09 december 2008, av Oskar

Karlsson och Jonsson fram t.o.m. Tour de Ski

Läste precis i Vinterstudionbloggen att Jonas Karlsson och Niklas Jonsson tar över för Hård och Blomman från och med Davos. Lite trist tycker jag då Hård/Blomman är enligt vad jag tycker bästa kommentatorparet vi har i Sverige. Inte lika bra som grabbarna på NRK men ändå heelt ok! Under tävlingarna i lördags körde jag med NRK:s ljud då och då när det var tystnad i SVT…

Karlsson passar bättre som krönikör tycker jag, och det jobbet gör han mestadels riktigt bra!

13 kommentarer till ”Karlsson och Jonsson fram t.o.m. Tour de Ski”

Oskar, släpp sargen och kom in i matchen. Hur kan du först påstå att de är det bästa kommentatorparet i sverige sen få det att låta som ”de är helt ok”.

Tycker också de är trist. jakob och anders hör på något sätt till när det vankas skidor på svt.

Inlagd: 2008-12-09, 08:59
Skriven av: Andreas

Andreas: Bäst i Sverige men inte lika bra som norska kommentatorer var det Oscar försökte förmedla som jag förstod det….

Inlagd: 2008-12-09, 09:19
Skriven av: Löwet

Precis! Alltså jag älskar att höra Hård på helgerna i soffan, han är såå grym! Men som Löwet säger försöker jag säga att det är klasskillnad mellan svenska och norska kommentatorerna vad gäller innehåll och engagemang.

Inlagd: 2008-12-09, 09:47
Skriven av: Oskar

Aaa tråkigt, står inte ut med Jonsson och Karlsson helt oentuasiastiska…. Tittade på tv4 sports sändningar från finland och de skötte sig faktikst rätt bra så sänder de då byter jag kanal…

Inlagd: 2008-12-09, 09:55
Skriven av: martin

De är ju inte bara B-laget utan C-laget som kommentatorer faktiskt. Anders och Jacob är riktigt grymma och borde kommentera jämt. Jag minns dock med fasa när Ulfbåge kommenterade längdskidor när jag var liten och då var vi tvungna att titta på NRK och nu kommenterar han helt plötsligt skidskytte på gamla dagar…

Inlagd: 2008-12-09, 10:34
Skriven av: Ivve

hej tycker Jonas Karlsson och Niklas Jonsson är bättre,

Inlagd: 2008-12-09, 15:10
Skriven av: jossa

Haha, minns ni när Ulfbåge var standin för Hård förra säsongen i Canmore? Det var rena skämtet! Han hade ingen aning om vad han pratade om…

Inlagd: 2008-12-09, 19:48
Skriven av: Oskar

Hej, visst är Blomqvist outstanding, men Niklas är också kunnig och jag tycker vi kan ha förståelse för att det kan finnas göra annat att göra på helgerna än att alltid vara borta på jobb! Välkommen Niklas! Passa på att glädja er åt att vi slipper Jihdes fula nuna och fåniga intervjuer! Minns med fasa OS där på andra sidan pölen…

Inlagd: 2008-12-09, 23:01
Skriven av: Lotten

Det är plågsamt att Karlsson är med. Han kan ju nästan ingenting om vintersport, mer än siffror. När han står och har synpunkter i Vinterstudion (lex: förra helgen), så sitter han och säger saker som min moster skulle kunna rapa ur sig (”ja, han körde ju tredjesträckan då och då…”, ”han har ju varit lite sjuk på försäsongen..:” etc etc), saknar alla insikter i landslagsgrupperna, och är allmänt oengagerad när det kommer till vintersport. Han kan väl hålla sig till friidrott, som han brinner för?

Inlagd: 2008-12-11, 14:57
Skriven av: Hans

Hans: Vad är det du vill att Karlsson ska stå och prata om då?
Är det inte intressant med skidlöparnas bakgrund och hur deras försäsonger ser ut!!!!? Vad exakt är det du vill att han ska stå och säga?
Specialkunskaperna ska väl ändå experterna stå för. det är väl därför de är med? Jacob Hård drar väl också åkarnas meriter?

Jag tycker SVT har två bra kommentatorspar och det är ju bara skänt att dom inte låter exakt likadant.
Blomqvist kan för övrigt vara lite väl entusiastisk över svenska insatser ibland. ”Hurra vad fantastisk Britta Norgren var idag med sin 724:e plats”.

Jonsson/Karlsson är mer nyanserade än hejaklacksledarna från Lidingö.

Inlagd: 2008-12-17, 13:44
Skriven av: Leffe

Vad Hans menar är att Karlsson inte har någon koll och bara höftar fram något om vad som kan ha hänt under exempelvis försäsongen.

I Norge så kan alla de vanliga kommentatorerna mycket mer som våra expertkommentatorer, så det finns alltid något att berätta.

Du borde prova att kolla på NRK för att uppleva skillnaden, som tyvärr finns där.

En sak jag gillar med Karlsson är att han kan vara lite hårdare/rakare än Hård i kommentatorhytten.

Inlagd: 2008-12-17, 16:49
Skriven av: Oskar

Jo, det är fördelen med Karlsson, att han är lite rakare. Lite som Ostbåge med skidskyttet.

Leffe: det Oskar sa.

Inlagd: 2008-12-18, 08:23
Skriven av: Hans

[…] För ett tag sen diskuterade vi här på Skidpepp det ultimata kommetatorsgänget. Många klagade på att Krönikör Karlsson var inte var så bra på att kommentera m.m. […]

Inlagd: 2009-02-17, 22:01
Skriven av: » Det verkar bli som vi vill med kommentatorerna! « Skidpepp

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values