Tuut tuut här kommer Södergren!

Ja det var verkligen som Hård och blomman uttryckte sig, Anders var loket som tuffade på och om resten av sverigeeliten idag igen. Hans form börjar ju bli helt vansinnigt bra! Hoppas Hoppas den håller till VM, för med det där trycket kanske han kan dra i från på femmilen? Eller är det fortfarande önsketänkande?

Spännande med Jörgen Brink och Emil Jönsson så tidigt i loppet. Utan dem hade det varit en riktigt seg produktion den första halvtimmen eller så. Men, jävligt roligt att äntligen få se bra producerade SM-tävlingar! Jag hoppas de är här för att stanna.

Brinks chanser att få åka VM känns inte så goda längre? Han gjorde ett bra lopp, men förmodligen inte tillräckligt för att imponera på ledningen. Bra kört av Lille Skutt (Rikard Andreasson) också. Klådde Mathias Fredriksson med tio sekunder. Iofs har väl Fredriksson siktet främst mot de klassiska distanserna i VM, men ändå inte helt övertygande, jag menar, 1:18 efter Södergren!

Frågan är också om tvåan Johan Olsson hade åkt så pass bra om han inte hade haft Loket framför sig halva resan. Han hade ju helt klart rätt innan start när han sa att Södergren kommer komma ikapp rätt tidigt, vilket faktiskt var roligt sagt.

Sen angående Daniel Rickardssons och Mats Larssons prestationer så vet vi ju att de är bäst i klassisk stil, helt klart.

Det som måste var ruggigt jobbigt just nu för landslagsledningen är att ta ut fjärde mannen i stafettlaget till VM. Alltså inte sistasträckan utan fjärde man in i laget. Södergren, Olsson och Hellner är väl ganska gjutna, men vem ska man sätta in på en klassisk sträcka? Rickardsson? Fredriksson? Larsson? Och så har man inget klassiskt lopp att gå på i och med att dagens tävling gick i fri stil…

Tyvärr missade jag damloppet, såg aldrig att det gick något i 24:an. fan att jag missade!

Men det blev ett lopp med 30 sekunders marginal i mål i toppen. Charlotte Kalla körde ikapp Anna Haag som tog rygg på Kalla. De körde sedan ikapp Britta Norgren som även hon tog rygg på tåget och till slut var man även i kapp Maria Rydqvist. Alla fyra gick i mål ungefär samtidigt. Sara Lindborg blev femma och Hanna Seppas sexa. Sprintern Ida Ingermarsdotter gled in som sjua!

Sandra Hansson, som jag hade hoppas på start i SM åkte istället långlopp idag och kom tvåa efter loppan Jenny Hansson.

Nu så här i efterhand så känns det helt rätt att Sverige inte drog till Ryssland, speciellt med tanke på att man inte ens startade dagens lopp då det var för kallt!!