1.5 sekunder från 5-kvoten

Bortsett från Anna Hanssons 12:e plats var det inte mycket att hurra för vad gäller de svenska insatserna i Lahti idag. Det tråkigaste av allt är helt klart att Sofia Bleckur hamnade på en 31:a plats idag. Som jag nämnde igår var det viktigt att någon annan än Charlotte Kalla och Hansson tog världscuppoäng idag. Hade Bleckur bara åkt 1.5 sekunder snabbare så skulle kvoten vara fylld och vi blir med 5 personer till start nästa säsong också. Men nu blev det inte så…

Detta betyder att det kan bli risk att man måste skicka ner så många som möjligt till Bormio, då SM går, och det är ju sjukt trist för SM.

 • 1. Virpi Kuitunen
 • 2. Valentina Shevchenko
 • 3. Katrin Zeller
 •  
 • 12. Anna Hansson
 • 25. Charlotte Kalla
 • 31. Sofia Bleckur
 • 35. Lina Andersson
 • 49. Sara Lindborg

Resultat damer

 

På herrsidan var det få ”ordinarie” svenskar som åkte. Södergren är hemma och Fredriksson åkte vasalopp (7:a). Johan Olsson och Mats Larsson var inte heller på plats. Istället blev Fredrik Karlsson bäste svensk på en 44:e plats. – Buuu, kanske en del säger, men faktum är att det är Karlssons bästa resultat i världscupen. Men som sagt inte så jävla bra om det nu ska vara den bästa placeringen av svenskarna.

 • 1. Lukas Bauer
 • 2. Rene Sommerfeldt
 • 3. Sergey Cherepanov
 •  
 • 44. Fredrik Karlsson
 • 54. Marcus Hellner
 • 60. Fredrik Byström
 • 65. Daniel Rickardsson
 • 69. David Flinkfäldt

Resultat damer

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN 1 2