Södergren skippar Lahti

På presskonferensen efter lördagens grymma prestation berättade Anders Södergren att han kommer att hoppa över tävlingarna i finska Lahti nästa helg. Orsaken är inte några skador eller sjukdomar, utan helt enkelt att Södergren vill vara i så god form som möjligt inför femmilen i Holmenkollen, där han ju tog hem segern förra gången loppet gick i fri stil för två år sedan. Istället för till Lahti åker Södergren därför till Ramundberget för hårdträning tillsammans med Thomas Ahlsgaard.

Men närmast är det förstås stafetten som gäller. När vi frågade Södergren om han skulle köra tredjesträckan svarade han att han trodde det, men frågade oroat hur det gått för Hellner på skatedelen av loppet idag. Tyvärr kunde ingen svara just då. Vad vi inte heller visste var att vi senare på kvällen skulle skymta Mats Larsson, som ju inte åkt alls idag. Så kanske finns det hopp om stafetten ändå, och en till bra placering för Södergren & co innan Holmenkollen.