13 februari 2009, av Oskar

Tredjeplats för Jönsson efter makalös spurt

Emil Jönsson låg sist in på upploppet i dagens final och la in en riktig rökare vilket ledde till en tredjeplats efter omöjlige Hattestad och dagens kanon, ryssen Pethukov. Marcus Hellner åkte också riktigt bra idag, tyvärr kroknade han lite på upploppet men en fjärdeplats är inte så pjåkigt det heller!!

Björn Lind åkte (som vanligt) ut i semin. I b-finalen blev han tyvärr näst sist. Thobias Fredriksson gick som sagt inte vidare från kvalet. Förhoppningsvis kommer han göra det i VM då många nationer inte har lika många i startlistan.

På damsidan var det Charlotte Kalla som var bäst av svenskorna – hon som inte ens tänkt köra distansen i VM. Kalla kom fyra i finalen som vanns av megastarka Majdic. Satan vad slovenskan dominerar i sprint i vinter!!

Efter det här tycker jag Kalla ska stryka 10km klassiskt i VM och köra sprinten istället.

Anna Olsson gick tyvärr inte till final – dock vann hon b-finalen! Britta Norgren och Ida Ingemarsdotter lyckades inte gå vidare från sina kvartar… tråkigt!

Läs mer: Aftonbladet

8 kommentarer till ”Tredjeplats för Jönsson efter makalös spurt”

Man märker att Kalla är orutinerad som sprintåkare hon åkte mycket ytterkurvor och fick långa åkvägar.
Hon åkte lite för bra i kvarten med totalt näst bästa tid och kanske ödslade lite för mycket, men med mer erfarenhet blir hon en giftig sprintåkare

Inlagd: 2009-02-13, 16:08
Skriven av: nisse

Håller med om att Kalla borde skippa 10 km och köra sprinten, hon har ju faktiskt en rejäl medaljchans där.

Tyckte även att Lind såg bra ut idag. Såg iofs inte B-finalen men det känns ganska orelevant, tror inte att så många bryr sig om den. Men han var ju nära att gå till final. Skummare med Fredriksson, men överlag tyckte jag att det var en bra dag, även Anna imponerade.

Inlagd: 2009-02-13, 17:22
Skriven av: Martin

I dagsläget så är det bara Team Sprinten som hon med säkerhet ska stå över.

Sen kommer hon nog att köra 10km klassiskt vad folk än tycker om det så säger hon då, hon tror ju att hon kan bli topp 5 om allt stämmer men att det lika kan bli en 15:e plats men hon vill ha ett lopp i början av VM så hon kommer igång hur konstigt det än låter.

Inlagd: 2009-02-13, 17:59
Skriven av: Andreas

Start listor finns nu för 10km och 15 km på fis hemsida

Inlagd: 2009-02-13, 18:19
Skriven av: Andreas

Häftigt att Rickardsson går ut 30 sek efter Fredriksson. Kan bli en kul duell. Känns väl som att det är Rickardssons sista chans att slå sig in i ett stafettlag om han inte gör nåt väldigt bra i VM förstås. Kul kan det varje fall bli, DR har väl lite fördel av att kunna gå på MF tider.

Inlagd: 2009-02-13, 19:15
Skriven av: Martin

varför ställde man bara upp med 4 herrar i sprinten när man har 6 platser tror ni? var det för att man inte vågar icke vm uttagna tävla och kanske slå de uttagna? vågar man inte stå upp för de uttagningar man gjort?

Inlagd: 2009-02-13, 20:50
Skriven av: hans

Saken är väl att FIS bara pröjsar uppehälle o andra avgifter för 4 åkare, ska ha med fler får man punga ut själv. Det val så att till nästa säsong eller om det var efter VM så skulle Sverige få ha 5 betalda med.

Inlagd: 2009-02-13, 20:53
Skriven av: Martin

Kalla kommer inte att åka sprint i VM det står klart nu enligt DN, hon säger vidare att den här sprint tävlingen var bra träning och visst var det de hon spöade ju VM uttagna sprint åkare osv.

Inlagd: 2009-02-13, 22:50
Skriven av: Andreas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values