VM-truppen 09

Det måste varit ett helvet för Jocke och Magnus att ta ut Sveriges trupp till VM. Speciellt bland våra grymma herrsprinters och distansåkarna på damsidan.

Herrar

 • Anders Södergren
 • Johan Olsson
 • Mats Larsson
 • Marcus Hellner
 • Mathias Fredriksson
 • Emil Jönsson
 • Björn Lind
 • Daniel Rickardsson
 • Thobias Fredriksson
 • Reserv sprint: Peter Larsson

Damer

 • Charlotte Kalla
 • Anna Haag
 • Britta Norgren
 • Anna Olsson
 • Ida Ingemarsdotter
 • Lina Andersson
 • Hanna Brodin
 • Reserv sprint: Mia Eriksson
 • Reserv trad: Maria Rydqvist

Extra jobbigt var det att läsa detta på dn.se om hur Robin Bryntesson kände om att han inte blev uttagen, inte ens reserv trots vinsten i teamsprinten i Kanada:
– Klart jag är besviken. Vet inte vad jag ska säga. Det känns jobbigt, sade Robin, som hade nära till tårarna när han försökte sätta ord på känslorna.

Jag älskar verkligen Brynte. Han är så grym på att sätta färg på allt han är med på och som Oskar_A sa i en kommentar här på hemsidan att Björn Lind aldrig riktigt fightas om han inte är på väg bli minst topp tre – han verkar ge upp lite för lätt. Däremot är Brynte en fighter som skulle ligga på max även om han låg hopplöst sist i en B-final. Men men, grabben är ung och jag tror att han kommer åka flera VM under sin karriär.

Vilka är egentligen tänkta att åka den individuella sprinten på herrsida? Jönsson och Fredriksson antar jag, men frågan är om Mats Larsson borde åka? Han är ju inte alls lika bra i fri stil. Jag skulle spara honom till teamsprinten och låta Brynte och Peter Larsson gå individuella sprinten tillsammans med Jönsson och Fredriksson (Hellner?). Åh det är så irriterande att SM-sprinten gick i klassisk stil!!! Hmm, teamsprinten är svår att ta ut. Daniel Rickardsson imponerade på mig igår då han blev fyra efter giganterna Larsson, Fredriksson och Jönsson. Han kanske är vår man för teamsprinten? Daniel Rickardsson + Mats Larsson? Kanske lite väl otippat, antar att det förmodligen blir Jönsson och Larsson. Eller får man ha två lag? Inte va?

Eftersom man inte får ställa upp med svinmånga sprinters som i VC så är det ju lättare att ta medalj nu när Norge inte har 100 pers på startlinjen utan bara fyra (fem?)…

Sen är det verkligen med blandade känslor jag ser på reservplatsen på damsidan. Jag tycker verkligen Maria Rydqvist borde få åka till VM, hon har verkligen slitit under hösten för att komma tillbaka från diverse strul och nu börjar hon verkligen visa helt ok VM-form, men samtidigt är det väldigt spännande att man håller öppet för Lisa Larsen.

Stafettlaget på damsidan är svårt att ta ut. Om Larsen går bra i JVM tror jag att vi borde sätta henne på näst sista och Kalla på sista och sen Norgren på första och Haag på andra. Jag måste även säga att det är sjukt kul att vi har så många bra distansåkare på damsidan nuförtiden, har det någonsin varit så här bra?

Sen så om ni undrar varför Britta Norgren hade en lite speciella skidkläder idag berodde det på att det var ett par trosor hon hade utanpå skiddräkten, pga ett vad från dagen innan…

Läs mer: Aftonbladet, DN 1 2