Södergren slog knock på allt och alla!!

Jag sa ju det! JAG SA JU DET!!!!

Norrmännen (eller någon annan för den delen) hade inte en suck i spåret idag i norska Holmenkollen! Eller som Aftonbladet skriver: ”Storslakten i Holmenkollen”. Anders Södergren rent utsagt körde skiten ur hela världseliten och fy fan vad det var skönt! Okey vissa hade nog en aning om att han kunde ta hem det idag, men vem skulle tro att närmaste konkurrent skulle vara två och en halv minut efter honom i mål?! Det är ju heeelt sjukt! Värre än Bauers alla utklassningar i vinter, ok då var loppen lite kortare, men ändå! Herregud!

I morse började jag ångra att jag inte var på plats men efter att ha fått uppleva det regniga Holmenkollen var jag ganska så nöjd ändå framför TVn. Men för Anders var det inget rusk alls. Han skriver på sin hemsida att han ändå bara såg ”klarblå himmel och sol från start till mål.” Det kanske t.o.m. jag gjort om jag fått vara där, jag vet inte.

Det enda jag har att klaga på just nu är att han kanske var lite för bra – det var nästan så att det inte var spännande, för han såg ju så grym ut hela vägen, och det verkade som om det var många mil till den klassiska väggen.

Ojoj nu blev jag oerhört sporrad igen att rota fram min gamla namninsamling och försöka göra allt jag kan för att få Jürg Capol och de andra gubarna på FIS att förstå att det är bara individuell start som gäller i en femmil – inget annat!!

Näst bäste svensk blev Johan Olsson som öppnade loppet lite sådär, men när Vincent Vittoz kom ikapp Johan var det bara att hänga med tåget och eftersom Vittoz var med och krigade om pallplatser var det ett bra tåg att åka. Tyvärr räckte det inte hela vägen för Vittoz, han blev snuvad på tredjeplatsen med endast två tiondelar av dagens skräll Remo Fischer. Lukas Bauer blev tvåa.

Daniel Rickardsson blev 36:a, Mikael Ojala 54:a (runt tjugo minuter efter än Södergren) och Fredrik Karlsson bröt.

Som jag sa igår, det spelar ingen roll hur många norrbaggar som ställde upp idag, man hade inte en chans, för bäste norrman blev nia, och det var skidskytten Frode Andresen. Näst bäst på en femtonde plats blev Kristen Kjeldal som gjorde sitt sista världscuplopp för karriären.

Till sist vill jag bara säga en sak till och det är att det är synd att denna vinst skulle komma just idag, för det har hänt en till stor grej för sportsverige idag och det är att Stefan Holm tog guld i VM. Visst unnar jag Holm segern, men jag kan tänka mig att Södergren hamnar lite i mediaskugga pga detta. Jag vill ju att han ska få all uppmärksamhet han förtjänar!

Resultat

Läs mer: DN, Aftonbladet, SvD, Södergrens hemsida