Oberstdorf 2021 – Inför damstafetten

Nu närmar det sig. Idag tas lagen ut inför torsdagens damstafett. Ångest deluxe med andra ord. Hur gör ni imorgon, tar ni ledigt, sjukanmäler ni er eller drar ni nytta av Tegnells jobbahemifrån-rekommendation.

Det finns redan en tråd med diskussioner kring stafetten. Rekommenderar dig att läsa igenom den som uppladdning om du inte redan gjort det. Läs den här.

Rävspelet kring stafettlagen har ju börjat. Både Sverige och Norges plan var väl att presentera lagen onsdag förmiddag. Nu verkar det som att bägge nationerna flyttar sin presentation till senare. Precis så ska det ju vara kring en stafett. Hemlighetsmakeri och söndra/härska-strategi. Också härligt att det florerar rykten om att det genomförts hemliga testtävlingar och dylikt. Allt det där pekar ju mot en sak. Att det kommer bli en spännande tävling utan någon given favorit. Det kommer inte att gå att bara ställa ut skidorna och hämta hem guldet som Norge har kunnat gjort under så många tävlingar genom åren.

Det svenska laget har på ett sätt blivit mer satt under VM och på ett annat sätt känns det mer oklart än någonsin. Många tvekade inför VM på att Kalla skulle vara med och en stor majoritet var överens om att Svahn skulle ha sista sträckan. Allt det där är ställt på ända. Kalla är given. Och inte bara som en hängamedpåförstasträckanåkare som Janne Ottosson utan som en av tre ankaråkare som faktiskt kan spräcka fältet. Och Linn då. Skulle säga att de flesta inte har med henne i laget just nu som det verkar.

De tuffa skatebanorna har ju också gjort att ordningen på uppställningen blir svårare än vanligt. Kan vi verkligen ställa upp med en sprinter på sista sträckan. Tveksamt va? Mer och mer tyder väl på att Norge slänger in kärnkraftverket Johaug på någon skatesträcka kanske den fjärde och då blir det ju jobbigt.

Jag orkar liksom inte spekulera mer. Jag skriver en sak, läser någon annans tankar och ändrar mig. Men ska jag ändå ta ut ett lag nu i sista stund så blir det så här. Sundling/Svahn/Ribom-Kalla-Andersson-Karlsson. Vi tar som sagt medalj med vilken som helst av tjejerna på förstasträckan. Det kan bara en rejäl vallabom ändra på – om ens det. Ska vi ta guld måste man kanske våga chansa. Säkrast känns Ribom, då vet vi vad vi får. Med Svahn så är risken kanske lite högre men möjligheten till att få några extra sekunder gratis känns större. På en förstasträcka vet jag inte vad Sundling skulle tillföra. Känns som ett för osäkert kort där. Ska hon åka blir det på sista för att spurta. Jag väljer Svahn idag. För guldet i tiden. Högre risk men medalj blir det ju ändå. Så får det bli….

Ryskorna känns ju lite hetare igen. Kul!! Dom kanske kan vara med längre än jag trott. USA ser ju också bättre och bättre ut.

Nu laddar vi inför säsongens värsta lopp.

Etiketter: