Drammen: 3 herrar vidare, 3 damer vidare

Emil Jönsson, Björn Lind och Thobias Fredriksson gick vidare idag från prologen. Robin Bryntesson, Daniel Rickardsson och Mats Larsson lyckades tyvärr inte gå vidare. Av Norges 20 man starka trupp gick hela 16(!!) vidare från prologen. Det betyder att fler än hälften av deltagarna i finalerna är norrmän. Ska det verkligen vara så i världscupen? Well, hade det sett ut så fast svenskar hade jag nog inte klagat. Det känns dock lite trist när man ser norska namn man aldrig hört talas om, i listan över kvalificerade, samtidigt som flera tyngre svenska namn inte gått vidare..

På damsidan gick alla svenskor utom Anna Simberg vidare vilket är bra betyg! Simberg var över 14 sekunder långsammare än den snabbaste (Kuitunen), men bara 1,5 sekunder från att gå vidare! Svenskorna som gått vidare är alltså Annika Löfström (!), Lina Andersson och Ida Ingemarsdotter. Uppstickaren Löfström hade för övrigt bästa tid av svenskorna!

Snart är det första start i kvartsfinalen!