta alla andra nationer, inklusive Norge, på plats i en VM-stafett. Sverige skulle gå ifrån på andra och tredje sträckan och Marcus Hellner skulle få en behaglig resa fram till mål och guldet. Det kändes nästan för bra för att vara sant.

Det var för bra för att vara sant.

I morse släpptes nämligen bomben: Anders Södergren har blivit sjuk. Ersättare blir Mathias Fredriksson.

Som tur är har Mathias formkurva pekat uppåt och i söndags var han bland de snabbaste av alla på skate-delen. Men Mathias kan inte göra det som vi hade hoppats Södergren skulle göra – att spräcka fältet och gå ifrån resten av världseliten.

Nu får vi istället förlita oss i Hellners spurtegenskaper. Han är bra, han slår nog de flesta, och det kan mycket väl bli medalj, men utan Södergren i laget är det inte lika roligt längre. Han är ju the man!

Jaja, än är det inte kört, nu håller vi tummarna för att det ska gå bra ändå!

Och till sist: Jag hade tänkt att söndagens femmil skulle bli det roligaste masstartsloppet jag någonsin sett då jag faktiskt hade förhoppningen om att Södergren och hans form skulle köra skiten av allt och alla. Helt plötsligt känns det loppet som vilket annat masstarstslopp som helst: dötrist!

Fan vad jag hatar Sveriges otur med sjukdomar! …som enligt Aftonbladet härstammar från ett hotell i Italien. Sjukdomarna alltså, inte oturen. Eller det är kanske samma sak…

Läa mer: Aftonbladet, DN

20 kommentarer till ”Det som inte fick hända…”

Bakgrunden och historian med det italineska hotellet är helt otrolig. Samtliga skidåkare som bodde där har insjuknat. Även andra nationer har drabbats, som Slovenien (kan förklara Majdics dåliga VM) och Kanada. Jag lider så oehört med Södergren. Stafetten blir en väldigt öppen affär och jag tror och hoppas att Sverige tar medalj. Spelar inte så stor roll vem som tar guldet förutom Norge. Ber till gudarna att någon kan sänka Northug.

Trots detta så tror jag att Northug blir VM´s skidkung då han med stor sannolikhet tar guldet på 5-milen också.

Inlagd: 2009-02-27, 11:29
Skriven av: rs

Norge säger att vi lider med Södergren låter det trovärdigt?

Inlagd: 2009-02-27, 11:45
Skriven av: nisse

Jag tror dem. Södergren är stor där, för alla som vunnit kollen är kungar i Norge.

Inlagd: 2009-02-27, 11:49
Skriven av: Oskar

Det som inte fick hända, var att Sverige sprack på förstasträckan, och att sedan Johan Olsson också var i dålig form.

Inlagd: 2009-02-27, 13:42
Skriven av: Kurt

Det går åt helvete

Inlagd: 2009-02-27, 13:43
Skriven av: Sm

Det som nu får hända är att svenskarna på fristilssträckorna kan hänga med Italien. Antar att PC och DC tänker köra stenhårt och fjärde sträckan brukar ju innehålla riktigt lugn körning. Men det är inte mycket hopp kvar nu.

Inlagd: 2009-02-27, 13:44
Skriven av: Ivve

Allt är åt helvete

Inlagd: 2009-02-27, 14:02
Skriven av: Sm

Varför börjar alltid Sverige med det svagaste kortet? Det blir ju så tråkigt för publiken. Tror att Johan hade gjort ett bättre lopp om han inte börjat en minut efter.

Inlagd: 2009-02-27, 14:09
Skriven av: Jon

Vi kunde väl inte haft Daniel på någon annan sträcka, synd för stafetten och synd för Sverige. Knappt någon idag som är godkänd.

Inlagd: 2009-02-27, 14:45
Skriven av: Ivve

Alltså, det här är bara för jävla uselt. Vad fasen händer? Alla åkare underpresterar å det grövsta. Kollektiv kollaps? Hur fan är det möjligt? Förklaring och allmän avbön efterfrågas…

Inlagd: 2009-02-27, 14:45
Skriven av: Anders

âr det flera som är magsjuka?

Inlagd: 2009-02-27, 14:49
Skriven av: Alexander

Trist men en tröst är ju att det hade inte spelat någon roll om Södergren varit frisk. Spricker på 1:a sen är det ju kört. Det är ju bara att gratulera Norge dom är bra på att servera Northug och dom är värdiga vinnare.

Inlagd: 2009-02-27, 14:50
Skriven av: nisse

Allt går ju åt helvete när karlsson kommenterar.

Inlagd: 2009-02-27, 14:55
Skriven av: Nicke

Hahaha, skyll på Karlsson…

Jag tror att när ankaret försvann så försvann även självförtroendet

Inlagd: 2009-02-27, 15:26
Skriven av: Oskar

Förhoppningsvis sparade Hellner krafter inför 5milen.. Annars var allt illa. Man MÅSTE vara med efter förstasträckan.. Tråkigt! Usch för masstart i 5 mil med blötsnö.. Varför…

Inlagd: 2009-02-27, 18:20
Skriven av: JE

Gå in o läs senaste ”runners world” så ser ni Jonas Coltings tes om varför Sverige jämnt har ”otur” på mästerskapen angående sjukdomar. Intressant läsning.

Inlagd: 2009-02-27, 18:36
Skriven av: Jens

Hur kaxig han än må vara så kan man inte annat än imponeras av Northug. Han styr och ställer precis som han vill. Han åkte ikapp 14 sekunder på Teichman på ett par km åkning och sedan visste man hur det skulle sluta. Nu är ju Teichman otroligt svårbedömd eftersom det är svårt att se hur fort han verkligen åker fast han såg inte ut att han så mycket att ge idag. I näst sista stigningen (samma som Södergren körde hårt i) så försökte han höja tempot och då skrek Petter ”Den här farten passar mig fint” och genast slog han av. Så otroligt coolt men inget vidare för motståndaren. Strax efteråt trodde man att Petter skulle rycka på samma ställe som tremilen men han gick bara upp och slog av, nästan som att tetas lite. När spurten sen kom längst upp på backen innan upploppet så var tysken parkerad. Det är helt otroligt att se, han kan sätta in spurten precis var som helst och genast får han femton-tjugo meter och han kan defeliera in i mål utan att ens staka. Han är ostoppbar för tillfället och lär säkert bli i några år framöver. Hans egenskaper är helt unika och det känns som man aldrig kommer att se honom förlora i en man mot man-uppgörelse. Som jag tidigare skrivit så tror jag att han vinner femmilen på söndag också (oavsett om Anders är med eller inte) och han hade haft chans på guldet i sprinten också, om hade fått åka den

Inlagd: 2009-02-27, 18:42
Skriven av: rs

Hur kaxig han än må vara så kan man inte annat än imponeras av Northug. Han styr och ställer precis som han vill. Han åkte ikapp 14 sekunder på Teichman på ett par km åkning och sedan visste man hur det skulle sluta. Nu är ju Teichman otroligt svårbedömd eftersom det är svårt att se hur fort han verkligen åker fast han såg inte ut att han så mycket att ge idag. I näst sista stigningen (samma som Södergren körde hårt i) så försökte han höja tempot och då skrek Petter “Den här farten passar mig fint” och genast slog han av. Så otroligt coolt men inget vidare för motståndaren. Strax efteråt trodde man att Petter skulle rycka på samma ställe som tremilen men han gick bara upp och slog av, nästan som att tetas lite. När spurten sen kom längst upp på backen innan upploppet så var tysken parkerad. Det är helt otroligt att se, han kan sätta in spurten precis var som helst och genast får han femton-tjugo meter och han kan defeliera in i mål utan att ens staka. Han är ostoppbar för tillfället och lär säkert bli i några år framöver. Hans egenskaper är helt unika och det känns som man aldrig kommer att se honom förlora i en man mot man-uppgörelse. Som jag tidigare skrivit så tror jag att han vinner femmilen på söndag också (oavsett om Anders är med eller inte) och han hade haft chans på guldet i sprinten också, om hade fått åka den

Inlagd: 2009-02-27, 19:20
Skriven av: rs

Fort går det, men särskilt vackert är det inte att titta på. Någon sa att det ser ut som en skadeskjuten kråka som kommer flaxande in på upploppet. En rätt bra beskrivning av Northugs uppenbarelse.

Men det är väl så skidåkning kommer se ut framöver. Inga mer Per Elofsson-stilister.

Nåja, jag ser fram emot Holmenkollen och en frisk Södergren.

Inlagd: 2009-02-28, 09:52
Skriven av: Gabriel

Holmenkollrennet er flyttet til Trondheim i år pga ombygging av holmenkollanlegget til VM 2011.

Og jeg tror dessverre at 5-milen kjøres med fellesstart i år. Det synes jeg er veldig synd, for det bør være minst en femmil med intervallstart i løpet av sesongen.

Inlagd: 2009-02-28, 10:56
Skriven av: Tor

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values