27 februari 2009, av Oskar

Utan ankare Södergren kollapsade Sverige

Jahapp, det är väl bara att gratulera Norge än en gång…

Det var sega svenskar rakt igenom idag, vi blev förpassade till att kriga med blåbärsnationerna redan efter förstasträckan vilket var rätt så tråkigt. Nu är frågan hur mycket Södergrens återbud påverkat killarna. Man kan ju bara hoppas att Richardsson inte tappat så ofantligt mycket med Anders i laget men man vet inte. Johan Olsson som ska vara en av de bästa klassisk-åkarna i världen tappade nästan 30 sekunder mot bästa löpare på sin sträcka och var endast sjätte bästa åkare. Wassup?

Jaja, det verkar som om mästerskap och stafett inte går i hop med Sveriges herrar…

…men vi ska inte hänga läpp, det är ju bara ett år kvar till OS!

Nu ska jag stifta bekantskap med fienden.

7 kommentarer till ”Utan ankare Södergren kollapsade Sverige”

Kan bara gratulera Norge och Northug. Hur man kan göra en sån spurt efter att ha haft mjölksyra upp till öronen i sista backen är helt obegripligt. Karln verkar vara ett unikum i skidvärlden.

Sverige var ju borta redan på första sträckan så det var bara att bryta ihop i det fallet. Södergren hade möjligen kunna ge Sverige en fjärdeplats, men det spelar mindre roll.

Inlagd: 2009-02-27, 15:46
Skriven av: uttern

Är du go eller, klart Richardsson hade tappat lika mycket på första sträckan i alla fall. Han var för dålig helt enkelt och det är hans fel att det inte gick bra för sverige idag, södergren eller inte.

Inlagd: 2009-02-27, 16:11
Skriven av: Andreas

Nu skiter vi i det här och hoppas Kalla kör skiten utav alla imorrn! Sen i all dess misär efter dagens stafett tror jag Hellner chockar alla och tar medalj på 5 milen..

Inlagd: 2009-02-27, 17:41
Skriven av: Daniel

Det kommer att bli ett kraftprov för tjejerna i morgon med det grisföre som råder. Så vi får hoppas hon får en dag då det mesta blir rätt för hon måste åka smart och inte gå för hårt.
Och våga släppa i väg en del optimister typ Kowaltchuk. Tror att det står mellan Sevchenko,Steira och Kalla.
Sevchenko och Steira har en teknik som passar perfekt när det är mjukt tungt före. Jag tror det är smartast att åka för brons och se vad som händer.

Inlagd: 2009-02-27, 18:10
Skriven av: nisse

Kanske inte had varit så dumt med Lisa Larsen i VM ändå… hon vann Skejtvasan med över 7 min före JVM kompisen Emma Wiken. Läs: http://www.langd.se/calle-lisa-simon-och-maria-tog-hem-juniorklasserna.4561962-86318.html

Inlagd: 2009-02-27, 19:59
Skriven av: Katten

Man kan inte skylla allt på Daniel Richardsson. Okej, det är inte en ultimat situation för Johan Olsson att gå ut över en minut efter täten men han gjorde inget topplopp trots att ’formen nästan känts för bra’. Fredriksson gjorde inte heller någon bra sträcka och även om Södergren kunde plockat in lite så hade vi inte haft en chans på sista sträckan. Hellner hade femtio sekunder sämre sträcktid än Teichman och Northug som inte direkt rusade fram i spåret. Nej, idag gick allt fel åt helvete och så är det med det. Nu hoppas vi på Charlotte imorgon och att Södergren få i sig lite energi så att han åker på söndag. Utan Södergren så blir det ingen rolig femmil alls. Då kommer jag att heja på DiCenta, den enda som kanske, kanske med lite tur kan bryta ner Petter på sista milen.

Inlagd: 2009-02-27, 22:24
Skriven av: rs

Södergren feberfri – kan ev köra femmilen enligt Aftonbladet/Sportbladet.

Man kan ju bara hoppas.

Inlagd: 2009-02-27, 22:31
Skriven av: Peter A

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values