13 februari 2009, av Oskar

Alla utom Tobbe vidare på herrsidan

Hmm, en av åkarna man skickar till VM gick inte vidare (Thobias Fredriksson) i dagens herrsprint – frågan man ställer sig direkt är då: har man verkligen gjort rätt uttagning?

Well well..

16 kommentarer till ”Alla utom Tobbe vidare på herrsidan”

Kvalen har ju varit Tobbes problem hela säsongen känns det som så visst hade det varit en variant att ta med en till sprinter och låta Tobbe köra sprintstafetten med Mats. Det är väl lite lättare att ta sig vidare ur kvalet i Vm än i en världscupstävling så där bör han ändå gå vidare.

Något som vore kul vore dock om man på damsidan lät Kalla köra sprinten.

Inlagd: 2009-02-13, 12:19
Skriven av: Ivve

Hellner imponerar stort synd för emil att det traslade i första backen annars kunnde han vunnit! kalla imponerar ochså.Hon borde göra sprinten i vm.

Inlagd: 2009-02-13, 13:15
Skriven av: Markus

Ja Hellner ser riktigt bra ut men hur slår man Hattestad? Han ser riktigt grym ut.

På damsidan ser det rätt okej ut för Majdic men sen beror det väl på hur banan ser ut.

Inlagd: 2009-02-13, 13:24
Skriven av: Ivve

Hellner och Kalla gjorde bästa insatsen helt klart. Emil såg lite väl svag ut dock har han en j… vilja.
Lind vad är det med honom, har inget att ge till finaler det ser inte bra ut. Tobbe: Har vi ingen bättre än honom att sätta in? Men VM är ju om en vecka och alla har nog hård träning i kroppen och dessutom på höjd, så dagens lopp får man väl ta med stor nypa salt.

Inlagd: 2009-02-13, 13:48
Skriven av: nisse

Även Anna Olsson tycker jag åkte riktigt bra och det ser bra ut för VM för hennes del.

Inlagd: 2009-02-13, 14:00
Skriven av: Ivve

Lagen till sprintstafetterna är nog ganska klara om inte sjukdomar spökar. Andersson/ Olsson på damsidan och Jönsson/ Larsson på herrsidan. Chans till 3:e plats efter Finland och Italien för tjejerna och faktiskt guldchans för killarna även om Norge blir favorit. Problemet blir då vilken som ska bli 4:e tjej i stafetten då Andersson och Olsson lär vara rätt möra efter sprintstafetten. Det är ju här Rydqvist hade varit bra att sätta in, att sätta in en orutinerad junior låter inte bra då det är väldigt lätt att gå sig stum och då förstöra för hela laget. Förstår inte hur ledningen kan lämna Rydqvist hemma.

Inlagd: 2009-02-13, 14:31
Skriven av: Torbjörn

Ju mer jag tänker på det ju mer förundrad blir jag. Hur i helsefyr kan man lämna Rydqvist hemma, det fanns utrymme för både Brodin och Rydqvist i truppen.

Inlagd: 2009-02-13, 14:41
Skriven av: Torbjörn

Torbjörn jag undrar om inte (kaptenerna) också funderar hur i helsefyr dom tänkte.

Inlagd: 2009-02-13, 15:10
Skriven av: lkh

sprintstafterna är väldigt stora medaljerchanser lagen borde se ut Lina/Anna och Mats/Emil.Tycker man borde ändra reglerna så en sträcka är fristill och en klaasik då skulle kalla göra i ett av lagen i vm

Inlagd: 2009-02-13, 15:18
Skriven av: Markus

Ett sätt att resonera är väl att en av Lina och Anna får stå över sprintstafetten och den sträckan åks av Britta Norgren istället. Hon borde väl orka med en sprintstafett och en stafett efter det.

Inget ont om Rydqvist men vilken sträcka i stafetten skulle hon åkt då – hon har väl tappat en hel del på de sträckorna hon åkt i stafetter.

Inlagd: 2009-02-13, 15:41
Skriven av: Ivve

Ivve:
Och du tror att någon av Andersson/ Olsson frivilligt avstår en medaljchans, det tror inte jag. Att rubba uppställningen Andersson/ Olsson torde vara svår för coacherna, inte minst med tanke på de meriter den uppställningen har. För övrigt torde medaljchansen i sprintstafetten vara ungefär likvärdig med den i stafetten. Visst kan Rydqvist tappa en halv minut men vad tror du Brodin kan tappa? Orutinerad som hon är så är det väldigt lätt att gå med lite för länge och då kan det bli både 1 min. och 1,5 min. och då är det kört sedan. Kan verkligen bli en björntjänst åt Brodin att sätta upp henne.

Inlagd: 2009-02-13, 15:54
Skriven av: Torbjörn

Tror Lina kommer avstå indivuduella sprinten för att åka båda stafetterna.

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4602978

Inlagd: 2009-02-13, 17:00
Skriven av: jossa

Man borde nog gett Brynte och Peter L. chansen att visa vad de gick för i konkurrens med övriga svenskar idag.
Bägge hade kanske t.o.m. lyckats bättre än B. Lind, men det får man ju tyvärr aldrig veta nu??

Inlagd: 2009-02-13, 20:28
Skriven av: Guten

Det ”olustiga” med Lind är att han tycks ge upp för lätt. Trött kan alla bli men man måste kunna begära av grabben att han ger max. I annat fall ska någon annan ha hans landslagsplats.

Inlagd: 2009-02-13, 20:59
Skriven av: Torbjörn

Torbjörn, jag har sagt det samma länge nog nu och tänker (med hänsyn till andra skribenter här) inte säga mer än att jag håller med dig. Björn Lind behöver en riktig morot för att äntligen börja kämpa igen. Han har speeden, men inte orken. En morot kan vara att försvara ett OS-guld. Men i VM har han inte att göra. Han är där på gamla meriter och det är synd.

Jag har fortfarande inte hört en logisk förklaring från förbundskaptenerna om hur dom tänkt, är det någon annan som gjort det?

Inlagd: 2009-02-13, 23:49
Skriven av: Oskar_A

Oskar _A Vem skulle ta Linds plats i VM?? han var ju inte alls långt ifrån A finalen igår tror de var 0.3.har redan en A final i år ingen av dom icke uttagna har varit i närheten av Linds resultat iår. sluta gnäll på att Lind är uttagen till VM Oskar förbunskaptenerna behövar inte förklara eller försvara uttagningen av Lind det finns andra uttagningar dom skulle behöva förklara mkt mera

Inlagd: 2009-02-14, 13:56
Skriven av: jossa

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values