21 november 2007, av Oskar

Sjuka/skadade tjejer missar Beito

Britta Norgren och Lina Andersson är sjuka och har bestämt sig för att stanna hemma. Anna Dahlberg har problem med en vad och åker inte heller. Stackars Anna! Förra året sabbades säsongen pga skadan i slutet av sommaren och nu har hon överbelastat vaden. Jag hoppas vaden läker fort så hon får komma tillbaka till Kuusamo!

Dessa tre ovan ersätts med Sofia Bleckur och Maria Gräfnings.

Så nu blir det helt andra bud inför stafetten! Endast en ”rutinerad” åkare i laget, alltså Charlotte Kalla. Nytt stafettlag signerat skidpepp:

  1. Maria Rydqvist
  2. Maria Gräfnings
  3. Anna Hansson
  4. Charlotte Kalla

8 kommentarer till ”Sjuka/skadade tjejer missar Beito”

Nu blir stafetten klart tuffare och chansen att stå på pallen känns ju betydligt mindre. I herrstafetterna brukar ju andrasträckan vara otroligt tuff men så är det inte alltid på damsidan. Bättre att vara med så länge som möjligt så de nya åkarna kan motiveras av det. Bara de inte går på för hårt…

Inlagd: 2007-11-21, 14:47
Skriven av: Andreas

Jo men då menar du att Kalla borde gå första? Hon borde ju verkligen åka fri stil… Kanske byta plats på Rydqvist och Gräfnings?

Inlagd: 2007-11-21, 15:20
Skriven av: Oskar

Egentligen tycker jag att Kalla skall gå tredje faktiskt. Samtidigt har jag lite dålig koll på hur bra Anna H och Maria G är på att hänga. Det är svårt :). Sen så får man se lite hur lördagens skatelopp går.

Inlagd: 2007-11-21, 16:00
Skriven av: Andreas

Fast sätter man Hansson sist så kanske hon hamnar i stor press och gör en Brink om det gått bra för de andra i laget och blir sedan ihågkommen för det resten av säsongen… och det vill nog varken hon eller någon annan. Bättre med säkrare kort på sista väl?

Inlagd: 2007-11-21, 20:00
Skriven av: Oskar

Jo det kan det nog faktiskt vara, en ”Brink” vill man iallafall slippa. Bara Kalla är inom 30-40 sekunder från någon motståndare med chans på pallen kan hon säkert ta in det.

Inlagd: 2007-11-22, 10:00
Skriven av: Andreas

Klart att Kalla ska gå tredje el fjärde sträckorna personligen så skulle jag vilja se henne på fjärde sträckan men tur är att hon gillar å jaga för det kommer hon få göra men det behöver inte bli så stora tids avstånd.

Inlagd: 2007-11-22, 10:11
Skriven av: poolle

Jag vill inte dissa de unga svenska tjejerna på något sätt men nog känns som man inte kan begära att Gräfnings till exempel skall haka på Johaug eller att Hansson åker jämt med Steira. På de två sträckorna skulle det kunna bli en minut. Men allt detta är ju oerhört hypotetiskt då lagen inte är uttagna. Men att Kalla och Hansson skall åka skate verkar mest givet om inte något annat kommer fram på lördag.

Inlagd: 2007-11-22, 12:02
Skriven av: Andreas

[…] sista är för mig en gåta, men jag hoppas att Jocke vet hur han har sina tjejer och gör rätt. Mitt stafettlag ser nästan likadant ut. Det är bara Bleckur som var utbytt mot Maria Gräfnings. Men med tanke […]

Inlagd: 2007-11-24, 18:01
Skriven av: » Stafettttttten! « Skidpepp

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values