Mannes påskquiz

Såg att signaturen Manne lagt in en påskquiz här i SM Kalix-tråden, det tycker jag är värt ett eget inlägg vilket härmed skapas!

Manne återkommer med rätt svar efter påsk. Här är quizen:

1. Påskharen. Under sin tid i Moradressen hade årets VM-drottnings före detta vallare detta smeknamn?

2. Kycklingen. Hon blev en av dom yngsta världsmästarna när hon vann sprintguld som junior på sitt hemma-VM?

3. Påskgumman. Den enda Svenska skiddam med två guld i samma OS?

4. Påsksmällen. Tidernas främsta tour de ski-vinnare på damsidan, var visserligen störst i hemlandet. Men vem var den första världsmästaren (oavsett kön) från detta land?

5. Påskägget. En av tidernas mest överraskande världsmästare, var denne Martin som vann guldet före tre svenskar. Men vilken svensk klubb tävlade han för?

6. Påskbrasan. Hon tände olympiska elden på hemmaplan. På föregående OS vann hon guld på tremilen. Vad heter skidåkerskan?

7. Familjemiddagen – far och son. Båda har femmilssegrar som främsta meriter. Fadern i Holmenkollen och sonen i VM – vad är deras efternamn?

8. Familjemiddagen – bror och syster. Detta italienska syskonpar har ett VM-silver (brodern) och en världscupseger (systern) som främsta individuella meriter. Vade heter dom?

9. Faniljemiddagen – husdjuret. Har flest individuella VM-medaljer av alla svenska åkare någonsin och går enligt egen utsago ibland under detta smeknamn?

10. På påskboret. En av dom vanligaste svenska sillarna har denna smaksättare
… Och den är också smeknamnet på den senaste femmilssegaren med individuell start i Holmenkollen?

11. På påskbordet. Prinskorv är vanligt på svenska påskbord. En av guldmedaljörerna från OS 2010 har ett smeknamn som för tankarna till detta – vem är åkaren?

12. Påsktårtan. Vem var den svenske åkare som var ”trött på att äta tårta” vid OS 2014?

13. Familjemiddagen – äkta paret. Båda åkte två VM på hemmaplan och vann guld vid båda tillfällena. Han fråntogs dock guldet andra gången.

KOMMENTARER INTE MÖJLIGA NU MEN ÖPPNAS EFTER PÅSK