Inför damernas stafett

Som jag sa tidigare i dag ska vi nog inte vara för oroliga över Charlotte Kallas resultat idag, med tanke på stafetten i morgon. Förra året hände samma sak. Ett halvbra individuellt lopp på lördagen och sedan en helt brutalt bra stafettsträcka dagen därpå.

Uppställning för lag 1 ser ut så här:

 1. Sara Lindborg
 2. Anna Hansson
 3. Charlotte Kalla
 4. Maria Rydqvist

Hälften var med förra året då man kom trea: Charlotte Kalla och Maria Rydqvist. Rydqvist åkte då andra sträckan klassiskt men ska i morgon istället axla sistasträckan skate. Jag undrar egentligen hur Jocke Abrahamsson tänkt. För mig hade det nog varit naturligare att byta plats på Hansson och Rydqvist?

Sedan har Sverige faktiskt två lag till med i morgon och mest spännande är nog att se den som går ut först i Sverige lag 3, nämligen Lina Andersson! Det måste vara hennes första framträdande på väldigt länge och med lag 3 blir det minsann en blygsam comeback, men det ska ändå bli fantastiskt roligt att se henne i spåret igen!

Lag 2

 1. Sofia Bleckur
 2. Mia Eriksson
 3. Ida Olsson
 4. Hanna Seppas

Lag 3

 1. Lina Andersson
 2. Susanne Nyström
 3. Anna-Karin Strömstedt
 4. Emma Eriksson

Farligaste motståndarna är helt klart Norge, Finland, Tyskland och Ryssland. Förra året vann Tyskland före Finland och sedan Sverige. Norge fick nöja sig med en fjärdeplats. I år tror jag inte de kommer nöja sig med det alls.

Det är synd att Britta Norgren inte är frisk och kan spurta ner Björgen igen på sistasträckan men jag antar att det får bli Rydqvists jobb istället.

Klockan tolv går starten och då är vi på plats!

Startlista