Val di Fiemme – Masstart

Det drar ihop sig till masstart i Val di Fiemme. Solen ska skina och temperaturen verkar hålla sig på minussidan. Ett stort mörkt moln vilar ju dock över den svenska truppen i och med det positiva coronatestet som nyss avslöjades. Vi vet ännu inte vem det gäller. Otroligt tråkigt och nu är det bara att hålla tummarna för att nästa test visar negativt. Onödigt att spekulera nu kanske men det känns ju sådär på många sätt. Åkarna delar ju dessutom rum med varandra så hur gör man med en rumskompis, får hon/han starta? Vi får väl se.

Val di Fiemme har ju under åren verkligen kunnat sätta käppar i hjulen för våra åkare. Både Kalla, Wiken och Hellner har åkt på nitar här när det legat bra till i totalen. Den oturen verkar ju tyvärr fortsätta i och med coronatestet.

Men förra året blev det ju ändå ganska bra. Ebba kom på andra plats och Jonna slutade nia. Det känns som att det är Ebba som kan göra nåt bra i år igen. Hon har cirka en minut upp till pallen och hon måste nog göra nåt extra bra imorgon med tanke på sprinten som väntar. Har Fridas bakdel slutat göra ont kan hon säkert också åka fort trots två sämre lopp i rad. Kanske inte lika avgörande dag för henne som för Ebba imorgon Det skulle dock förvåna mig om vi får se Frida lika aktiv som vi är vana med. Annars känns ju Stupak glödhet. Måste säga att jag gillar henne. Hennes sköna känslor efter förra loppet och den spontana dansen vid blomsterceremonin var ju skön. Dessutom tog hon ju riktiga förningar tillsammans med Ebba. En ny favoritryska. Kan Diggins fortsätta att rada upp fina placeringar eller kommer det en schaktning imorrn?

Den som lever få se.