Inför herrstafetten

Brons idag, guld i morgon? Inte helt omöjligt, men det kommer bli tufft, stentufft! Norges kollaps idag i damstafetten är tror jag till vår fördel inför i morgon. Svenskarna är inför morgondagen på ett otroligt bra humör efter dagens medalj och de har självförtroendet, speciellt på andra och tredje sträckan. Norge däremot, de har nu helt plötsligt fått allt större press på sig att prestera, då det blev skuffelse på damsidan idag. Eller så är de svinrevansch-sugna. I morgon får vi se.

1235648312181_810.jpg

En person som vi verkligen kommer få se är Petter Northug (som för övrigt bär svenskt skärp – J Lindeberg..). Den sympatiske norrbaggen har redan inför stafetten bränt av några nya citat-rökare. Eller vad sägs om dessa:

”Jeg slo ham i Gällivare, jeg slo ham i La Clusaz. Jeg kommer aldri til å tape en spurt mot Marcus Hellner”
”Jeg håper virkelig at jeg og Marcus får et spurtoppgjør i morgen.”

Och till frågan om att alla sätter sina bästa spurtare på slutet säger han kyligt:

”De er sterke ja, men jeg slår dem.”

Oh well…

Sveriges lag

  1. Daniel Rickardsson
  2. Johan Olsson
  3. Anders Södergren
  4. Marcus Hellner

Om alla dessa åkare håller den form de visat under den senaste tiden ja då blir det en fantastiskt dag i morgon!

Daniel Rickardsson är väl det enda lilla frågetecknet. Men det är ett väldigt litet frågetecken. Han har gjort bra stafetter förr och han verkar vara i sitt livs form. Varken Mathias Fredriksson eller Mats Larsson blev uttagna, och det tyder väl förhoppningsvis på att man tror stenhårt på Rickardsson.

Vanligtvis brukar förstasträckan inte vara så himla hård. Vilka Richardsson möter vet jag inte exakt men i norska laget kör Eldar Rønning på första och han har visat bra form (och ska få barn i sommar!), så det finns risk att Rickardsson blir avhängd i början, men det borde inte göra så himla mycket eftersom…

…sträcka två körs utav Johan Olsson som är i sitt livs form och kommer göra allt han bara kan för att lyfta sverige till en medalj, helst av ädlaste valör. Till Krönikören sa han så här idag:

”..faktum är att det känns FÖR bra…”

Olsson ställs emot bl.a. Odd-Bjørn Hjelmeset och han är inte så dålig han heller (tyvärr). Gammgubben håller än! Har vi tur lyckas Olsson gå loss, helst ensam men kanske med några få lag och sen…

…ja sen blir det åka av på den tredje och tillika första frisstilssträckan för jag tror Anders Södergrens plan är att köra på max från första början! Hofstad går för Norge och han har varit långt ifrån lika bra som Södergren hittills i VM. Jag tror mycket på Södergren! Lyckas han skaka av sig resten av fältet…

…ja då är det dags för Marcus Hellner att ställas inför sitt livs största uppdrag hittills i karriären. Hans uppdrag: att hålla undan för Northug. Just nu känns det som om det är det enda som räknas! En tysk får gå förbi, en ryss likaså, men imorgon ska vi fanimig ha Northug efter oss i mål!

Det finns risk att jag kommer få äta upp det där…

Lagen

Tider

12:45 startar sändningarna i SVT
13:00 går starten