05 mars 2008, av Oskar

Drammen: 3 herrar vidare, 3 damer vidare

Emil Jönsson, Björn Lind och Thobias Fredriksson gick vidare idag från prologen. Robin Bryntesson, Daniel Rickardsson och Mats Larsson lyckades tyvärr inte gå vidare. Av Norges 20 man starka trupp gick hela 16(!!) vidare från prologen. Det betyder att fler än hälften av deltagarna i finalerna är norrmän. Ska det verkligen vara så i världscupen? Well, hade det sett ut så fast svenskar hade jag nog inte klagat. Det känns dock lite trist när man ser norska namn man aldrig hört talas om, i listan över kvalificerade, samtidigt som flera tyngre svenska namn inte gått vidare..

På damsidan gick alla svenskor utom Anna Simberg vidare vilket är bra betyg! Simberg var över 14 sekunder långsammare än den snabbaste (Kuitunen), men bara 1,5 sekunder från att gå vidare! Svenskorna som gått vidare är alltså Annika Löfström (!), Lina Andersson och Ida Ingemarsdotter. Uppstickaren Löfström hade för övrigt bästa tid av svenskorna!

Snart är det första start i kvartsfinalen!

2 kommentarer till ”Drammen: 3 herrar vidare, 3 damer vidare”

Fantastiskt att16 norrmän är bättre än Bryntesson och Larsson. Ruggigt imponerande men inte direkt förvånande.

Inlagd: 2008-03-05, 16:12
Skriven av: Johan

Kul med Lina på 5:e plats, trots att hon inte är på topp!
Ang att 16/30 åkare är norska, och har slagit ut tex Silver-Mats så har i alla fall inte jag något emot det. Är de bland de 30 första i prologen är det väl klart att de ska åka, spelar roll om de råkar komma från samma land allihopa? Svenskarna får se till at bli bättre om de vill vara med.
Kul med Jönsson på pallen såklart också. Heja heja!

Nå, Oskar, nu vill jag ha en hypotes om hur det går i avslutningen på sprintcupen (som knappt är ett sprintlopp)! :)

Inlagd: 2008-03-05, 18:48
Skriven av: Paladin

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values